Dansk udvikler: Her er de hotteste nyheder fra den store Google-konference

De store produktlanceringer stjal rampelyset på Googles store konference. Men her er udvikler-nyhederne, der får de danske udviklere helt op og ringe.

Der var måske ikke ligefrem tale om landskampstemning.

Men det var tæt på, da knap 200 it-folk fra Aalborg onsdag aften mødtes for i fællesskab - og iført Google t-shirts - at overvære Googles I/O-event på storskærm i Aalborg Universitets nyopførte lokaler på havnefronten i den nordjyske by.  

"Det summede, og der var godt humør, men vi udviklere er nok ikke det mest udadreagerende folkefærd. Så jubelscener blev det ikke ligefrem til," forklarer Martin Hansen, der deltog i arrangementet og til daglig arbejder som udvikler for Aalborgfirmaet MapsPeople.

Afhængig af Googles værktøjer
MapsPeople laver en indendørs-navigations-app, der er bygget med Google Maps.

Derfor spiller Googles værktøjer en helt central rolle i Martin Hansens daglige arbejde. 

En af de nyheder, der har skabt størst begejstring hos Martin Hansen og de øvrige deltagere i salen, var afsløringen af den nye udgave af Googles udvikler-app Android Studio 2.2.

Den blev gjort tilgængelig umiddelbart efter, at den knap to timer lange præsentation var overstået.

Blandt Android-udviklerne er det især populært, at compileren i Android Studio er blevet betydeligt hurtigere, fortæller Martin Hansen.

"Det betyder ganske enkelt, at jeg kan lave apps hurtigere, og derfor kommer jeg til at spare en del tid i løbet af en arbejdsdag," siger han.

Som udvikler sætter han desuden pris på, at Google takket være en ny JIT-compiler er i stand til at forbedre batteritiden på brugernes enheder samt, at det bliver 75 procent hurtigere at installere en app. Modulariserede apps er hotte
Google nye compilere har stor betydning i dagligdagen, men den mest nyskabende nyhed for udviklerne er ifølge Martin Hansen, at Google har lanceret såkaldte modulære apps eller Instant Apps, som Google også benævnte dem. 

Den nye typer apps betyder ifølge Martin Hansen, at det bliver muligt at sende links direkte til dele af en app. Det fungerer på samme måde som, når vi deeplinker til en hjemmeside.

Den helt afgørende nyskabelse er dog, at det er muligt for folk at se linket, selv om de ikke selv har appen installeret. 

"For os betyder det, at vi kan gøre det muligt for vores brugere at linke direkte til eksempelvis et indendørskort på et universitet, som brugerne så kan dele med deres venner," siger han. 

Produktnyheder stjæler rampelyset
Det er især de store produktnyheder, der har stjålet rampelyset efter Google I/O.

Eksempelvis lanceringen af Googles nye intelligente højtaler Google Home og den nye virtual reality-platform Google Daydream, der bliver lanceret sammen den næste generation af Android N. 

De store produktnyheder har dog kun begrænset betydning for Martin Hansen arbejde.

Eksempelvis ser han et vist potentiale i VR-løsninger, men han vurderer ikke, at det er relevant for MapsPeople i øjeblikket, 

"De fleste bruger vores app, når de er ude i felten og skal finde vej. Her giver det jo ikke mening at bruge en virtual reality-løsning, "siger han. 

Martin Hansen kan dog godt forestille sig, at det engang i fremtiden kan være potentiale i at lave løsninger, der gør det muligt for folk at udforske kort via VR, når de befinder sig derhjemme.

Det ville dog ifølge ham kræve, at VR-teknologien bliver betydeligt mere moden, end den er i dag. 

Læs også:
Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference

Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.