Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Nyt Apple-patent skal give færre splintrede skærme på iPad og iPhone

Apple får patent på nye mekaniske metoder til at hindre, at glasset på din smartphone splintrer, hvis du taber den.

Vi kender alle sammen til ærgerlsen, når smartphonen smutter ud af hånden eller ud af lommen, flyver gennem luften og lander på fortovet med en knasende lyd, fordi tilfældet lige akkurat vil, at den lander på forsiden og ikke på den mere stødsikre bagside, så frontglasset splintrer.

Smartphone-producenterne forsøger at gardere sig ved at udvikle stedse stærkere glas til telefonernes forside.

Næste udgave bliver sandsynligvis Gorilla Glass 4, som for tiden er under udvikling.

Apples leverandør af såkaldt safir-glas, GT Advanced Technologies, har på det seneste været i store problemer, fordi Apple har valgt en anden løsning til selskabets nye smartphones.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Mekanisk løsning

Et nyt patent viser imidlertid, at Apple også arbejder på andre metoder til at sikre selskabets iPhones og iPads mod at få smadret glasset, hvis de tabes fra selv mindre højder.

Patentet omhandler nemlig en hidtil uset 'beskyttelses-mekanisme til en elektronisk enhed," som det hedder.

Ideen i teknologien er, at smartphonen eller tablet-computerens bevægelses-sensor anvendes til at registrere, hvis enheden er i frit fald.

Enheden skal dernæst automatisk dreje sig i luften, så den altid lander på bagsiden, hvor den er bedre beskyttet - og aldrig på forsidens glasskærm.

Apple ridser i patentet flere ideer op til, hvordan smartphonen selv skal kunne dreje sig i luften.

En af ideerne er at anvende en særlig dyse-funktion, der kan "skabe en kraft i en eller flere retninger for at omdirigere enheden," hedder det.

Gas-drevne dyser

Apple forestiller sig, at dyse-funktionen skal kunne drives via eksempelvis en lille gas-beholder, hvorfra gassen kan blæses ud af dyserne.

En anden ide er at indbygge en slags vinger eller sejl i smartphonen, som lynhurtigt folder sig ud, hvis telefonen tabes.

Ved hjælp af den derved ændrede aerodynamik, vil enheden drejer sig i luften, hedder det, ligesom vingen vil kunne tage noget af farten af faldet, så skaden begrænses, når telefonen rammer jorden.

Du finder hele det nye Apple-patent her: Protective mechanism for an eletronic device.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere