Google tjener 198.000 kroner i minuttet efter skat: Er i gang med at gentænke hele butikken

Google er i fuld gang med at gentænke hele forretningen. Alt skal handle om 'machine learning' - selv-lærende, intelligente it-systemer, der automatisk lærer den enkelte brugers vaner at kende.

Google - der nu hedder 'Alphabet' - skovler penge ind i enormt omfang, der er steget i forhold til i fjor, hvor både omsætning og indtjening også var skyhøjt.

Selskabets landede i dets tredje regnskabskvartal en indtjening efter skat på 26,3 milliarder kroner på en omsætning på 123 milliarder kroner - 18 procent mere i end det tilsvarende kvartal i fjor.

Indtjeningen svarer til, at Google/Alphabet efter skat har tjent 198.000 kroner hvert eneste minut døgnet rundt.

Opdelt i divisioner
Med navneforandringen til Alphabet fornylig blev selskabets klassiske søgeforretning under Google-navnet indlemmet som en selvstændig division under moderselskabet på linie med en række andre forretnings-divisioner, som Alphabet tror kan vokse sig store og stærke i fremtiden.

Det kan du læse mere om her: Derfor bygger Google hele butikken om og lægger alting ind under det nye selskab 'Alphabet'

I samme ombæring blev inderen Sundar Pichai udnævnt til ny topchef for hele imperiet.

Ifølge ham er 'machine learning' - altså udviklingen og anvendelsen af sammenhængende intelligente systemer - motoren under selskabets nye vision.

"Machine learning er den kerne, som vi er ved at gentænke alt, hvad vi gør, om," siger topchefen.

Google anvender i dag allerede intelligente systemer til eksempelvis at sortere brugernes email, så spammails automatisk bliver sorteret fra de mails, som brugerne ser.

Sorterings-systemet bliver løbende bedre og bedre til at fravælge spam ud fra brugernes vaner og ved at kigge på de mails, der ofte bliver åbnet og henholdsvis slettet af brugerne.

Systemer, som er i stand til at blive klogere af sig selv, vil vi i den kommende tid komme til at se meget mere af fra Google/Alphabets side.

"Vi prioriterer investeringer i machine learning og kunstig intelligens. Vi investerer på tværs af alle vores produkter som search, annoncer, YouTube og Play," siger Sundar Pichai.

Google er langt fra alene om disse tanker. Også IBM, Facebook og ikke mindst Microsoft satser for tiden voldsomt på machine learning og udviklingen af intelligente systemer.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

Sundar Pichai nævner blandt andet mulighederne inden for mobil indhold, hvor systemern e via selv-lærende teknologier eksempelvis selv vil kunne afgøre, om brugeren er hjemme, på arbejde, i en bil eller lignende og derfor selv vil kunne variere det indhold, som præsenteres på telefonen.

Du kan læse om IBM's store planer her: IBM klar med ny storsatsning: 2.000 konsulenter skal arbejde med vild fremtidsteknologi

En stor del af væksten i Googles resultat kommer fra mobile søgninger - ikke mindst i Indien.

Det understreger det store potentiale, der fortsat er i den mobile verden for Google, der for et halvt års tid siden for første gang oplevede, at antallet af mobile søgninger oversteg antallet af søgninger fra desktop-computere.

Også omsætningen i YouTube samt Google for Work er steget markant, hedder det, mens indtjeningen per solgte klik på betalte søgeresultater faldt med 11 procent.

Alphabet vil i øvrigt fra næste kvartal præsentere regnskabsresultater for hver enkelt forretnings-division.

Læs også:

IBM klar med ny storsatsning: 2.000 konsulenter skal arbejde med vild fremtidsteknologi

Så er Big Data ved at være overstået

På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.