Microsoft præsenterer helt nyt SharePoint: Her er de store nyheder

Microsoft tager hul på det næste SharePoint-kapitel med en stribe store nyheder og nye teknologier til samarbejdsplatformen.

Der er store nyheder på vej til SharePoint Online til Office 365 og til on premise-kunderne med det nye SharePoint 2016.

Microsoft har netop fremlagt de konkrete planer med den populære samarbejdsplatform på et event i San Francisco.

Også her i Danmark, der er et stort SharePoint-land, kommer brugerne til at mærke Microsofts nye tiltag, der først og fremmest bunder i strategien med 'cloud-first' og 'mobile-first'.

Apps til mobilerne
Den største nyhed er, at Microsoft er på vej med SharePoint Mobile-apps. Den første app kommer til iOS i næste måned, mens Android- og Windows-udgaverne kommer senere i år.

"Vi prøver at fjerne det, der kan gøre SharePoint stort og tungt, med super simple og intuitive apps, der giver adgang til nøjagtig det samme, som du har adgang til fra din pc," siger Aaren Ekelund, der er Office-divisionschef i Microsoft Danmark, til Computerworld.

"Vi præsenterer vores første SharePoint Mobile-app - først på iOS og senere på Android og Windows."

Den danske Office-chef giver et konkret eksempel på, hvordan de nye mobil-apps vil kunne gøre SharePoint endnu mere tilgængelig for de mange danske brugere:

"Vi arbejder på en Home-tilgang, så du går ét sted hen og får det fulde overblik over dine filer, dine sites og teams. Det skal helt ud på mobilen."

"Vi tænker mobile-first og vi tænker på, at det skal rendere perfekt på alle devices. Det er fundamentet," lyder det fra Aaren Ekelund.

Mere simpelt og mere sikkert
Der er ifølge Microsoft i dag over 200.000 organisationer på verdensplan, der anvender SharePoint, og over 50.000 partnere, der udvikler og leverer løsninger med udgangspunkt i Microsofts platform.

Her i Danmark har SharePoint opnået en massiv udbredelse, ikke mindst med udgangspunkt i SharePoint Online til Office 365.

Microsoft lægger med den nye lancering vægt på, at der skal sikres bedre og mere simpel deling og samarbejde fra en hvilken som helst enhed.

Det betyder ikke bare, at der kommer en mobil intranet-løsning, så man eksempelvis skal styre og publicere team sites direkte fra mobilen.

Det bliver også muligt at få adgang til SharePoint Online-dokumenter fra OneDrive mobil-appen.

Læs også: Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

Derudover er der udsigt til forbedringer sikkerhed, privacy og compliance, lyder det fra Microsoft, der også vil satse endnu mere på at skabe en åben platform med åbne API'er.

"Vi åbner langt mere op og giver langt mere fleksibilitet i forhold til at kunne arbejde med SharePoint-frameworket og med at videreudvikle på SharePoint-elementerne," fortæller Aaren Ekelund fra Microsoft Danmark.

Microsoft har også allerede sat 'general availability'-stemplet på SharePoint Server 2016 til on premise-kunderne.

"Vi kører med cloud-first, men vi sørger for, at dem, der kører en hybrid løsning eller on-premise, også kan få glæde af nogle af de teknologier, vi videreudvikler," siger Aaren Ekelund. Intelligente løsninger
En anden vigtig overskrift i forhold til det nye SharePoint er arbejdet med at bygge mere intelligens og machine learning ind i løsningerne.

"Det handler om at hjælpe folk med at opnå mere. Når vi snakker SharePoint, er det, at man på en intelligent vis kan finde, dele, samarbejde om og gå på opdagelse i indhold - uanset hvilken device, du er på."

"Man skal kunne være produktive sammen i teams og med projekter på tværs af organisationen," lyder det fra Aaren Ekelund.

"Vores stærke side er denne her intelligens-motor, som vi bygger mere og mere på. Eksempelvis Microsofts Graph, som vi har lavet en frontend til, der hedder Delve."

Aaren Ekelund forklarer, at flere og flere af den slags funktioner og teknologier skal bygges ind i selve SharePoint og Office 365.

"Der smarte vil være, at man udvikler den moderne content-collaboration med den intelligens-motor under sig - det er hovedoverskriften i meget af det, vi laver nu," forklarer han.

Aaren Ekelund fortæller samtidig, at Microsoft nu forsøger at tage hånd om udfordringen med, at SharePoint efterhånden er blevet en ganske stor og omfattende løsning, der derfor også risikerer at blive for kompliceret at arbejde med.

"Vi forsøger at fjerne friktion og gør det enkelt og hurtigt at komme i gang med at samarbejde."

"Det er eksempelvis tanken i Groups, hvor du i din Outlook kan oprette en gruppe til et projekt - og to sekunder senere har du alt, hvad der skal til for at man kan samarbejde."

"Der er brug for, at vi genopfinder den måde, man bruger SharePoint på. Vi vil gerne udnytte den moderne tilgang til it - at det ligger i skyen, at det er mobile-first, og at vi har hele den her intelligens-motor bygget ind."

Læs også:

Fem vilde år med Office 365: Derfor er Microsofts fremmarch slet ikke toppet endnu

SharePoint 2016 fra Microsoft: Forvent et massivt skub mod skyen

Kæmpe Microsoft-opgradering i kommune: Skifter til Windows 10, Office 365, Outlook og Skype
Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.