Artikel top billede

Skat ramt af alvorlige it-problemer: Vigtig indberetnings-deadline udskydes

Skat udskyder vigtig indberetnings-frist på grund af alvorlige it-problemer.

Skats it-systemer har i de seneste uger været ramt så hårdt af problemer med nedbrud og ustabil drift, at Skat nu udskyder deadlinen for virksomheders indberetning af moms.

Der var egentlig frist i går mandag, men Skat har nu udskudt fristen for indberetning af halvårs- og kvartalsmoms en uge - altså til den kommende fredag.

Benytter man Nets, er fristen torsdag klokken 16.

Ifølge Skat har der været problemer med både telefon-systemerne, TastSelv Erhverv, Motorregisteret og Skats website.

Skat oplyser på Twitter, at organisationen er ramt af 'it-knas.'

Brugere meddeler, at der dels var problemer med at få sitet til at loade, dels at man modtog fejlmeldinger ved forsøg på login med NemID.

Her modtog man blot melding om, at Skat var ramt af it-problemer.

Blandt andet modtog brugere melding om, at problemerne skyldtes, at der var mange samtidige brugere.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Skat, men det er for tiden umuligt at komme igennem per telefon, hvor brugere bliver placeret på 'hold.'

Skat oplyser i en mail, at driften nu er stabiliseret, samt at problemerne skyldes driftsproblemer hos en af Skats underleverandører, der har været nødt til at udskifte en række netværks-komponenter.

"Der har i flere dage været driftsproblemer hos en af Skats it-leverandører. Dette har påvirket en række af Skats systemer, som har haft længere svartider end normalt, også på telefonerne. SKAT har sammen med leverandøren nedsat en taskforce, som har analyseret årsagen og i den forbindelse udskiftet en række netværkskomponenter hos leverandøren," lyder det fra Skat.

Her ønsker man ikke at oplyse, hvem leverandøren er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere