Artikel top billede

Gik i vasken i sidste øjeblik: Så tæt var Google på at købe Tesla for 40 milliarder kroner

En truende bankerot fik for to år siden Tesla-boss Elon Musk til at bede Google om at købe Tesla for 40 milliarder kroner. Læs her, hvor tæt Google var på at sluge den populære el-bilfabrikant - og hvorfor handlen alligevel endte med at gå i vasken.

I marts 2013 var der seriøse forhandlinger mellem Tesla-stifter og -direktør Elon Musk og kollegaen Larry Page hos Google.

Forhandlingerne gik ud på, at Google skulle købe Tesla med el-biler på hylderne for seks milliarder dollar - godt 40 milliarder kroner i nutids-kurs.

Samtidig var softwaregiganten klar til at skyde yderligere omkring 35 milliarder kroner ind i en udvidelse af Tesla, mens Elon Musk skulle fortsætte ved roret op mod otte år endnu.

Elon Musk rakte ud

Aftalen mellem Google, Tesla, de to direktører og alle deres advokater foregik i ly af, at Tesla var få uger fra at gå bankerot.

Det fremgår af en ny bog med titlen 'Elon Musk: 'Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future' skrevet af Bloomberg-journalisten Ashlee Vance, der tidligere har slået sine folder hos blandt andre The New York Times og The Economist.

Forhandlingerne blev ifølge den nye bog om Elon Musk startet af Tesla-iværksætteren, som rakte ud til sin ven Larry Page for at blive købt.

Er mange milliarder værd

Mens advokaterne arbejdede med detaljerne i aftalen, røg Teslas kvartalsregnskab ud, og det viste en sort bundlinje, hvilket fik Elon Musk til at trække salgs-følehornene til sig igen.

Krisen var overstået, og Tesla kan i dag årligt sende tusindvis af sine Model S Sedan-biler på gaden.

Successen har sendt bilfabrikantens købsværdi op på knap 190 milliarder kroner - altså omkring 110 milliarder kroner mere, end Google ville betale for selskabet for cirka to år siden.

Tesla er på vej med et helt nyt og mystisk produkt


Tesla kan få kamp til stregen af ny og magtfuld elbilbygger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.