Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Oracle skal betale 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise

Oracle skal til lommerne og betale Hewlett-Packard Enterprise 20 milliarder kroner i fem år gammel sag om Oracles understøttelse af Intels Itanium-processor.

Oracle skal betale hele 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise.

Sådan lyder afgørelsen fra en amerikansk domstol i sagen, som det daværende Hewlett-Packard - nu Hewlett-Packard Enterprise - anlagde mod Oracle for fem år siden.

Sagens kerne var dengang den i dag stort set udfasede Itanium-processor fra Intel, som HP anvendte i en række af sine high end-servere. Itanium blev aldrig den store succes.

Dengang besluttede Oracle pludselig, at selskabet ikke længere ville udgive Itanium-rettede versioner af selskabets software.

Det kan du læse mere om her: Oracle: Slut for altid med udvikling til Itanium

Hewlett-Packard sagsøgte Oracle i 2011 med påstand om, at Oracle var kontraktligt forpligtet til at fortsætte med at understøtte Itanium-chippen.

Den holdning delte den første retsinstans, der kiggede på sagen i 2012. Her blev Oracle beordret til at fortsætte med at udgive software-versioner til Itanium indtil HP selv udfasede chippen.

Det kan du læse mere om her: Oracle taber vigtig sag mod HP om Itanium-support

Ifølge en udsendt meddelelse fra Oracle demonstrerer begge domsafgørelserne 'tydeligt,' at Itanium var tæt på udfasning, da selskabet tog beslutningen om at stoppe med at udgive versioner tilrettet chippen.

Oracle mener fortsat ikke, at selskabet var kontraktligt forpligtet til fortsætte arbejdet med Itanium.

"Det er meget tydeligt, at givne kontraktmæssige forpligtelser var gensidige, og at HP heller ikke levede op til sine egne forpligtelser. Nu har begge domstole truffet afgørelser, og vi har til hensigt at anke dem begge," lyder det fra Oracle.

Andet store nederlag

Det er Oracles andet store nederlag i amerikanske domstole på blot to måneder.

I maj afviste en anden amerikansk domstol nemlig Oracles påstand om, at Google har krænket forskellige af Oracles rettigheder ved at kopiere dele af Java over i Android.

Det kan du læse mere om her: Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Oracle havde krævet godt 60 milliarder kroner i erstatning af Google. Selskabet vil også anke denne afgørelse.
IT-JOB

Unik System Design A/S

Driftskonsulent for Hostingcenter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Omnicom Media Group

Data Science Director

Netcompany A/S

IT Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere