Artikel top billede

Nyt Apple-patent skal give færre splintrede skærme på iPad og iPhone

Apple får patent på nye mekaniske metoder til at hindre, at glasset på din smartphone splintrer, hvis du taber den.

Vi kender alle sammen til ærgerlsen, når smartphonen smutter ud af hånden eller ud af lommen, flyver gennem luften og lander på fortovet med en knasende lyd, fordi tilfældet lige akkurat vil, at den lander på forsiden og ikke på den mere stødsikre bagside, så frontglasset splintrer.

Smartphone-producenterne forsøger at gardere sig ved at udvikle stedse stærkere glas til telefonernes forside.

Næste udgave bliver sandsynligvis Gorilla Glass 4, som for tiden er under udvikling.

Apples leverandør af såkaldt safir-glas, GT Advanced Technologies, har på det seneste været i store problemer, fordi Apple har valgt en anden løsning til selskabets nye smartphones.

Det kan du læse mere om her: Apples store safirglas-planer vakler - har Apple spildt milliarder på ubrugeligt glas?

Mekanisk løsning

Et nyt patent viser imidlertid, at Apple også arbejder på andre metoder til at sikre selskabets iPhones og iPads mod at få smadret glasset, hvis de tabes fra selv mindre højder.

Patentet omhandler nemlig en hidtil uset 'beskyttelses-mekanisme til en elektronisk enhed," som det hedder.

Ideen i teknologien er, at smartphonen eller tablet-computerens bevægelses-sensor anvendes til at registrere, hvis enheden er i frit fald.

Enheden skal dernæst automatisk dreje sig i luften, så den altid lander på bagsiden, hvor den er bedre beskyttet - og aldrig på forsidens glasskærm.

Apple ridser i patentet flere ideer op til, hvordan smartphonen selv skal kunne dreje sig i luften.

En af ideerne er at anvende en særlig dyse-funktion, der kan "skabe en kraft i en eller flere retninger for at omdirigere enheden," hedder det.

Gas-drevne dyser

Apple forestiller sig, at dyse-funktionen skal kunne drives via eksempelvis en lille gas-beholder, hvorfra gassen kan blæses ud af dyserne.

En anden ide er at indbygge en slags vinger eller sejl i smartphonen, som lynhurtigt folder sig ud, hvis telefonen tabes.

Ved hjælp af den derved ændrede aerodynamik, vil enheden drejer sig i luften, hedder det, ligesom vingen vil kunne tage noget af farten af faldet, så skaden begrænses, når telefonen rammer jorden.

Du finder hele det nye Apple-patent her: Protective mechanism for an eletronic device.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere