Artikel top billede

Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Spotify mener at Apple lægger forhindringer i vejen for virksomhedens konkurrenter.

Den svenske streamingtjeneste Spotify er stærkt utilfreds med Apple, der ifølge Spotify har afvist en opdatering til Spotifys iPhone-app og dermed "udøver stor skade på Spotify og dets kunder."

Det skriver det amerikanske tech-medie Recode

Spotify-advokat Horacio Gutierrez mener, at Apple på denne måde lægger forhindringer i vejen for den svenske musikstreamingtjeneste, der er en direkte konkurrent til Apples egen tjeneste, Apple Music.

Skal bruge Apples betalingssystem

Tvisten skyldes ifølge Recode, at Apple kræver, at Spotfy bruger Apples eget betalingssystem, når kunderne skal faktureres.

Det indebærer at Apple skal have en andel på op til 30 procent af abonnementsprisen.

"Det bør rejse alvorlige bekymringer i forhold både USA's og EU's konkurrencelov," skriver Horacio Gutierrez i et brev, som Recode har fået indsigt i.

Apples politik er dog på ingen måde ny, og har længe været til gene for forretningsmodeller, der baserer sig på abonnementsmodeller.

Ifølge Apples regler skal apps bruge Apples betalingssystem, hvis de ønsker at gøre det muligt at tegne et abonnement direkte i appen. Derfor kræver mange apps i dag at brugerne tegner deres abonnement via deres hjemmeside og ikke i appen.

Spotify sender regningen videre  

Spotify har længe tilbudt sine kunder, at de både kan tegne abonnement i appen og via Spotifys hjemmeside.

Vælger brugerne at tegne abonnement via appen er prisen dog 30 procent højere.

I sidste måneder offentliggjorde Apple en række ny regler til virksomhedens App Store, der betyder, at abonnementstjenester kan få lov at beholde en større del af indtjeningen ved abonnementer, der løber i længere tid end 12 måneder. 

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store 

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere