BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Se Microsofts nye teknologi i aktion: Kan en Windows-telefon erstatte din computer?

Lumia 950 og 950XL har en smart funktion, som omdanner din telefon til noget, der i høj grad minder om en ægte Windows 10-computer. Men hvor godt virker det egentligt?

Lumia 950 og 950XL er blevet lanceret på det danske marked.

Det er de to nye toptelefoner fra Microsoft inden for Windows Phone-genren. Eller rettere sagt: Windows 10 Mobile, som systemet hedder efter den seneste opdatering.

Mens der ikke er så stor forskel på Windows 10 Mobile og Windows Phone 8 rent visuelt, så har Windows 10 Mobile - og nærmere bestemt de to nye Lumia-telefoner - en funktion, der potentialt kan revolutionere vores smartphone.

Vi snakker selvfølgelig om Continuum for Phones. En feature som omdanner din telefon til en computerlignende enhed sammen med en skærm, mus og tastatur.

Hvad kan du med en Windows-telefon og Continuum?
Kan det erstatte en stationær computer? Ikke helt.

For det første kan du kun bruge Universal Apps. Det er de apps, som fungerer på tværs af Windows mange platforme, altså både på den typiske computer, på Windows-telefoner, på Xbox og på de kommende HoloLens.

Det er der kun meget få apps, som gør i dag, ja faktisk næsten kun Microsofts egne apps, og det betyder, at hvis du har brug for andre apps end Office-pakken og en lille håndful andre, så er Continuum ikke noget for dig endnu.

End ikke Microsofts egen Skype virker via Continuum. Der kommer lynhurtigt skræmmende associationer til Windows RT.

Det ser dog ud til allerede nu at gå hurtigere for Windows 10-apps. DR TV's app fungerer i Continuum og det samme gør en af de mere populære YouTube-apps, myTube.

Når app-situationen er blevet nævnt, så fungerer Continuum udmærket, og det er en mindre ingeniørkunst, at et mobilsystem kan omdannes til noget, der i høj grad minder om og fungerer som Windows 10. 

Se også galleri om Lumia 950 og 950XL: Her er Lumia 950 og 950XL og et kort kig på Continuum for Phones

Vi lavede to egentlige tests med Continuum. Kunne vi skrive en artikel, uploade den og sætte den op via Continuum til Computerworld?

Det kunne fint lade sig gøre, selvom du ikke kan have både Edge og Word åben på samme tid. Kun et program kan vises ad gangen.

Derefter lod vi vores bogholder forsøge sig i Excel i Continuum. Det er en skrabet version af Office ligesom på tablets, men hun kunne fint gøre de fleste af sine gøremål.

Dog ikke alt, da for eksempel F2-funktionen ikke virker.

Continuum er en spændende funktion, som måske/måske ikke kan bruges til nogle af brugerens opgaver, som de ellers ville have klaret på en pc, men erstatte en hel bærbar på kontoret, det tvivler vi på.

Continuum For Phones kan meget vel være en funktion, som kan ende med at ændre måden, vi ser og bruger vores smartphones på, men lige nu er det langt hen ad vejen blot en meget blæret gimmick med et gigantisk potentiale.

Læs også: Prøvekørt: Continuum for Phones: Fra telefon til computer på to sekunder


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.