Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Medie: Ny ultratynd Apple-bærbar på vej - så tynd at der ikke er plads til USB-stik

Apple er angiveligt på vej med en ny ultra-slank computer, der går under navnet "Macbook Stealth."

Apple kan være på trapperne med en helt ny ultra-tynd bærbar, der bliver så tynd, at der ikke er plads til en traditionel usb-port. 

Det skriver det amerikanske Apple-medie 9to5Mac, der har oplysningerne fra en række anonyme Apple-kilder, der gennem det seneste stykke tid har brugt en prototype af computeren. 

9to5Macs journalist Mark Gurman, der har skrevet historien, har gennem de seneste år 'breaket' en række store Apple-nyheder.

Timingen af den seneste afsløring kan tyde på, at nyheden bevidst er lækket af Apple i håbet om at stjæle en del af den opmærksomhed, der i øjeblikket tilfalder den store gadget-messe, CES, som i øjeblikket løber af stablen i Las Vegas.

Kodenavn: Macbook Stealh
9to5Mac rapporterer, at den nye computer internt hos Apple går under navnet "Macbook Stealth.2

Det amerikanske medie mener ligeledes at vide, at den både bliver tyndere og smallere end Apples 11-tommer Macbook Air, der i øjeblikket er den californiske virksomheds mindste laptop. 

For at opnå den nye slanke profil har Apple været tvunget til at hakke en hæl og klippe en tå.

Derfor bliver afstanden mellem tasterne på tastaturet mindre, og samtidig forventes det, at Apple vælger at fjerne en lang række af de porte, der i dag opfattes som en selvfølge på en bærbar-computer.

Faktisk helt i tråd med, hvad vi her på Computerworld forudsagde for adskillige år siden

Med andre ord så tyder det på, at Apple fortsætter den kompromisløse linje som virksomheden udstak, da den tilbage i 1998 med lanceringen af iMac valgte at skrotte det populære floppy-drev.

Knap et årti senere fulgte Apple samme opskrift, da virksomheden lancerede Macbook Air, der var blandt de første computer uden optiske cd/dvd-drev.

Ny type USB-port

Ifølge 9to5mac er det helt konkret Thunderbolt-porten og det velkendte Magsafe-ladestik, som Apple vil skrotte på den nye computer.

Derudover bliver der heller ikke plads til hverken et SD-kort eller en traditionel USB-port.

I stedet vælger Apple angiveligt at udstyret computeren med en enkelt såkaldt USB Type C-port. Det er en helt ny USB-teknologi, der blev præsenteret på Intels udviklerkonference i San Francisco i efteråret.

De nye USB Type C-porte bliver mindre, men også hurtigere end de USB-porte, som de fleste computere i dag er udstyret med. USB Type C-porten vil ligeledes kunne bruges til at oplade computeren med.

Højere opløsning, ingen blæserDen kommende Macbook vil få en 12 tommer skærm med en opløsning, der ifølge 9toMac bliver højere end den, der i øjeblikket sidder på Apples Macbook Air-computere.

Det er dog værd at bemærke, at det ikke fremgår af historien om Apple vil udstyre skærmen med det såkaldte retina-prædikat, der bruges om Apple-enheder med særlig høj skærmopløsning.

Det formodes desuden, at den nye Macbook vil gøre bruge af Intels længeventede og mere energieffektive Broadwell-chip, og ifølge 9to5mac vil den nye Macbook ikke blive udstyret med blæsere.

9to5mac forventer, at den nye computer vil lanceret til sommer. Formodentligt i forbindelse med Apples årlige udviklerkonference, WWDC, i juni.

Apples konkurrenter på laptop-markedet ser dog ud til at være indstilllet på at give den californiske virksomhed kamp til stregen.

Til den igangværende CES-messe har kinesiske Lenovo netop løftet sløret for en super-let bærbar på 780 gram, og tidligere på året præsenterede Lenovo den seneste model i den slanke Yoga-serie.

Læs også:
Vild USB-opgradering gør (næsten) alle andre kabler overflødige

Her er verdens letteste bærbare computer - banker Macbook Air i gulvet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.