Artikel top billede

Dansk udvikler: Her er de hotteste nyheder fra den store Google-konference

De store produktlanceringer stjal rampelyset på Googles store konference. Men her er udvikler-nyhederne, der får de danske udviklere helt op og ringe.

Der var måske ikke ligefrem tale om landskampstemning.

Men det var tæt på, da knap 200 it-folk fra Aalborg onsdag aften mødtes for i fællesskab - og iført Google t-shirts - at overvære Googles I/O-event på storskærm i Aalborg Universitets nyopførte lokaler på havnefronten i den nordjyske by.  

"Det summede, og der var godt humør, men vi udviklere er nok ikke det mest udadreagerende folkefærd. Så jubelscener blev det ikke ligefrem til," forklarer Martin Hansen, der deltog i arrangementet og til daglig arbejder som udvikler for Aalborgfirmaet MapsPeople.

Afhængig af Googles værktøjer

MapsPeople laver en indendørs-navigations-app, der er bygget med Google Maps.

Derfor spiller Googles værktøjer en helt central rolle i Martin Hansens daglige arbejde. 

En af de nyheder, der har skabt størst begejstring hos Martin Hansen og de øvrige deltagere i salen, var afsløringen af den nye udgave af Googles udvikler-app Android Studio 2.2.

Den blev gjort tilgængelig umiddelbart efter, at den knap to timer lange præsentation var overstået.

Blandt Android-udviklerne er det især populært, at compileren i Android Studio er blevet betydeligt hurtigere, fortæller Martin Hansen.

"Det betyder ganske enkelt, at jeg kan lave apps hurtigere, og derfor kommer jeg til at spare en del tid i løbet af en arbejdsdag," siger han.

Som udvikler sætter han desuden pris på, at Google takket være en ny JIT-compiler er i stand til at forbedre batteritiden på brugernes enheder samt, at det bliver 75 procent hurtigere at installere en app.

Modulariserede apps er hotte

Google nye compilere har stor betydning i dagligdagen, men den mest nyskabende nyhed for udviklerne er ifølge Martin Hansen, at Google har lanceret såkaldte modulære apps eller Instant Apps, som Google også benævnte dem. 

Den nye typer apps betyder ifølge Martin Hansen, at det bliver muligt at sende links direkte til dele af en app. Det fungerer på samme måde som, når vi deeplinker til en hjemmeside.

Den helt afgørende nyskabelse er dog, at det er muligt for folk at se linket, selv om de ikke selv har appen installeret. 

"For os betyder det, at vi kan gøre det muligt for vores brugere at linke direkte til eksempelvis et indendørskort på et universitet, som brugerne så kan dele med deres venner," siger han. 

Produktnyheder stjæler rampelyset

Det er især de store produktnyheder, der har stjålet rampelyset efter Google I/O.

Eksempelvis lanceringen af Googles nye intelligente højtaler Google Home og den nye virtual reality-platform Google Daydream, der bliver lanceret sammen den næste generation af Android N. 

De store produktnyheder har dog kun begrænset betydning for Martin Hansen arbejde.

Eksempelvis ser han et vist potentiale i VR-løsninger, men han vurderer ikke, at det er relevant for MapsPeople i øjeblikket, 

"De fleste bruger vores app, når de er ude i felten og skal finde vej. Her giver det jo ikke mening at bruge en virtual reality-løsning, "siger han. 

Martin Hansen kan dog godt forestille sig, at det engang i fremtiden kan være potentiale i at lave løsninger, der gør det muligt for folk at udforske kort via VR, når de befinder sig derhjemme.

Det ville dog ifølge ham kræve, at VR-teknologien bliver betydeligt mere moden, end den er i dag. 

Læs også:
Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference

Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere