Tre ting gjorde mig glad på arbejde i sidste uge - og en af dem var IKKE cykelturen

Klumme: Mon ikke de fleste af os kender til de hårde dage, hvor man kæmper med hud og hår for at komme igennem arbejdsdagen. Så gælder det om at have noget at glæde sig over.

I mandags var en af de dage for mig ... Jeg følte ikke, jeg opnåede nogle håndgribelige resultater.

Jeg deltog i en masse irrelevante passive møder, nåede ikke frokosten og blev på pinden til meget sent. I selskab med et par colaer og en pose polsk slik.

Og da jeg klappede computeren sammen efter 11 timer, havde jeg en snigende fornemmelse af, at jeg ikke havde lukket en eneste ting hele dagen andet end computeren.

Møgdag
Men på vej hjem ad Frederiksborggade og langs søerne [i København. Red] denne kolde og mørke, men smukke aften, kom jeg for skade at tænke over tingene.

Og jeg havde masser af tid, for jeg var på gå-ben, da min trofaste grønne Kildemoes igennem 15 år var blevet stjålet i weekenden.

Måske - tænkte jeg - havde dagen alligevel ikke været så skidt. Møderne havde nok ikke været så irrelevante, som jeg første troede.

Der var kommet et par glimrende referater ud med actions og det hele, som jeg tilmed havde læst.

Og for at det ikke skal løgn, havde jeg jo faktisk også allerede klaret et par af de opgaver med mit navn på.

Lige under Irmaskiltet (det med ægget ved søerne) gik det op for mig, at det hele lå i min attitude og forudbestemte syn på dagen.

Da jeg stod op mandag morgen, havde jeg allerede bestemt, at det ville blive en lortedag - og lige meget, hvad det skete, ville dagen ikke kunne reddes.

Måske, tænkte jeg, da jeg nåede Trianglen.

Måske hvis jeg går ind til arbejdsdagen med et mere positivt syn på tingene, bedre humør og en anderledes attitude, kan det ikke gå helt (ligeså) galt.

To opgaver og en liste
Så jeg gav mig selv to opgaver til dagen efter.

Den første var, at jeg skulle være aktiv, positiv og holde fokus. Den anden at jeg skulle skrive tre ting ned, der fik mig til at smile og gøre mig arbejdsglad.

Og her er de tre ting ...

1. Jeg startede og færdiggjorde en præsentation til en kunde inden for en time.

Normalt tager det mig det meste af en dag.

Denne gang rykkede jeg ind i et mødelokale, lukkede døren samt følgende programmer: FB, Twitter, LinkedIn, Yammer, Slack og Youtube.

Med en smule fokus var jeg pludselig blevet otte gange mere effektiv.

Det fik mig - og kunden - til at smile.

2. Til frokost tog jeg mig til tid til at spille en omgang bordfodbold med tre af mine kære kollegaer.

Det blev en tæt dyst - som mit team vandt (men det er ikke pointen).

Vi hyggede os, grinede og nød hinandens selskab.

Det fik mig - og kollegaerne - til at føle os godt tilpas.

3. Jeg lukkede computeren præcis 16.30, stoppede med at arbejde og tjekkede ikke min indbakke på telefonen på vej hjem.

Jeg nåede hjem i tide til at hjælpe fruen med madlavningen og snakkede med børnene.

Det fik mig - og min familie - til at føle os heldige og taknemmelige for, at vi har hinanden.

Så måske ... Hvis jeg fokuserer på at ændre min attitude, vil ikke kun jeg, men alle omkring mig begynde at smile og være glade.

Det er i hvert fald et forsøg værd.

Synes du ikke?Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.