Er din virksomheds tre vitale it-systemer mobile? Ellers er det på høje tid at gøre noget ved det

Klumme: Mobility er ikke til at komme udenom. Her er de tre vitale it-systemer, du skal have styr på i den forbindelse.

Alle, der arbejder med it, ved, at udviklingen inden for mobility går stærkt.

Hastigheden vil kun blive endnu højere. Men har din virksomhed styr på mobility og de krav, som I bliver mødt med af salgsorganisationen og kunderne?

Når det gælder mobility, skal man have styr på tre vitale it-systemer:

• Hjemmeside

• CRM

• ERP

Man behøver ikke finde en masse undersøgelser frem for at illustrere udviklingen - men blot tage et kig i sit eget hjem.

Jeg er selv 41 år, og måden, jeg tilgår data/informationer på, har ændret sig væsentligt over de senere år.

Hvis jeg skal tilgå en hjemmeside, så er det meget ofte, at jeg gør det via mobil eller tablet.

Mine sønner på henholdsvis 12 år og 10 år opfatter en pc, som jeg opfatter en skrivemaskine, nemlig som en uddøende teknologi. Og min søn på fire år fik jo nærmest en iPad ind sammen med sutteflasken.

Hjemmesiden
Det kan siges meget kort: Hvis din hjemmeside ikke allerede nu understøtter mobile devices (responsive design), så er du under pres.

På B2C-markedet ser vi en voldsom stigning med tilgang via mobile devices.

Nogle hjemmesider besøges med op mod 90-95 procent via mobil eller tablet.

På B2B ser vi også en stigning, dog knap så markant - men det vil skifte, når den næste generation kommer ind på arbejdsmarkedet.

Da markedspladsen er global, er måden man søger på i dag ved at tage sin mobil frem. Understøtter din hjemmeside ikke responsive design, så mister du kunder og markedsandele hver dag.

CRM
Et system, der er elsket og hadet, og vi ser desværre stadig fejlslagne implementeringer.

En af de væsentligste årsager er, at man ikke har valgt et CRM, der understøtter salgsprocessen. En sælger skal jo helst være på farten, og derfor foregår mange af salgsaktiviteterne via mobilen.

Det vil sige, at når en kunde ringer ind - så er det vigtigt at centrale informationer kun er få klik væk, samt at opdateringen kan ske, når telefonsamtalen er slut via mobilen.

Mange virksomheder glemmer mobiliteten i CRM, og derfor får man ikke sælgeren til at registrere vitale informationer, hvis man først skal have starte sin pc, når en telefonsamtale eller mailkorrespondance er slut.

ERP
Den store klods, der hænger om benet i mange virksomheder.

Men heldigvis sker der en masse app-udvikling disse år - så ERP bliver også langt mere mobil.

Et par eksempler, jeg synes er geniale:

Lageroptælling via en mobil app, så man med sin mobil hurtigt kan foretage en lageroptælling og indlæse data i sit ERP - hastigheden med at foretage lagerstatus blive minimeret. Dybest set skaber det jo ikke værdi for kunden.

En anden app er godkendelse af fakturaer, hvor man via sin mobil kan godkende fakturaer - også for sin medarbejdere - og dermed ofte udnytte ventetiden i lufthavnen eller andre steder optimalt.

Så dit ERP bliver også mobilt, og der fokuseres voldsomt på apps hos blandt andre SAP og Dynamics AX.

Vigtige overvejelser
1. Har virksomheden en mobility-strategi for vitale it-systemer?

2. Understøtter vi vores salgsproces via de mobile devices?

3. Har vi brugt de nødvendige penge og ressourcer på at være klar til den digitale udvikling, der møder vores virksomhed?

4. Har vi placeret ansvaret for mobility i virksomheden, eller er det blot et buzzword?Premium
Anne Marie Engtoft gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: Nu skal der handling til
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.