Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Nyt Apple-patent skal give færre splintrede skærme på iPad og iPhone

Apple får patent på nye mekaniske metoder til at hindre, at glasset på din smartphone splintrer, hvis du taber den.

Vi kender alle sammen til ærgerlsen, når smartphonen smutter ud af hånden eller ud af lommen, flyver gennem luften og lander på fortovet med en knasende lyd, fordi tilfældet lige akkurat vil, at den lander på forsiden og ikke på den mere stødsikre bagside, så frontglasset splintrer.

Smartphone-producenterne forsøger at gardere sig ved at udvikle stedse stærkere glas til telefonernes forside.

Næste udgave bliver sandsynligvis Gorilla Glass 4, som for tiden er under udvikling.

Apples leverandør af såkaldt safir-glas, GT Advanced Technologies, har på det seneste været i store problemer, fordi Apple har valgt en anden løsning til selskabets nye smartphones.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Mekanisk løsning

Et nyt patent viser imidlertid, at Apple også arbejder på andre metoder til at sikre selskabets iPhones og iPads mod at få smadret glasset, hvis de tabes fra selv mindre højder.

Patentet omhandler nemlig en hidtil uset 'beskyttelses-mekanisme til en elektronisk enhed," som det hedder.

Ideen i teknologien er, at smartphonen eller tablet-computerens bevægelses-sensor anvendes til at registrere, hvis enheden er i frit fald.

Enheden skal dernæst automatisk dreje sig i luften, så den altid lander på bagsiden, hvor den er bedre beskyttet - og aldrig på forsidens glasskærm.

Apple ridser i patentet flere ideer op til, hvordan smartphonen selv skal kunne dreje sig i luften.

En af ideerne er at anvende en særlig dyse-funktion, der kan "skabe en kraft i en eller flere retninger for at omdirigere enheden," hedder det.

Gas-drevne dyser

Apple forestiller sig, at dyse-funktionen skal kunne drives via eksempelvis en lille gas-beholder, hvorfra gassen kan blæses ud af dyserne.

En anden ide er at indbygge en slags vinger eller sejl i smartphonen, som lynhurtigt folder sig ud, hvis telefonen tabes.

Ved hjælp af den derved ændrede aerodynamik, vil enheden drejer sig i luften, hedder det, ligesom vingen vil kunne tage noget af farten af faldet, så skaden begrænses, når telefonen rammer jorden.

Du finder hele det nye Apple-patent her: Protective mechanism for an eletronic device.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere