Artikel top billede

Microsoft tilbyder gratis Windows 10 - også til software-piraterne

Windows 10 bliver tilbudt til alle Windows-brugere i verden. Også software-pirater bliver tilbudt en gratis opgradering til Windows 10.

Software-giganten Microsoft lægger i kakkelovnen til at få boostet antallet af lovlige Windows-brugere betragteligt, når operativsystemet Windows 10 bliver sendt på gaden til sommer.

For Microsoft har annonceret, at alle Windows-maskiner får gratis opgradering til Windows 10, hvis da ellers hardwaren kan trække det kommende styresystem.

Opgraderingen gælder uanset, hvilken version maskinerne kører på nuværende tidspunkt - også selvom det tidligere har været meldt ud, at Windows 10-opgraderinger kun gjaldt for Windows 7-brugere og nyere versioner.

Der ses også bort fra, om den kørende Windows-installation er købt og betalt eller en stjålet piratkopi, så længe hardwaren kan klare software-kravene.

"Dette skridt er et udtryk for, at vi gerne vil have så mange mennesker som muligt til at afprøve Windows 10," forklarer Microsofts danske kommunikationsdirektør Anders Adelhorst til Computerworld.

Forventer kinesisk gennembrud

Charmeoffensiven, der skal lokke samtlige Windows-brugere i verden over på den kommende Windows 10-version, ventes at få særlig betydning i Kina.

For her benytter mange folk ubeskyttede Windows XP-versioner, som ovenikøbet er piratsoftware til få kroner.

Derfor er det måske heller ikke den helt store overraskelse, at Microsofts big-bang-opgradering til Windows 10 blev født i den folkerige republik på en konference, hvor Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, stod på talerstolen.

"Vi opgraderer alle kvalificerede pc'er, hvad enten de har ægte eller uægte Windows-versioner, til Windows 10. Planen er at genskabe kontakten til hundredmillionvis af Windows-brugere i Kina," forklarer Terry Myerson på konferencen ifølge Reuters.

Microsoft arbejder sammen med flere kinesiske hardware-firmaer som Lenovo og Xiaomi for at få flyttet de mange kinesere over på den nye platform. 

Du kan læse mere om alle nyhederne i Windows 10 her.

Læs også:

Microsoft: Nu er det slut med Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere