Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google og Apple bruger formuer på lobby-arbejde - så mange penge bruger de på at påvirke politikere

Google har skruet gevaldigt op for sit lobby-apparat og er i dag den virksomhed, der bruger flest penge på at påvirke politikernes beslutninger i USA. Også Apple er godt med.

Google, Apple og Amazon spenderer betydelige summer på at påvirke de amerikanske politikere til at træffe politiske beslutninger, der fremmer selskabernes forretninger.

Alene i årets første kvartal har Google brugt godt 38 millioner kroner på lobby-virksomhed i USA's politiske centrum, Washington D.C, viser en opgørelse fra det amerikanske senats sekretariat, Senate Office of Public Records.

Google har længe været den it-virksomhed, der har brugt flest penge på lobby-virksomhed.

Med de 38 millioner kroner - det største beløb, som selskabet har brugt på lobby-virksomhed i et kvartal - svinger selskabet sig imidlertid helt op i den øverste liga.

Kun fire store branche-organisationer har i første kvartal brugt flere penge end Google på at påvirke de amerikanske politikere.

Top 10-listen er Google og General Electric de eneste virksomheder, mens de øvrige otte er branche-organisationer.

Google har i de senere år støt øget sine investeringer i lobby-virksomheder. Selskabet har siden 2011 brugt mindst en million dollar om måneden på politisk påvirkning inden for eksempelvis online-annoncering, it-sikkerhed, net neutralitet, drone-lovgivning, beskatning og lignende.

Også Apple forsøger at gøre sine hoser grønne i de øverste lag af amerikansk politik.

Selskabet har i første kvartal brugt knap 8,7 millioner kroner på at påvirke de amerikanske politikere.

Google har otte lobbyister på lønningslisten. De forsøger at påvirke politikernes beslutninger inden for eksempelvis international handel, patenter, copyright og lignende.

Mens Google og Apples investeringer i lobby-virksomhed vokser, har Facebook og Microsoft droslet ned for de beløb, som selskaberne bruger på politisk påvirkning.

Du kan se listen fra Maplight.org over de 10 organisationer/virksomheder, der i første kvartal brugte flest penge på lobby-virksomhed i Washington D.C. her: Chamber and Google among Top Lobby Spenders in First Quarter of 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere