Artikel top billede

Smartphonens vilde fremmarch: Så hurtigt stiger data-forbruget

Forbrugere verden over kaster sig over smartphones og tablets i en grad, der ændrer internettet og skaber store forandringer i dataforbruget. Webbrowsing fylder mindre og mindre i data-trafikken.

Smartphonen buldrer fortsat frem og er med til at skabe helt nye forbrugsmønstre og øge presset på mobil-netværkene med det voksende dataforbrug.

Her er et par eksempler på udviklingen: 

- I 2020 vil 70 procent af verdens befolkning have en smartphone.

- Antallet af abonnementer vil være mere end fordoblet i forhold til i dag.

- Alene fra første kvartal 2014 til første kvartal i år steg den mobile datatrafik med 55 procent.

Det er nogle af hovedpointerne i den netop offentliggjorte Ericsson Mobility Report, der indsamler tal og statistik fra det globale telemarked og forsøger at forudsige udviklingen i de kommende år.

"Væksten i datatrafik bliver drevet frem af stigningen i mobile data-abonnementer sammen med stigningen i den gennemsnitlige volumen per abonnement. Datatrafikken steg 12 procent fra kvartal til kvartal og 55 procent fra år til år," skriver Ericsson i rapporten.

Data-forbruget tidobles

Ifølge rapporten vil smartphone-data-niveauet i 2020 være 10 gange højere end i dag. 

Mens de fleste formentlig godt har opdaget, at smartphones, tablets og mobile data-abonnementer buldrer frem både her i landet og i verden generelt, så rummer rapporten fra Ericsson også flere interessante detaljer om vores data-forbrug på de nye enheder.

Blandt andet fremgår det, at video vil udgøre 60 procent af dataforbruget på mobilnetværket i 2020 - mod 45 procent i 2014.

Også de sociale netværk er data-slugere, mens klassisk webbrowsing faktisk efterhånden ikke fylder ret meget.

"Mængden af trafik, der genereres ved webbrowsing, vil falde fra 10 procent i 2014 til fem procent i 2020 primært som et resultat af væksten i video-kategorien. Forbrugerpræferencerne skifter mod mere video og app-baseret brug i forhold til webbrowsing," lyder det fra Ericsson.

Læs også: Nu begynder næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Samtidig bemærkes det, hvordan tablets og smartphones på hver deres måde er med til at påvirke forbrugsmønstrene.

"Fremkomsten af nye applikationer kan føre til ændringer i størrelsen af de forskellige trafik-typer, men udbredelsen af specifikke enheder vil også påvirke trafik-mikset - eksempelvis er tablets forbundet med en meget højere andel af online video-trafik end smartphones."

Smartphone-skræmen vokser

Endelig skriver Ericsson om trenden med voksende skærmstørrelser på smartphones, hvor en 4,5 tommer skærm i dag betragtes som en medium størrelse, mens phablets og smartphones med skærme på 5,5 tommer og mere bliver stadig mere populære.

Den tendens vil føre til et endnu større forbrug af video og dermed endnu mere trafik i netværket. 

I 2020 ventes det eksempelvis, at 80 procent af den mobile datatrafik vil komme fra smartphones.

Læs også: Fuld fart på mobil-udviklingen: Derfor storsatser COWI og DSB på nye apps

Ericsson har publiceret en række illustrationer af udviklingen. Se dem herunder (klik på billedet for stor størrelse):

Læs også:

Nu begynder næste slag i den danske telekrig: Fri data i udlandet

Fuld fart på mobil-udviklingen: Derfor storsatser COWI og DSB på nye apps

GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere