Artikel top billede

Windows 10 får værktøj til at fjerne irriterende bloatware

Bloatware på din computer kan være en pestilens, men nu har Microsoft lidt uventet lavet et fint lille stykke software, der renser din computer for bloatware.

Bloatware - tredjeplart-software installeret af computerproducenterne - er et af de største minusser ved Windows-computere.

Asus, Acer, HP, Lenovo og mange andre installerer programmer, som de mener, du får brug for - eller som de i hvert fald får penge for at installere af softwareselskaberne.

Men nu ser det ud til, at du måske kan slippe for det med den kommende store opdatering til Windows 10.

Testere af nye Windows 10-builds, der deltager i Microsofts Windows Insider-program, kan med den sidste opdatering hurtigt gendanne en tidligere testversion og samtidig slette alt, hvad der er installeret på computeren - også tredjepartprogrammer.

Det gælder alle typer programmer og apps - både klassiske Win32/-net-programmer og de nye Windows 10-apps.

Windows 10 har allerede en "nulstil"-funktion, men den geninstallerer eventuelt slettede bloatware-progammer, der var installeret, da du købte computeren.

Gratis - men ikke alle kan bruge det

Det nye værktøj kan hentes gratis og kan bruges, hvis du benytter dig af et test-build på din computer.

Du kan ikke bruge programmet på din almindelige Windows-version. Her må du i stedet over og bruge en af de mange andre programmer på markedet, heriblandt PC Decrapifier.

Hvis du bruger en Windows Insider-version af Windows 10, så kan du hente programmet her.

Husk at tage en backup af dine dokumenter, film, billeder og andre filer, som du faktisk gerne vil se igen.

Det er uvist, om funktionen følger med til sommer, når den næste store opdatering til Windows 10 kommer med, men man kan altid håbe.

Bloatware er et af de største minusser med Windows-systemet - et så stort problem, at Microsoft også selv ser det som et problem.

Derfor har Microsoft også startet en "Signature"-serie af computere i samarbejde med producenterne, hvor der ikke må være præinstalleret ekstra software.

Også Asus har lanceret sin egen "rene" version kaldet "Pure" edition.

Signature Edition til Danmark: Nu kan du købe Windows-computere helt uden irriterende crapware

Bloatware kan gøre din computer unødvendig langsom eller kan endda være en sikkerhedsmæssig fare.

Lenovo havde sidste år installeret et tredjepartsprogram kaldet Superfish, der ikke kun indlejrede reklamer på ellers beskyttede hjemmesider, men var også usikkert.

Læs også: Test af Lenovo Yoga 900: Tynd og fleksibel - men du er nødt til at acceptere svagheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere