Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Nyt Apple-patent skal give færre splintrede skærme på iPad og iPhone

Apple får patent på nye mekaniske metoder til at hindre, at glasset på din smartphone splintrer, hvis du taber den.

Vi kender alle sammen til ærgerlsen, når smartphonen smutter ud af hånden eller ud af lommen, flyver gennem luften og lander på fortovet med en knasende lyd, fordi tilfældet lige akkurat vil, at den lander på forsiden og ikke på den mere stødsikre bagside, så frontglasset splintrer.

Smartphone-producenterne forsøger at gardere sig ved at udvikle stedse stærkere glas til telefonernes forside.

Næste udgave bliver sandsynligvis Gorilla Glass 4, som for tiden er under udvikling.

Apples leverandør af såkaldt safir-glas, GT Advanced Technologies, har på det seneste været i store problemer, fordi Apple har valgt en anden løsning til selskabets nye smartphones.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Mekanisk løsning

Et nyt patent viser imidlertid, at Apple også arbejder på andre metoder til at sikre selskabets iPhones og iPads mod at få smadret glasset, hvis de tabes fra selv mindre højder.

Patentet omhandler nemlig en hidtil uset 'beskyttelses-mekanisme til en elektronisk enhed," som det hedder.

Ideen i teknologien er, at smartphonen eller tablet-computerens bevægelses-sensor anvendes til at registrere, hvis enheden er i frit fald.

Enheden skal dernæst automatisk dreje sig i luften, så den altid lander på bagsiden, hvor den er bedre beskyttet - og aldrig på forsidens glasskærm.

Apple ridser i patentet flere ideer op til, hvordan smartphonen selv skal kunne dreje sig i luften.

En af ideerne er at anvende en særlig dyse-funktion, der kan "skabe en kraft i en eller flere retninger for at omdirigere enheden," hedder det.

Gas-drevne dyser

Apple forestiller sig, at dyse-funktionen skal kunne drives via eksempelvis en lille gas-beholder, hvorfra gassen kan blæses ud af dyserne.

En anden ide er at indbygge en slags vinger eller sejl i smartphonen, som lynhurtigt folder sig ud, hvis telefonen tabes.

Ved hjælp af den derved ændrede aerodynamik, vil enheden drejer sig i luften, hedder det, ligesom vingen vil kunne tage noget af farten af faldet, så skaden begrænses, når telefonen rammer jorden.

Du finder hele det nye Apple-patent her: Protective mechanism for an eletronic device.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere