Artikel top billede

Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også til software-piraterne

Windows 10 bliver tilbudt til alle Windows-brugere i verden. Også software-pirater bliver tilbudt en gratis opgradering til Windows 10.

Software-giganten Microsoft lægger i kakkelovnen til at få boostet antallet af lovlige Windows-brugere betragteligt, når operativsystemet Windows 10 bliver sendt på gaden til sommer.

For Microsoft har annonceret, at alle Windows-maskiner får gratis opgradering til Windows 10, hvis da ellers hardwaren kan trække det kommende styresystem.

Opgraderingen gælder uanset, hvilken version maskinerne kører på nuværende tidspunkt - også selvom det tidligere har været meldt ud, at Windows 10-opgraderinger kun gjaldt for Windows 7-brugere og nyere versioner.

Der ses også bort fra, om den kørende Windows-installation er købt og betalt eller en stjålet piratkopi, så længe hardwaren kan klare software-kravene.

"Dette skridt er et udtryk for, at vi gerne vil have så mange mennesker som muligt til at afprøve Windows 10," forklarer Microsofts danske kommunikationsdirektør Anders Adelhorst til Computerworld.

Forventer kinesisk gennembrud

Charmeoffensiven, der skal lokke samtlige Windows-brugere i verden over på den kommende Windows 10-version, ventes at få særlig betydning i Kina.

For her benytter mange folk ubeskyttede Windows XP-versioner, som ovenikøbet er piratsoftware til få kroner.

Derfor er det måske heller ikke den helt store overraskelse, at Microsofts big-bang-opgradering til Windows 10 blev født i den folkerige republik på en konference, hvor Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, stod på talerstolen.

"Vi opgraderer alle kvalificerede pc'er, hvad enten de har ægte eller uægte Windows-versioner, til Windows 10. Planen er at genskabe kontakten til hundredmillionvis af Windows-brugere i Kina," forklarer Terry Myerson på konferencen ifølge Reuters.

Microsoft arbejder sammen med flere kinesiske hardware-firmaer som Lenovo og Xiaomi for at få flyttet de mange kinesere over på den nye platform. 

Du kan læse mere om alle nyhederne i Windows 10 her.

Læs også:

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere