Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Medie: Ny ultratynd Apple-bærbar på vej - så tynd at der ikke er plads til USB-stik

Apple er angiveligt på vej med en ny ultra-slank computer, der går under navnet "Macbook Stealth."

Apple kan være på trapperne med en helt ny ultra-tynd bærbar, der bliver så tynd, at der ikke er plads til en traditionel usb-port. 

Det skriver det amerikanske Apple-medie 9to5Mac, der har oplysningerne fra en række anonyme Apple-kilder, der gennem det seneste stykke tid har brugt en prototype af computeren. 

9to5Macs journalist Mark Gurman, der har skrevet historien, har gennem de seneste år 'breaket' en række store Apple-nyheder.

Timingen af den seneste afsløring kan tyde på, at nyheden bevidst er lækket af Apple i håbet om at stjæle en del af den opmærksomhed, der i øjeblikket tilfalder den store gadget-messe, CES, som i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas.

Kodenavn: Macbook Stealh
9to5Mac rapporterer, at den nye computer internt hos Apple går under navnet "Macbook Stealth.2

Det amerikanske medie mener ligeledes at vide, at den både bliver tyndere og smallere end Apples 11-tommer Macbook Air, der i øjeblikket er den californiske virksomheds mindste laptop. 

For at opnå den nye slanke profil har Apple været tvunget til at hakke en hæl og klippe en tå.

Derfor bliver afstanden mellem tasterne på tastaturet mindre, og samtidig forventes det, at Apple vælger at fjerne en lang række af de porte, der i dag opfattes som en selvfølge på en bærbar-computer.

Faktisk helt i tråd med, hvad vi her på Computerworld forudsagde for adskillige år siden

Med andre ord så tyder det på, at Apple fortsætter den kompromisløse linje som virksomheden udstak, da den tilbage i 1998 med lanceringen af iMac valgte at skrotte det populære floppy-drev.

Knap et årti senere fulgte Apple samme opskrift, da virksomheden lancerede Macbook Air, der var blandt de første computer uden optiske cd/dvd-drev.

Ny type USB-port

Ifølge 9to5mac er det helt konkret Thunderbolt-porten og det velkendte Magsafe-ladestik, som Apple vil skrotte på den nye computer.

Derudover bliver der heller ikke plads til hverken et SD-kort eller en traditionel USB-port.

I stedet vælger Apple angiveligt at udstyret computeren med en enkelt såkaldt USB Type C-port. Det er en helt ny USB-teknologi, der blev præsenteret på Intels udviklerkonference i San Francisco i efteråret.

De nye USB Type C-porte bliver mindre, men også hurtigere end de USB-porte, som de fleste computere i dag er udstyret med. USB Type C-porten vil ligeledes kunne bruges til at oplade computeren med.

Højere opløsning, ingen blæserDen kommende Macbook vil få en 12 tommer skærm med en opløsning, der ifølge 9toMac bliver højere end den, der i øjeblikket sidder på Apples Macbook Air-computere.

Det er dog værd at bemærke, at det ikke fremgår af historien om Apple vil udstyre skærmen med det såkaldte retina-prædikat, der bruges om Apple-enheder med særlig høj skærmopløsning.

Det formodes desuden, at den nye Macbook vil gøre bruge af Intels længeventede og mere energieffektive Broadwell-chip, og ifølge 9to5mac vil den nye Macbook ikke blive udstyret med blæsere.

9to5mac forventer, at den nye computer vil lanceret til sommer. Formodentligt i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference, WWDC, i juni.

Apples konkurrenter på laptop-markedet ser dog ud til at være indstilllet på at give den californiske virksomhed kamp til stregen.

Til den igangværende CES-messe har kinesiske Lenovo netop løftet sløret for en super-let bærbar på 780 gram, og tidligere på året præsenterede Lenovo den seneste model i den slanke Yoga-serie.

Læs også:
Vild USB-opgradering gør (næsten) alle andre kabler overflødige

Her er verdens letteste bærbare computer - banker Macbook Air i gulvet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere