Artikel top billede

Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også til software-piraterne

Windows 10 bliver tilbudt til alle Windows-brugere i verden. Også software-pirater bliver tilbudt en gratis opgradering til Windows 10.

Software-giganten Microsoft lægger i kakkelovnen til at få boostet antallet af lovlige Windows-brugere betragteligt, når operativsystemet Windows 10 bliver sendt på gaden til sommer.

For Microsoft har annonceret, at alle Windows-maskiner får gratis opgradering til Windows 10, hvis da ellers hardwaren kan trække det kommende styresystem.

Opgraderingen gælder uanset, hvilken version maskinerne kører på nuværende tidspunkt - også selvom det tidligere har været meldt ud, at Windows 10-opgraderinger kun gjaldt for Windows 7-brugere og nyere versioner.

Der ses også bort fra, om den kørende Windows-installation er købt og betalt eller en stjålet piratkopi, så længe hardwaren kan klare software-kravene.

"Dette skridt er et udtryk for, at vi gerne vil have så mange mennesker som muligt til at afprøve Windows 10," forklarer Microsofts danske kommunikationsdirektør Anders Adelhorst til Computerworld.

Forventer kinesisk gennembrud

Charmeoffensiven, der skal lokke samtlige Windows-brugere i verden over på den kommende Windows 10-version, ventes at få særlig betydning i Kina.

For her benytter mange folk ubeskyttede Windows XP-versioner, som ovenikøbet er piratsoftware til få kroner.

Derfor er det måske heller ikke den helt store overraskelse, at Microsofts big-bang-opgradering til Windows 10 blev født i den folkerige republik på en konference, hvor Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, stod på talerstolen.

"Vi opgraderer alle kvalificerede pc'er, hvad enten de har ægte eller uægte Windows-versioner, til Windows 10. Planen er at genskabe kontakten til hundredmillionvis af Windows-brugere i Kina," forklarer Terry Myerson på konferencen ifølge Reuters.

Microsoft arbejder sammen med flere kinesiske hardware-firmaer som Lenovo og Xiaomi for at få flyttet de mange kinesere over på den nye platform. 

Du kan læse mere om alle nyhederne i Windows 10 her.

Læs også:

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere