Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Google Play versus Apple App Store: Her hentes der flest apps - og her tjenes flest penge

Forbrugere verden over downloader apps fra Google og Apple i ét væk. Her kan du se styrkeforholdet mellem de to platformes app-butikker.

Der downloades flest apps fra Googles Play-butik, der henvender sig til Android-brugerne.

Det er dog Apples App Store, som iOS-brugerne anvender, der genererer langt den største omsætning.

Sådan lyder det i en netop udgivet rapport fra App Annie, der leverer analyser og rådgivning med udgangspunkt i det globale app-marked.

I rapporten gennemgås udviklingen på det globale marked for apps i 2015.

"Google Play oplevede en enorm stigning i downloads, hvilket var drevet af førstegangsejere af enheder på udviklings-markederne."

"I sidste års tilbageblik bemærkede vi, at Google Plays download-føring i forhold til iOS var på 60 procent. Dette blev øget til 100 procent i 2015," skriver App Annie.

Der er langt flere Android-smartphones og -tablets i brug på verdensplan, end der er iPhones og iPads, og derfor er Googles føring, hvad angår antal app-downloads, heller ikke så overraskende.

Apple har knækket penge-koden

Til gengæld kan man sige, at det er interressant, at Apples App Store - selvom der altså hentes færre apps derfra - er langt bedre til rent faktisk at generere en omsætning til app-udviklerne og naturligvis til Apple selv.

"App-omsætningen blev øget markant i løbet af året, da iOS cementerede positionen som kongen af app store-omsætning," lyder det i rapporten fra App Annie.

Det fremgår, af analysefirmaets figurer i rapporten, at der downloades lidt over dobbelt så mange apps fra Google Play som fra App Store på verdensplan.

Alligevel omsættes der for omkring 75 procent mere i Apples App Store.

"Begge butikker oplevede betydelige fremskridt i omsætningen, selvom iOS fortsatte med at overhale Google Play. iOS nød godt af stærk vækst på grund af Kina, USA og Japan, der stod for næsten 90 procent af iOS App Stores omsætningsvækst."

Det er ifølge App Annie fortsat spil-apps, der genererer den største del af omsætningen hos både Google og Apple. 90 procent af omsætningen i Google Play stammer fra spil, mens det i Apples App Store er 75 procent.

"Der er stadig masser af plads til vækst i den mobile app-økonomi. Device-udbredelsen forbliver relativ lav i en række udviklingslande, og fremtidig vækst vil formentlig føre til download-vækst," fastlås det i rapporten fra App Annie.

Læs også:

De mobile platforme storhitter: Men vi begår en fejl med gamle applikationer og data

Opråb til it-afdelingen: Nemme og effektive mobil-løsninger ligger lige til højrebenet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere