Artikel top billede

Mac-computere er for dårlige: Derfor kommer der ingen Oculus Rift-briller til Mac

Der kommer ikke noget Mac-kompatibelt Oculus Rift-headset. Mac-computere er for dårlige på ét bestemt område.

Mac-brugerne er vant til at være med, når der lanceres nye især visuelt og grafisk tillokkende løsninger. Men når det gælder det kommende og længe ventede VR-headset Oculus Rift, vil de stå med en tom smag i munden: Der kommer nemlig ikke en version af Oculus Rift til Mac,

Sådan lyder det fra grundlæggeren af Oculus Rift VR, Palmer Lucky.

For dårlige

Oculus Rift har truffet beslutningen om at holde Mac uden for det gode selskab af én grund: Mac-computere er for sløve og for ringe til at være med.

"Vi vil gøre det [lancere en version til Mac, red], hvis de [Apple, red] nogensinde lancerer en god computer," lød det således fra Palmer Lucky, da han forleden blev interviewet af Shacknews.

Ifølge ham skyldes fravalget, at Apple ikke prioriterer high-end grafikkort i selskabets computere. Og de er nødvendige, hvis brugeren skal have udbytte af et VR-headset som Oculus Rift.

"Du kan købe en Mac Pro til 6.000 dollar med den bedste AMD FirePro D7000, og den vil stadig ikke leve op til vores anbefalede specs," siger Palmer Lucky.

Ifølge ham er der ikke en eneste Mac i markedet, der reelt understøtter de krav, som Oculus Rift stiller til grafikkort.

Det er da også solide krav, der bliver stillet. Skal en computer kunne trække en Oculus Rift VR, kræver det som minimum en 3,7GHz quad-core Intel i5-4590 processor, 8GB RAM og et Nvidia Gforve GTX 97- grafikkort eller et AMD Radeon 290-grafikkort.

Bedre kan naturligvis også gøre det.

Der findes masser af Mac-computere, der lever op til minimumskravene for processor og RAM.

Problemet opstår på GPU-siden, hvor Mac-computerne kort og godt ikke kan følge med.

VR-headsettene har nemlig brug for en maskine, der kan levere 90 fps, for at fungere optimalt i eksempelvis spil. Ellers bliver billedsiden tung og hakkende.

Hertil kommer, at Oculus Rift især ventes at ville henvende sig til gamer-verdenen, der i dag i meget stor udstrækning er Windows-baseret.

Microsoft er også på trapperne med selskabets HoloLens, der er bygget til både spil og industrielle løsninger.

Du kan se vores galleri af nogle af muligheder i HoloLens her:  Her er de første vilde spil og apps til Microsofts Hololens

Se hele interviewet med Palmer Lucky herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere