Artikel top billede

Gik i vasken i sidste øjeblik: Så tæt var Google på at købe Tesla for 40 milliarder kroner

En truende bankerot fik for to år siden Tesla-boss Elon Musk til at bede Google om at købe Tesla for 40 milliarder kroner. Læs her, hvor tæt Google var på at sluge den populære el-bilfabrikant - og hvorfor handlen alligevel endte med at gå i vasken.

I marts 2013 var der seriøse forhandlinger mellem Tesla-stifter og -direktør Elon Musk og kollegaen Larry Page hos Google.

Forhandlingerne gik ud på, at Google skulle købe Tesla med el-biler på hylderne for seks milliarder dollar - godt 40 milliarder kroner i nutids-kurs.

Samtidig var softwaregiganten klar til at skyde yderligere omkring 35 milliarder kroner ind i en udvidelse af Tesla, mens Elon Musk skulle fortsætte ved roret op mod otte år endnu.

Elon Musk rakte ud

Aftalen mellem Google, Tesla, de to direktører og alle deres advokater foregik i ly af, at Tesla var få uger fra at gå bankerot.

Det fremgår af en ny bog med titlen 'Elon Musk: 'Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future' skrevet af Bloomberg-journalisten Ashlee Vance, der tidligere har slået sine folder hos blandt andre The New York Times og The Economist.

Forhandlingerne blev ifølge den nye bog om Elon Musk startet af Tesla-iværksætteren, som rakte ud til sin ven Larry Page for at blive købt.

Er mange milliarder værd

Mens advokaterne arbejdede med detaljerne i aftalen, røg Teslas kvartalsregnskab ud, og det viste en sort bundlinje, hvilket fik Elon Musk til at trække salgs-følehornene til sig igen.

Krisen var overstået, og Tesla kan i dag årligt sende tusindvis af sine Model S Sedan-biler på gaden.

Successen har sendt bilfabrikantens købsværdi op på knap 190 milliarder kroner - altså omkring 110 milliarder kroner mere, end Google ville betale for selskabet for cirka to år siden.

Tesla er på vej med et helt nyt og mystisk produkt


Tesla kan få kamp til stregen af ny og magtfuld elbilbygger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?