Artikel top billede

Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Spotify mener at Apple lægger forhindringer i vejen for virksomhedens konkurrenter.

Den svenske streamingtjeneste Spotify er stærkt utilfreds med Apple, der ifølge Spotify har afvist en opdatering til Spotifys iPhone-app og dermed "udøver stor skade på Spotify og dets kunder."

Det skriver det amerikanske tech-medie Recode

Spotify-advokat Horacio Gutierrez mener, at Apple på denne måde lægger forhindringer i vejen for den svenske musikstreamingtjeneste, der er en direkte konkurrent til Apples egen tjeneste, Apple Music.

Skal bruge Apples betalingssystem

Tvisten skyldes ifølge Recode, at Apple kræver, at Spotfy bruger Apples eget betalingssystem, når kunderne skal faktureres.

Det indebærer at Apple skal have en andel på op til 30 procent af abonnementsprisen.

"Det bør rejse alvorlige bekymringer i forhold både USA's og EU's konkurrencelov," skriver Horacio Gutierrez i et brev, som Recode har fået indsigt i.

Apples politik er dog på ingen måde ny, og har længe været til gene for forretningsmodeller, der baserer sig på abonnementsmodeller.

Ifølge Apples regler skal apps bruge Apples betalingssystem, hvis de ønsker at gøre det muligt at tegne et abonnement direkte i appen. Derfor kræver mange apps i dag at brugerne tegner deres abonnement via deres hjemmeside og ikke i appen.

Spotify sender regningen videre  

Spotify har længe tilbudt sine kunder, at de både kan tegne abonnement i appen og via Spotifys hjemmeside.

Vælger brugerne at tegne abonnement via appen er prisen dog 30 procent højere.

I sidste måneder offentliggjorde Apple en række ny regler til virksomhedens App Store, der betyder, at abonnementstjenester kan få lov at beholde en større del af indtjeningen ved abonnementer, der løber i længere tid end 12 måneder. 

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store 

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere