Artikel top billede

Nokia sælger korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner

Opdateret: Nokia har netop solgt korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner.

Nokias korttjeneste, Here, skal have nye ejere.

Nokia sælger Here til et konsortium af tyske bil-producenter for 2,8 milliarder euro, omkring 20,8 milliarder kroner.

Det meddeler Nokia i en pressemeddelelse.

Det er Audi AG, BMW Group og Daimler AG, der sammen overtager korttjenesten fra Nokia.

"Opkøbet har til hensigt at sikre den langsigtede tilgængelighed til Heres produkter og services som en åben, uafhængig og værdiskabende platform for cloud-baserede kort og andre mobile services, der er tilgængelige for alle kunder i bil-industrien og andre sektorer, lyder det fra BMW Group.

BMW kommer sammen med de andre medlemmer af det nye konsortium til at eje en tredjedel af Here, når handlen falder endegyldigt på plads i første kvartal 2016.

I maj måned kom det ellers frem, at Uber havde budt 20 milliarder kroner for Nokias gamle kort-tjeneste Here - læs mere om det her - men det endte altså med at blive bil-producenterne, der løb med Here.

Det nye Nokia

Nokia skriver, at man siden april har gennemgået de strategiske muligheder for Here, efter at Nokia som selskab er ved at opkøbe franske Alcatel-Lucent for at kunne satse endnu mere helhjertet på netværksforretningen.

"Med dette skridt fuldender vi den seneste etape i Nokias transformation," udtaler Rajeev Suri, der er administrerende direktør i Nokia.

"Vi har integreret det tidligere Nokia Siemens Networks, afhændet vores Devices & Services-forretning, og nu har vi fået en aftale i stand med Here, som vi mener er den bedste vej frem for vores aktionærer, ligesom det er det for vores kunder og medarbejderne i Here."

"Fremadrettet vil vi fokusere på vores planlagte kombination med Alcatel-Lucent. Når først det er på plads, vil Nokia være et nyt selskab, med verdensklasses netværksteknologi og services," udtaler Rajeev Suri videre.

Høj pris - men det halve af hvad Nokia selv betalte

Selvom de 20 milliarder kroner, som bil-producenterne betaler for Here, umiddelbart er en høj pris, er det kun det halve af, hvad Nokia selv har betalt. 

Here er efterkommer af Navteq, som Nokia købte i sin tid og gjorde til Ovi Maps. 

Da Nokia købte Navteq i 2007, lød prisen på omkring 42 milliarder danske kroner.

Når Here er overtaget af de nye ejere, består Nokia af to selskaber: Nokia Networks og Nokia Technologies.

Mobilproducenten Nokia, der nok er bedst kendt i den brede offentlighed, er som bekendt blevet opkøbt af Microsoft for omkring 40 milliarder kroner - læs mere om det her.

Læs også:

Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Uber ved at købe Nokias kort-tjeneste Here - har budt 20 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere