Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Omstridt kinesisk kæmpe-firma i gang med at købe japanske Sharp

Kinesiske Foxconn - der samler langt størstedelen af Apples iPhone på sine kæmpefabrikker - byder 36 milliarder kroner for den kriseramte japanske teknologi-kæmpe Sharp. Se her hvorfor.

Det omstridte kinesiske kæmpefirma Foxconn byder godt 36 milliarder kroner for den kriseramte japanske teknologi-kæmpe Sharp, skriver Wall Street Journal.

Foxconns bestyrelsesformand, Terry Gou, ejer i forvejen personligt 38 procent af Sharps skærm-fabrik i Sakai i Japan.

Selskabet har tidligere uden held forsøgt at købe 10 procent af Sharp, der er attraktiv for Foxconn ikke mindst på grund af selskabets ekspertise inden for skærm-teknologier og produktions-forhold.

Foxconn er især kendt for at være selskabet, der samler langt størstedelen af Apples iPhones i enorme samlefabrikker, som gennem årene har været genstand for historier om forfærdelige arbejdsforhold, masseselvmord og lignende.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Ifølge Wall Street Journal er Foxconn trods sin kæmpestørrelse ikke kendt blandt forbrugerne, da selskabet primært samler elektronik for andre selskaber.

Et opkøb af det langt mere kendte Sharp kan dermed bane vejen for, at Foxconn begynder at sende egne produkter i markedet.

Sharp havde sin storhedstid i 1980'erne, hvor selskabet var blandt de allerstørste elektronik-producenter.

I de senere er det imidlertid gået ned ad bakke for selskabet, der flere gange er blevet reddet på målstregen af velvillige banker.

Selskabet producerer mange forskellige former for elektronik og er blandt andet stor-leverandør af skærme til Apples iPhones - som altså samles af Foxconn.

Ifølge Wall Street Journal har også en japansk investeringsbank, der støttes af den japanske stat, budt på Sharp. Dog har investeringsbanken, der hedder Innovation Network, budt langt mindre end Foxconn.

Den japanske stat har tidligere udtrykt bekymring over udsigten til, at Sharp kan ende på ikke-japanske hænder.

Foxconn tilbyder ifølge Wall Street Journal både en anseelig sum samt at overtage Sharps gæld, hvis investorerne siger ja til tilbuddet.

Foxconn håber, at Sharps ejere vil fokusere på det økonomiske - og ikke det politiske - aspekt i sagen.

Hertil kommer, at Foxconn angiveligt ikke har planer om at udskifte Sharps topledelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere