Artikel top billede

Kinesisk smartphone-kæmpe bruger nu flere penge på udvikling end Apple

Det kinesisk it-selskab Huawei spenderer nu mere end Apple på udviklingsfronten. Senest er udviklingsindsatsen blevet belønnet med en placering i toppen af smartphone-hierakiet og udvikling af den hotteste Android-telefon.

Der er sket en del, siden den kinesiske teknologi-virksomhed Huawei luftede sin første Android-smartphone i 2009 på årets største mobilkonference, der også dengang blev afholdt i Barcelona.

For Huawei er siden blevet den tredjestørste mobilproducent, hvilket selskabet fastholder i den seneste prognose fra it-analysehuset IDC.

Nu kommer det så frem, at selskabet fra Kina også spenderer mere på forskning og udvikling end Apple, der længe har siddet på tronen som det mest indbringende teknologi-selskab, ja selskab i det hele taget.

Huawei skyder således 9,2 milliarder dollar (61,4 milliarder kroner) ind i sin forskning, og udvikling, mens Apple årligt investerer 8,1 milliarder dollar (54 milliarder kroner) i at udvikle de smarteste it-enheder.

Det skriver The Register.

Lidt Apple og pærer

Både Apple og Huawei producerer dog langt mere end smarte mobiltelefoner og deres lillebrødre i form af smarte ure.

Blandt Apples helt store kassesucceser i disse år er iPhones, mens Huawei er en stærk spiller på netværksmarkedet.

Derfor er investeringssummerne til forskning og udvikling heller ikke helt sammenlignelige.

Det skyldes, at Apple stort set spenderer alle sine udviklingsdollar på slutbrugersegment, mens Huawei også bruger en del af sine udviklings-yuan på produkter til infrastrukturen i form af netværk og cloudcentre.

Ikke desto mindre har Huawei i de senere år tilkæmpet sig en placering i toppen af de fremmest smartphone-producenter, og selskabet var således også udplukket af Google til at producere sidste års Android-prestige telefon ved navn Nexus 6P.

Du kan læse mere om Nexus 6P her: Test: Du har ikke for alvor prøvet Android, før du har prøvet det på en Nexus 6P

Læs også:
Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere