Artikel top billede

Nokia sælger korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner

Opdateret: Nokia har netop solgt korttjenesten Here for over 20 milliarder kroner.

Nokias korttjeneste, Here, skal have nye ejere.

Nokia sælger Here til et konsortium af tyske bil-producenter for 2,8 milliarder euro, omkring 20,8 milliarder kroner.

Det meddeler Nokia i en pressemeddelelse.

Det er Audi AG, BMW Group og Daimler AG, der sammen overtager korttjenesten fra Nokia.

"Opkøbet har til hensigt at sikre den langsigtede tilgængelighed til Heres produkter og services som en åben, uafhængig og værdiskabende platform for cloud-baserede kort og andre mobile services, der er tilgængelige for alle kunder i bil-industrien og andre sektorer, lyder det fra BMW Group.

BMW kommer sammen med de andre medlemmer af det nye konsortium til at eje en tredjedel af Here, når handlen falder endegyldigt på plads i første kvartal 2016.

I maj måned kom det ellers frem, at Uber havde budt 20 milliarder kroner for Nokias gamle kort-tjeneste Here - læs mere om det her - men det endte altså med at blive bil-producenterne, der løb med Here.

Det nye Nokia

Nokia skriver, at man siden april har gennemgået de strategiske muligheder for Here, efter at Nokia som selskab er ved at opkøbe franske Alcatel-Lucent for at kunne satse endnu mere helhjertet på netværksforretningen.

"Med dette skridt fuldender vi den seneste etape i Nokias transformation," udtaler Rajeev Suri, der er administrerende direktør i Nokia.

"Vi har integreret det tidligere Nokia Siemens Networks, afhændet vores Devices & Services-forretning, og nu har vi fået en aftale i stand med Here, som vi mener er den bedste vej frem for vores aktionærer, ligesom det er det for vores kunder og medarbejderne i Here."

"Fremadrettet vil vi fokusere på vores planlagte kombination med Alcatel-Lucent. Når først det er på plads, vil Nokia være et nyt selskab, med verdensklasses netværksteknologi og services," udtaler Rajeev Suri videre.

Høj pris - men det halve af hvad Nokia selv betalte

Selvom de 20 milliarder kroner, som bil-producenterne betaler for Here, umiddelbart er en høj pris, er det kun det halve af, hvad Nokia selv har betalt. 

Here er efterkommer af Navteq, som Nokia købte i sin tid og gjorde til Ovi Maps. 

Da Nokia købte Navteq i 2007, lød prisen på omkring 42 milliarder danske kroner.

Når Here er overtaget af de nye ejere, består Nokia af to selskaber: Nokia Networks og Nokia Technologies.

Mobilproducenten Nokia, der nok er bedst kendt i den brede offentlighed, er som bekendt blevet opkøbt af Microsoft for omkring 40 milliarder kroner - læs mere om det her.

Læs også:

Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet

Uber ved at købe Nokias kort-tjeneste Here - har budt 20 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.