Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google og Apple bruger formuer på lobby-arbejde - så mange penge bruger de på at påvirke politikere

Google har skruet gevaldigt op for sit lobby-apparat og er i dag den virksomhed, der bruger flest penge på at påvirke politikernes beslutninger i USA. Også Apple er godt med.

Google, Apple og Amazon spenderer betydelige summer på at påvirke de amerikanske politikere til at træffe politiske beslutninger, der fremmer selskabernes forretninger.

Alene i årets første kvartal har Google brugt godt 38 millioner kroner på lobby-virksomhed i USA's politiske centrum, Washington D.C, viser en opgørelse fra det amerikanske senats sekretariat, Senate Office of Public Records.

Google har længe været den it-virksomhed, der har brugt flest penge på lobby-virksomhed.

Med de 38 millioner kroner - det største beløb, som selskabet har brugt på lobby-virksomhed i et kvartal - svinger selskabet sig imidlertid helt op i den øverste liga.

Kun fire store branche-organisationer har i første kvartal brugt flere penge end Google på at påvirke de amerikanske politikere.

Top 10-listen er Google og General Electric de eneste virksomheder, mens de øvrige otte er branche-organisationer.

Google har i de senere år støt øget sine investeringer i lobby-virksomheder. Selskabet har siden 2011 brugt mindst en million dollar om måneden på politisk påvirkning inden for eksempelvis online-annoncering, it-sikkerhed, net neutralitet, drone-lovgivning, beskatning og lignende.

Også Apple forsøger at gøre sine hoser grønne i de øverste lag af amerikansk politik.

Selskabet har i første kvartal brugt knap 8,7 millioner kroner på at påvirke de amerikanske politikere.

Google har otte lobbyister på lønningslisten. De forsøger at påvirke politikernes beslutninger inden for eksempelvis international handel, patenter, copyright og lignende.

Mens Google og Apples investeringer i lobby-virksomhed vokser, har Facebook og Microsoft droslet ned for de beløb, som selskaberne bruger på politisk påvirkning.

Du kan se listen fra Maplight.org over de 10 organisationer/virksomheder, der i første kvartal brugte flest penge på lobby-virksomhed i Washington D.C. her: Chamber and Google among Top Lobby Spenders in First Quarter of 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere