Sådan ser testudgaven af nummerpladegenkendelse ud set fra indersiden af en politibil. Foto: Politiet.

Her er firmaet der (nok) skal levere politiets nummerpladegenkendelse

Politiet vil fotografere din nummerplade i fremtiden. Her er det danske firma, der ser ud til at nuppe kontrakten.

"Nu har vi formentlig fundet den leverandør, der skal levere vores løsning til nummerpladegenkendelse. Det bliver firmaet ITS Teknik, der sammen med en underleverandør skal løse projektet," fortæller Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver i Politiet.

Virksomheden beskæftiger sig allerede med lignende løsninger i form af tekniske løsninger til parkeringshuse, hvor der anvendes nummerpladekameraer, de såkaldte ANPR-kameraer.

Et ANPR-kamera fotograferer nummerpladen på køretøjet, når parkanten kører ind på parkeringsområdet, Billedet registrerer, hvornår køretøjet kører ind, og hvornår parkeringstiden begynder.

Efter endt parkering går parkanten til en betalingsautomat, hvor vedkommende indtaster sin nummerplade og betaler med mønter eller kreditkort eller betaler via mobiltelefon.

Computerworld har allerede besøgt politiet og fortalt om, hvordan nummerpladegenkendelse fungerer. Det kan du læse meget mere om her: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Først helt på plads i maj
Per Hedelund, der er administrerende direktør i ITS Teknik, har dog ikke helt lukket aftalen med politiet endnu.

"Vi har vundet udbuddet, men der er stadig en periode på ti dage, hvor der kan gøres indsiger fra de øvrige deltagere," fortæller han til Computerworld.

Herefter skal de helt præcise detaljer pindes ud af politiet.

"I et udbud er der en masse optioner og priser, der efterfølgende skal defineres af Rigspolitiet. Det skal ske i en workshop. Herefter kan en endelig kontrakt nok underskrives i starten maj," fortæller han.

Politiet oplyser, at planen forløber efter tidsrammen.

"Køreplanen er nu, at det nødvendige udstyr skal installeres i biler, og det nødvendige it skal bygges op i løbet af sommeren, så vi kan være klar til at tage systemet i brug sidst på året. Det arbejder vi på nu," fortæller Thomas Kristensen.

Læs også:

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

It-medie fik adgang til 4,6 millioner skannede nummerplader: Dette afslører data
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.