Artikel top billede

Sådan ser testudgaven af nummerpladegenkendelse ud set fra indersiden af en politibil. Foto: Politiet.

Her er firmaet der (nok) skal levere politiets nummerpladegenkendelse

Politiet vil fotografere din nummerplade i fremtiden. Her er det danske firma, der ser ud til at nuppe kontrakten.

"Nu har vi formentlig fundet den leverandør, der skal levere vores løsning til nummerpladegenkendelse. Det bliver firmaet ITS Teknik, der sammen med en underleverandør skal løse projektet," fortæller Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver i Politiet.

Virksomheden beskæftiger sig allerede med lignende løsninger i form af tekniske løsninger til parkeringshuse, hvor der anvendes nummerpladekameraer, de såkaldte ANPR-kameraer.

Et ANPR-kamera fotograferer nummerpladen på køretøjet, når parkanten kører ind på parkeringsområdet, Billedet registrerer, hvornår køretøjet kører ind, og hvornår parkeringstiden begynder.

Efter endt parkering går parkanten til en betalingsautomat, hvor vedkommende indtaster sin nummerplade og betaler med mønter eller kreditkort eller betaler via mobiltelefon.

Computerworld har allerede besøgt politiet og fortalt om, hvordan nummerpladegenkendelse fungerer. Det kan du læse meget mere om her: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Først helt på plads i maj

Per Hedelund, der er administrerende direktør i ITS Teknik, har dog ikke helt lukket aftalen med politiet endnu.

"Vi har vundet udbuddet, men der er stadig en periode på ti dage, hvor der kan gøres indsiger fra de øvrige deltagere," fortæller han til Computerworld.

Herefter skal de helt præcise detaljer pindes ud af politiet.

"I et udbud er der en masse optioner og priser, der efterfølgende skal defineres af Rigspolitiet. Det skal ske i en workshop. Herefter kan en endelig kontrakt nok underskrives i starten maj," fortæller han.

Politiet oplyser, at planen forløber efter tidsrammen.

"Køreplanen er nu, at det nødvendige udstyr skal installeres i biler, og det nødvendige it skal bygges op i løbet af sommeren, så vi kan være klar til at tage systemet i brug sidst på året. Det arbejder vi på nu," fortæller Thomas Kristensen.

Læs også:

Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

It-medie fik adgang til 4,6 millioner skannede nummerplader: Dette afslører data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere