Dansk udvikler: Her er de hotteste nyheder fra den store Google-konference

De store produktlanceringer stjal rampelyset på Googles store konference. Men her er udvikler-nyhederne, der får de danske udviklere helt op og ringe.

Der var måske ikke ligefrem tale om landskampstemning.

Men det var tæt på, da knap 200 it-folk fra Aalborg onsdag aften mødtes for i fællesskab - og iført Google t-shirts - at overvære Googles I/O-event på storskærm i Aalborg Universitets nyopførte lokaler på havnefronten i den nordjyske by.  

"Det summede, og der var godt humør, men vi udviklere er nok ikke det mest udadreagerende folkefærd. Så jubelscener blev det ikke ligefrem til," forklarer Martin Hansen, der deltog i arrangementet og til daglig arbejder som udvikler for Aalborgfirmaet MapsPeople.

Afhængig af Googles værktøjer
MapsPeople laver en indendørs-navigations-app, der er bygget med Google Maps.

Derfor spiller Googles værktøjer en helt central rolle i Martin Hansens daglige arbejde. 

En af de nyheder, der har skabt størst begejstring hos Martin Hansen og de øvrige deltagere i salen, var afsløringen af den nye udgave af Googles udvikler-app Android Studio 2.2.

Den blev gjort tilgængelig umiddelbart efter, at den knap to timer lange præsentation var overstået.

Blandt Android-udviklerne er det især populært, at compileren i Android Studio er blevet betydeligt hurtigere, fortæller Martin Hansen.

"Det betyder ganske enkelt, at jeg kan lave apps hurtigere, og derfor kommer jeg til at spare en del tid i løbet af en arbejdsdag," siger han.

Som udvikler sætter han desuden pris på, at Google takket være en ny JIT-compiler er i stand til at forbedre batteritiden på brugernes enheder samt, at det bliver 75 procent hurtigere at installere en app. Modulariserede apps er hotte
Google nye compilere har stor betydning i dagligdagen, men den mest nyskabende nyhed for udviklerne er ifølge Martin Hansen, at Google har lanceret såkaldte modulære apps eller Instant Apps, som Google også benævnte dem. 

Den nye typer apps betyder ifølge Martin Hansen, at det bliver muligt at sende links direkte til dele af en app. Det fungerer på samme måde som, når vi deeplinker til en hjemmeside.

Den helt afgørende nyskabelse er dog, at det er muligt for folk at se linket, selv om de ikke selv har appen installeret. 

"For os betyder det, at vi kan gøre det muligt for vores brugere at linke direkte til eksempelvis et indendørskort på et universitet, som brugerne så kan dele med deres venner," siger han. 

Produktnyheder stjæler rampelyset
Det er især de store produktnyheder, der har stjålet rampelyset efter Google I/O.

Eksempelvis lanceringen af Googles nye intelligente højtaler Google Home og den nye virtual reality-platform Google Daydream, der bliver lanceret sammen den næste generation af Android N. 

De store produktnyheder har dog kun begrænset betydning for Martin Hansen arbejde.

Eksempelvis ser han et vist potentiale i VR-løsninger, men han vurderer ikke, at det er relevant for MapsPeople i øjeblikket, 

"De fleste bruger vores app, når de er ude i felten og skal finde vej. Her giver det jo ikke mening at bruge en virtual reality-løsning, "siger han. 

Martin Hansen kan dog godt forestille sig, at det engang i fremtiden kan være potentiale i at lave løsninger, der gør det muligt for folk at udforske kort via VR, når de befinder sig derhjemme.

Det ville dog ifølge ham kræve, at VR-teknologien bliver betydeligt mere moden, end den er i dag. 

Læs også:
Her er de seks vigtigste nyheder fra Googles store konference

Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.