Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier.

DSB's CIO stopper - har fået ny topstilling i it-branchen

CIO i DSB, Martin Börjesson, der var i spil til titlen som Danmarks bedste CIO sidste år, forlader DSB til fordel for en ny topstilling i it-branchen.

CIO/it-chef i DSB, Martin Börjesson, har fået nyt job og stopper derfor i DSB ved udgangen af juni.

"Jeg begynder hos Gartner, hvor jeg skal være ny executive partner og kommer til at arbejde med de nordiske kunder," fortæller han til Computerworld.

Martin Börjesson skal dermed på vegne af Gartner rådgive topledere i Norden om digitalisering og it - det gælder både it-chefer og andre former for topledere.

Martin Börjesson var sidste år nomineret til titlen som Årets CIO i Danmark for sit arbejde hos DSB, hvor han har ansvaret for omkring 150 medarbejdere og blandt andet har arbejdet med den digitale transformation og hele moderniseringen af DSB's it-miljø.

Læs også: 7.000 iPhones og iPads i brug hos DSB: Sådan griber it-organisationen det an

En af de største umiddelbare forskelle på jobbet i DSB og i Gartner bliver derfor også, at han går fra at have ansvaret for 150 medarbejdere til i stedet at skulle fokusere på at rådgive.

"Udgangspunktet er, at Gartner skal vokse og har brug for nogle folk, der er visionære og ambitiøse. Det er et super interessant selskab, for der er jo en viden og forskning omkring it og om, hvordan det udvikler sig," lyder det fra DSB-CIO'en.

"Som executive partner møder man mange selskaber, så jeg kan ikke forestille mig, at det bliver kedeligt. Der vil hele tiden være nye situationer og udfordringer."

Derfor skifter han til Gartner

Du skifter til den anden side af bordet og går fra at være bruger/kunde til at være en, der skal rådgive om it. Hvad har du gjort dig af tanker om det skift?

"Jeg tror faktisk, at jeg får endnu større mulighed for at få impact, end jeg har i dag."

"I dag er min impact begrænset til DSB og så kan jeg måske inspirere nogen med mine tanker og idéer. Men nu bliver det faktisk mit job at arbejde med andre og at hjælpe med at gøre dem gode. Det, synes jeg, er super spændende."

"Man har adgang til forskning og en værktøjskasse, som Gartner har, som man kan udvikle ud fra."

"Så jeg ser både muligheder for en ganske stor personlig udvikling og for at få indsigt i situationer og selskaber, som jeg måske ikke tidligere har haft et indblik i."

Den vigtigste agenda

Nu kommer du jo fra et job som CIO, så hvad bliver din vigtigste agenda, når du skal rådgive andre topledere om it og digitalisering?

"Det bliver at nedbringe skellet mellem it og forretning. It begynder i mit perspektiv at være forretning. Jeg tror ikke, at det er alle, der ser det på den måde, og derfor vil jeg mene, at jeg kan hjælpe dem med, hvordan man griber udfordringen an."

Læs også: Der skal turbo på it-projekterne: CIO vil have løsningerne leveret på få dage

"Det gælder også på det personlige plan, hvor jeg tror, at en del it-chefer har udfordringer med, at de ikke kommer til at tale med dem, de gerne vil tale med."

"Det handler om at bygge tillid og tiltro til, at det, man gør, er det rigtige. Jeg har selv lagt meget vægt på, at vi skulle have en stabil drift i DSB - og vi har eksempelvis ikke haft et stort nedbrud i 2016. Når det kører rock solid, får man lov til at snakke om de andre ting."

"Hvis man prøver at sætte digitalisering på agendaen, når man ikke har en stabil drift, tror jeg ikke, at man lykkes med det."

Var klar til nye udfordringer

Martin Börjesson fortæller, at han for noget tid siden meddelte sin egen chef i DSB, at han havde lyst til at prøve noget nyt - og at han efterfølgende har haft gang i flere forskellige dialoger om nye mulige jobs.

Det har også har været lidt af en proces, før det er faldet på plads med jobbet som executive partner i Gartner, fortæller han.

"Processen er ikke, ligesom den plejer at være. Jeg har været til syv-otte samtaler og var igennem en meget kompleks test."

Martin Börjesson har sidste arbejdsdag i DSB ved udgangen af juni, og han starter i det nye job i Gartner efter sommerferien. Han bor allerede i dag i Sverige ved Lund, hvorfra han kommer til at have base, selvom Gartners kontor i Sverige ligger i Stockholm.

"Jeg skal jo ud på klienternes kontor, og når jeg ikke er der, kommer jeg til at arbejde lidt i København og lidt i Stockholm og så lidt i mit hjem."

"Jeg bliver ansat i Gartner i Stockholm, men kommer til at referere til en spanier, der er ansvarlig for vores region," fortæller han til Computerworld.

To videointerviews

Her kan du se to videointerviews med Martin Börjesson, som Computerworld tidligere har bragt.

Læs også:

7.000 iPhones og iPads i brug hos DSB: Sådan griber it-organisationen det an

Der skal turbo på it-projekterne: CIO vil have løsningerne leveret på få dage

Dansk CIO: Der er alt for meget fokus på oppetid og udgifter

DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik