Artikel top billede

(Foto: PC World)

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password manager selv under angreb

Password-manageren Lastpass, der opbevarer brugernes mange adgangskoder til forskellige tjenester, er blevet angrebet.

En password-manager er et populært og effektivt værktøj, når man som it-bruger skal have et sikkert sted at opbevare alle sine adgangskoder.

På den måde kan man nøjes med at skulle huske ét master password frem for alle adgangskoderne til de forskellige onlinetjenester. 

Nu er en af de mest populære password managere imidlertid selv kommet under angreb.

Tjenesten Lastpass skriver på sin blog, at teamet bag har "opdaget og blokeret for mistænkelig aktivitet på netværket."

De krypterede brugerdata er ikke blevet stjålet, og Lastpass-konti er heller ikke blevet tilgået af de forkerte, skriver selskabet.

Samtidig nformeres de mange brugere om, at blandt andet emailadresser til Lastpass-konti, huske-informationer til adgangskoder og ‘autentificerings-hashes' er blevet kompromitteret.

"Vi er sikre på, at vores krypterings-metoder er tilstrækkelig til at beskytte langt størstedelen af brugerne," forklarer Lastpass.

Ikke desto mindre skriver selskabet også:

"Vi kræver, at alle brugere, der logger ind fra en ny enhed eller IP-adresse, først verificerer deres konto via email, medmindre du har slået multifaktor-autentificering til."

"Som en ekstra sikkerhedsforanstaltning vil vi også give brugerne besked om at opdatere deres master password," lyder det.

Brug en password manager - men med omtanke

Selvom det generelt giver rigtig god mening at anvende en password manager frem for eksempelvis at skrive ens mange adgangskoder ned på en lap papir, er netop password managerens grundlæggende funktion med til at gøre den til et oplagt angrebsmål.

I november kunne vi fortælle, at en trojansk hest ved navn Citadel havde haft held til at kompromittere millioner af computere rundt omkring i verden.

Her blev malwaren udnyttet til at opsnappe ofrenes master-adgangskode til de password managers, som stadig flere anvender til at holde styr på adgangkoder til forskellige tjenester.

Daværende chef for DKCert, Shehzad Ahmad, forklarede i den forbindelse, at man som bruger af en password manager bør tage sine forholdsregler i tilfælde af, at software-løsningen bliver ramt af et angreb.

"Jeg anbefaler, at man bruger password managers, men gør sit bedste for ikke at skrive hele passwordet ud i password manageren," forklarede han - læs alle anbefalingerne her

"Man bruger løsningen og har selvfølgelig en så stærk som mulig adgangskode som master-password til det her program. Og hvis det så kan lade sig gøre, skriver man sine adgangskoder ind, så man kun har en lille del af det password, som man kun selv kender."

"Man kan så huske det ved en en eller anden teknik, man kun selv kender. Men det skal ikke være så avanceret, at man ikke kan huske adgangskoden," lød det videre fra Shehzad Ahmad.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Derfor kan din stærke adgangskode være totalt usikker - også selvom du får noget andet at vide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere