Artikel top billede

Skat ramt af alvorlige it-problemer: Vigtig indberetnings-deadline udskydes

Skat udskyder vigtig indberetnings-frist på grund af alvorlige it-problemer.

Skats it-systemer har i de seneste uger været ramt så hårdt af problemer med nedbrud og ustabil drift, at Skat nu udskyder deadlinen for virksomheders indberetning af moms.

Der var egentlig frist i går mandag, men Skat har nu udskudt fristen for indberetning af halvårs- og kvartalsmoms en uge - altså til den kommende fredag.

Benytter man Nets, er fristen torsdag klokken 16.

Ifølge Skat har der været problemer med både telefon-systemerne, TastSelv Erhverv, Motorregisteret og Skats website.

Skat oplyser på Twitter, at organisationen er ramt af 'it-knas.'

Brugere meddeler, at der dels var problemer med at få sitet til at loade, dels at man modtog fejlmeldinger ved forsøg på login med NemID.

Her modtog man blot melding om, at Skat var ramt af it-problemer.

Blandt andet modtog brugere melding om, at problemerne skyldtes, at der var mange samtidige brugere.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Skat, men det er for tiden umuligt at komme igennem per telefon, hvor brugere bliver placeret på 'hold.'

Skat oplyser i en mail, at driften nu er stabiliseret, samt at problemerne skyldes driftsproblemer hos en af Skats underleverandører, der har været nødt til at udskifte en række netværks-komponenter.

"Der har i flere dage været driftsproblemer hos en af Skats it-leverandører. Dette har påvirket en række af Skats systemer, som har haft længere svartider end normalt, også på telefonerne. SKAT har sammen med leverandøren nedsat en taskforce, som har analyseret årsagen og i den forbindelse udskiftet en række netværkskomponenter hos leverandøren," lyder det fra Skat.

Her ønsker man ikke at oplyse, hvem leverandøren er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.