Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Oracle skal betale 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise

Oracle skal til lommerne og betale Hewlett-Packard Enterprise 20 milliarder kroner i fem år gammel sag om Oracles understøttelse af Intels Itanium-processor.

Oracle skal betale hele 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise.

Sådan lyder afgørelsen fra en amerikansk domstol i sagen, som det daværende Hewlett-Packard - nu Hewlett-Packard Enterprise - anlagde mod Oracle for fem år siden.

Sagens kerne var dengang den i dag stort set udfasede Itanium-processor fra Intel, som HP anvendte i en række af sine high end-servere. Itanium blev aldrig den store succes.

Dengang besluttede Oracle pludselig, at selskabet ikke længere ville udgive Itanium-rettede versioner af selskabets software.

Det kan du læse mere om her: Oracle: Slut for altid med udvikling til Itanium

Hewlett-Packard sagsøgte Oracle i 2011 med påstand om, at Oracle var kontraktligt forpligtet til at fortsætte med at understøtte Itanium-chippen.

Den holdning delte den første retsinstans, der kiggede på sagen i 2012. Her blev Oracle beordret til at fortsætte med at udgive software-versioner til Itanium indtil HP selv udfasede chippen.

Det kan du læse mere om her: Oracle taber vigtig sag mod HP om Itanium-support

Ifølge en udsendt meddelelse fra Oracle demonstrerer begge domsafgørelserne 'tydeligt,' at Itanium var tæt på udfasning, da selskabet tog beslutningen om at stoppe med at udgive versioner tilrettet chippen.

Oracle mener fortsat ikke, at selskabet var kontraktligt forpligtet til fortsætte arbejdet med Itanium.

"Det er meget tydeligt, at givne kontraktmæssige forpligtelser var gensidige, og at HP heller ikke levede op til sine egne forpligtelser. Nu har begge domstole truffet afgørelser, og vi har til hensigt at anke dem begge," lyder det fra Oracle.

Andet store nederlag

Det er Oracles andet store nederlag i amerikanske domstole på blot to måneder.

I maj afviste en anden amerikansk domstol nemlig Oracles påstand om, at Google har krænket forskellige af Oracles rettigheder ved at kopiere dele af Java over i Android.

Det kan du læse mere om her: Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Oracle havde krævet godt 60 milliarder kroner i erstatning af Google. Selskabet vil også anke denne afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere