Artikel top billede

(Foto: Rafael Zajac)

Dansk udvikler: Her er de hotteste nyheder fra den store Google-konference

De store produktlanceringer stjal rampelyset på Googles store konference. Men her er udvikler-nyhederne, der får de danske udviklere helt op og ringe.

Der var måske ikke ligefrem tale om landskampstemning.

Men det var tæt på, da knap 200 it-folk fra Aalborg onsdag aften mødtes for i fællesskab - og iført Google t-shirts - at overvære Googles I/O-event på storskærm i Aalborg Universitets nyopførte lokaler på havnefronten i den nordjyske by.  

"Det summede, og der var godt humør, men vi udviklere er nok ikke det mest udadreagerende folkefærd. Så jubelscener blev det ikke ligefrem til," forklarer Martin Hansen, der deltog i arrangementet og til daglig arbejder som udvikler for Aalborgfirmaet MapsPeople.

Afhængig af Googles værktøjer

MapsPeople laver en indendørs-navigations-app, der er bygget med Google Maps.

Derfor spiller Googles værktøjer en helt central rolle i Martin Hansens daglige arbejde. 

En af de nyheder, der har skabt størst begejstring hos Martin Hansen og de øvrige deltagere i salen, var afsløringen af den nye udgave af Googles udvikler-app Android Studio 2.2.

Den blev gjort tilgængelig umiddelbart efter, at den knap to timer lange præsentation var overstået.

Blandt Android-udviklerne er det især populært, at compileren i Android Studio er blevet betydeligt hurtigere, fortæller Martin Hansen.

"Det betyder ganske enkelt, at jeg kan lave apps hurtigere, og derfor kommer jeg til at spare en del tid i løbet af en arbejdsdag," siger han.

Som udvikler sætter han desuden pris på, at Google takket være en ny JIT-compiler er i stand til at forbedre batteritiden på brugernes enheder samt, at det bliver 75 procent hurtigere at installere en app.

Modulariserede apps er hotte

Google nye compilere har stor betydning i dagligdagen, men den mest nyskabende nyhed for udviklerne er ifølge Martin Hansen, at Google har lanceret såkaldte modulære apps eller Instant Apps, som Google også benævnte dem. 

Den nye typer apps betyder ifølge Martin Hansen, at det bliver muligt at sende links direkte til dele af en app. Det fungerer på samme måde som, når vi deeplinker til en hjemmeside.

Den helt afgørende nyskabelse er dog, at det er muligt for folk at se linket, selv om de ikke selv har appen installeret. 

"For os betyder det, at vi kan gøre det muligt for vores brugere at linke direkte til eksempelvis et indendørskort på et universitet, som brugerne så kan dele med deres venner," siger han. 

Produktnyheder stjæler rampelyset

Det er især de store produktnyheder, der har stjålet rampelyset efter Google I/O.

Eksempelvis lanceringen af Googles nye intelligente højtaler Google Home og den nye virtual reality-platform Google Daydream, der bliver lanceret sammen den næste generation af Android N. 

De store produktnyheder har dog kun begrænset betydning for Martin Hansen arbejde.

Eksempelvis ser han et vist potentiale i VR-løsninger, men han vurderer ikke, at det er relevant for MapsPeople i øjeblikket, 

"De fleste bruger vores app, når de er ude i felten og skal finde vej. Her giver det jo ikke mening at bruge en virtual reality-løsning, "siger han. 

Martin Hansen kan dog godt forestille sig, at det engang i fremtiden kan være potentiale i at lave løsninger, der gør det muligt for folk at udforske kort via VR, når de befinder sig derhjemme.

Det ville dog ifølge ham kræve, at VR-teknologien bliver betydeligt mere moden, end den er i dag. 

Læs også:
Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference

Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere