Movia: Billetkontrollører skal filme ubehagelige situationer

Sjællandske billetkontrollører kan fra torsdag være udstyret med kropskameraer. Det sker som led i en prøveperiode, hvor alle kontrollører kan optage situationer, hvor de føler sig truet.

Movia, som står for busdriften på Sjælland, begynder i dag en seks måneders prøveperiode for busfirmaets 16 sjællandske kontrollører, som skal bære kropskamera.

Det sker i et forsøg på at højne sikkerheden og undgå optrapning af situationer, som kan ende i overfald på billetkontrolløren.

Under prøveperioden tester Movia det hollandske firma Zepcams kamera, model T1.

"Udstyret består af tre dele, dels en optageenhed på størrelse med en cigaretpakke, selve kameraet og en trådløs tænd-sluk knap, som kontrolløren kan bruge til at starte optagelserne," fortæller Movias it-chef, Annette Heckscher.

Kameraet vil ikke være tændt hele tiden, men skal aktiveres manuelt af kontrolløren i særlige situationer, fortsætter Annette Heckscher:

"Der vil ikke være tale om skjulte optagelserne af vores passagerer, for vores kontrollør vil altid gøre opmærksom på det, når kameraet tændes," siger hun:

"Inden for 14 dage kan den som bliver filmet selvfølgelig søge aktindsigt og se den video, som han eller hun optræder i."

Video kun for de færreste
Efter endt optagelse og arbejdsdag vil optageenheden blive afleveret på arbejdspladsen i en docking-station, hvorfra alle optagelserne overføres til Movias server, som er placeret i et særligt sikret område.

Hverken før eller under denne proces er kontrolløren, som har optaget filmen, i stand til at kunne se eller redigere i materialet.

"Det er kun en håndfuld udpegede medarbejdere, som har mulighed for at tilgå de video-filer, som vi optager og opbevarer; altså under fem medarbejdere i organisationen."

"I tilfælde af en sag kan såvel politi som passagerer anmode om adgang til videoen, men vi vil altid have vores jurister inde over, for at sikre vores passagerers rettigheder," siger Annette Heckscher.

Al video gemmes i en periode på 14 dage, hvorefter det slettes.

Stigende vold skyld i tiltaget
Projektet tog form i efteråret 2013, som en reaktion på en stigning fra 2012 til 2013 i antallet af overfald og nær-ved-hændelser, som Movias ansatte oplevede. På den baggrund har Datatilsynet givet tilladelse til en prøveperiode med kropskameraer til billetkontrollørerne.

Denne seks måneders periode vil munde ud i et evalueringsforløb, som enten resulterer i en skrotning af projektet, eller en permanent implementering fra starten af 2015.

Movia oplyser, at den samlede projektøkonomi for indkøb af kameraer løber op i 300.000 kroner.

Læs også:

Folketinget siger ja til mere overvågning af borgerne

Microsoft vil slås for kundernes privatliv 

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.