Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Test: Sonys bedste smartphone føles som 95 procent genbrug og fem procent forbedring

Sonys spritnye toptelefon ligner til forveksling sin forgænger bortset fra et par småopdateringer. Her er vores vurdering.

Sony er kommet med endnu en telefon i deres Z-serie, Z3+.

Sonys Z-serie har længe været en af de bedste Android-serier, du kunne købe, og specielt deres Z Compact-serier har vi særligt været glade for her på Computerworld.dk.

Derfor glædede vi os også til, at vi fik Z3+ ind med posten.

Men selvom at Z3+ uden tvivl er en djævel af en telefon på lige fod med de andre toptelefoner på markedet, så var vi alligevel en smule skuffede.

Skuffede fordi at der næsten ikke er nogen forskel på Z3+ og Z3 fra sidste år.

Den er blot blevet en My pænere og hurtigere. Men ikke alle steder. Er Z3+ bedre end sidste års model, Z3? På nogle punkter, men på andre er sidste års model faktisk bedst.

Du kan læse testen af Z3, som vi dengang også gav et par rosende ord med på vejen, her. 

Z4 i sind - Z3+ i navn

Egentlig var en ny Z-telefon ventet allerede tilbage i februar ved Mobile World Congres-messen i Barcelona.

Her fik vi "kun" en midrange E4-telefon, og forklaringen var, at Z3 allerede solgte godt, så hvorfor lave en ny.

Fire måneder senere har vi nu Z3+... som hedder Z4 i Japan, Sonys hjemland. Z3+ virker dog som et mere rigtigt navn, for det føles langt hen ad vejen mere som en opdatering af telefonen end en helt ny en af slagsen. Lidt på samme måde som Samsung S5 nok burde have hedder S4+.

Z3+ er en 5,2 tommer stor smartphone med samme type skærm som sidste års model en 1.080 x 1.920 pixels IPS LCD-skærm uden de store dikkedarer.

Den er flot og vil være fuldt tilfredsstillende for de fleste. Ikke ligesom Samsungs og LG's 1.440 x 2.560 pixels skærme, som er utrolig flotte, men som også æder unødvendigt meget af batteriet.

Ligeledes er designet næsten det samme som sidste års model. Z3+ er en millimeter mindre og vejer en smule mindre, men ligesom resten af det ydre, så kan du næsten ikke se eller mærke forskel.

Et andet sted hvor Z3+ ligner sine forgængere er på batterilevetiden. Sony lover to dage på én opladning, og selvom vi aldrig kom helt på det niveau, så når vi stadig igennem en dag ved almindelig brug med batteriindikatoren, som viser 45-55 procent. Det er slet ikke tosset.

Sonys Z-serie er en af de bedste smartphones, hvis du vil have lang batterilevetid.

Stærk software - og lidt for stærk hardware

Z3+ kører på Android 5.0 sammen med Sonys egen grafiske overflade, der skal distancere Sony-telefoner fra de andre Android-telefoner.

Om du er til Sonys design er en smagssag, men vores mening er, at det er en af de bedre. Ligeledes flyver Android 5.0 på telefonen, som kører på en Snapdragon 810-chip - en af de kraftigste på markedet.

Ikke helt lige så kraftig som Samsungs S6's Exynos-chip, men nok til 99 procent af Android-brugerne.

Telefonen har det dog med at blive meget varm, hvis du bruger den til spil, eller filmer 4K.

Og når vi nu taler om kameraet, så er det præcis det samme som på Z3.

En 20-megapixel sensor uden optisk stabilisering. Lige præcis optisk stabilisering er grunden til, at billederne på for eksempel Samsung S6 eller iPhone 6 Plus er flottere, men Sony Z3+ tager stadig flotte billeder, som sagtens kan være til nytte.

Specielt har Z3+ den fordel, at du kan tage billeder ved hotelpoolen af dine børn, uden at du skal frygte for vandpjask. Z3+ er nemlig vandtæt ligesom sine forgængere, og denne gang er den vandtæt uden, at dens porte beskyttes af generende "flapper".

Konklusion: Skal du købe Z3+ eller ej?

Z3+ er en rigtig god telefon - nok en af de bedste, som Sony nogensinde har lavet. Ikke desto mindre har Sony været dovne.

Det er sidste års telefon med 5 procent mere power - hvilket jeg vil vove at påstå, at du ikke ville kunne mærke forskel mellem Z3 og Z3+.

Har du allerede en Z3, så skal du ikke fare ned og udskifte.

Har du en Z2 eller en anden, lidt ældre telefon, og er interesseret i Z3+'s lange batterilevetid, udmærkede skærm og gode ydeevne, jamen så er Z3+ en rigtig god telefon.

Er den bedre end Samsungs S6, som er klassens nummer et?

Njooo: Den har ikke helt samme vilde ydeevne eller samme vilde skærmopløsning - ej heller samme vilde kamera - Men vil du have en telefon, som giver en rigtig langt batterilevetid og en helt igennem godkendt Androidoplevelse samt et vandafvisende design, så er Z3+ nok det foretrukne valg.

Læs også: Test: Samsung Galaxy S6 Edge er en Samsung-telefon, som faktisk er flot - og hurtig

 


Loading ikon