Artikel top billede

HP demonstrerer, hvordan sårbarheden i IE kan udnyttes - se video nederst.

Afslører sårbarhed i Internet Explorer - men Microsoft vil ikke lukke den

HP's sikkerhedsfolk har for flere måneder siden afsløret en sårbarhed i Internet Explorer, men Microsoft afviser at lukke den. Det får nu HP's folk til at tage nye metoder i brug.

Microsoft har ikke tænkt sig at lukke en Internet Explorer-sårbarhed i Address Space Layout Randomization (ASLR)-teknologien, der skal sikre IE-brugere mod angreb.

Det skriver sikkerhedsforskere fra HP Security Research i et blogindlæg.

Det var dem, der oprindeligt opdagede sårbarheden, og det har også fået en dusør på 125.000 dollars for af Microsoft.

Alligevel ser det ikke ud til, at Microsoft har tænkt sig at udsende en patch:

"At frigive informationer på dette niveau er ikke noget, vi normalt gør og heller ikke noget, vi tager let på. Og for at gøre det helt klart, så gør vi det ikke med onde hensigter. Vi ville foretrække at først at frigive disse informationer, når sårbarheden er lappet," skriver HP.

"Men da Microsoft har bekræftet, at man ikke har tænkt sig at handle på baggrund af denne research, føler vi, at det er nødvendigt at give denne information til offentligheden," skriver selskabet, der normalt er en tæt Microsoft-allieret, videre.

Læs også: Sådan bliver den nye Edge-browser proppet med avanceret sikkerhedsteknologi

Sårbarheden gør det muligt for angribere at slippe forbi ASLR i IE. HP har demonstreret, hvordan det vil kunne lade sig gøre på Windows 7 og 8.1-maskiner med Internet Explorer.

Microsofts beslutning om ikke at tilbyde en opdatering, der kan lukke den sårbarhed, HP peger på, bunder formentlig i, at Microsoft har vurderet, at den konkrete sårbarhed udgør en begrænset trussel.

HP's folk er imidlerltid af en anden opfattelse, og det er årsagen til den noget usædvanlige udmelding:

"Vi er uenige i holdningen, og frigiver PoC ( proof-of-concept, red.)-information i troen på, at bekymrede brugere skal være så informerede som muligt for at kunne træffe de beslutninger, som de finder passende for deres egne installationer," lyder det på HP-bloggen.

IE på vej ud - Edge på vej ind

Microsoft annoncerede tidligere i år, at selskabet tager livet af Internet Explorer ved at udfase den aldrende browser.

I stedet satser Microsoft på den nye Edge-browser, hvor sikkerhed i øvrigt er et centralt omdrejningspunkt

Læs også: Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter

Du kan se HP's detaljer om sårbarheden i IE her.

I videoen herunder viser HP, hvordan IE-sårbarheden kan udnyttes af kriminelle:

Læs også:

Sådan bliver den nye Edge-browser proppet med avanceret sikkerhedsteknologi

Internet Explorer er død - og det er nok bedst for alle parter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk hotelplatform betalte løsepenge til ransomware-hackere, men to uger efter er selskabet stadigvæk ramt af problemer
Den 9. juni blev den danske hotelplatform AK Techotel ramt af et ransomware-angreb, og modvilligt valgte selskabet dagen efter at betale løsepenge. Men i dag to uger efter, bliver der stadigvæk arbejdet på højttryk på de indre linjer, og problemerne er stadigvæk ikke løst fuldstændigt.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.