Artikel top billede

Oracle skal betale 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise

Oracle skal til lommerne og betale Hewlett-Packard Enterprise 20 milliarder kroner i fem år gammel sag om Oracles understøttelse af Intels Itanium-processor.

Oracle skal betale hele 20 milliarder kroner i erstatning til Hewlett-Packard Enterprise.

Sådan lyder afgørelsen fra en amerikansk domstol i sagen, som det daværende Hewlett-Packard - nu Hewlett-Packard Enterprise - anlagde mod Oracle for fem år siden.

Sagens kerne var dengang den i dag stort set udfasede Itanium-processor fra Intel, som HP anvendte i en række af sine high end-servere. Itanium blev aldrig den store succes.

Dengang besluttede Oracle pludselig, at selskabet ikke længere ville udgive Itanium-rettede versioner af selskabets software.

Det kan du læse mere om her: Oracle: Slut for altid med udvikling til Itanium

Hewlett-Packard sagsøgte Oracle i 2011 med påstand om, at Oracle var kontraktligt forpligtet til at fortsætte med at understøtte Itanium-chippen.

Den holdning delte den første retsinstans, der kiggede på sagen i 2012. Her blev Oracle beordret til at fortsætte med at udgive software-versioner til Itanium indtil HP selv udfasede chippen.

Det kan du læse mere om her: Oracle taber vigtig sag mod HP om Itanium-support

Ifølge en udsendt meddelelse fra Oracle demonstrerer begge domsafgørelserne 'tydeligt,' at Itanium var tæt på udfasning, da selskabet tog beslutningen om at stoppe med at udgive versioner tilrettet chippen.

Oracle mener fortsat ikke, at selskabet var kontraktligt forpligtet til fortsætte arbejdet med Itanium.

"Det er meget tydeligt, at givne kontraktmæssige forpligtelser var gensidige, og at HP heller ikke levede op til sine egne forpligtelser. Nu har begge domstole truffet afgørelser, og vi har til hensigt at anke dem begge," lyder det fra Oracle.

Andet store nederlag

Det er Oracles andet store nederlag i amerikanske domstole på blot to måneder.

I maj afviste en anden amerikansk domstol nemlig Oracles påstand om, at Google har krænket forskellige af Oracles rettigheder ved at kopiere dele af Java over i Android.

Det kan du læse mere om her: Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Oracle havde krævet godt 60 milliarder kroner i erstatning af Google. Selskabet vil også anke denne afgørelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere