Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Spotify mener at Apple lægger forhindringer i vejen for virksomhedens konkurrenter.

Den svenske streamingtjeneste Spotify er stærkt utilfreds med Apple, der ifølge Spotify har afvist en opdatering til Spotifys iPhone-app og dermed "udøver stor skade på Spotify og dets kunder."

Det skriver det amerikanske tech-medie Recode

Spotify-advokat Horacio Gutierrez mener, at Apple på denne måde lægger forhindringer i vejen for den svenske musikstreamingtjeneste, der er en direkte konkurrent til Apples egen tjeneste, Apple Music.

Skal bruge Apples betalingssystem
Tvisten skyldes ifølge Recode, at Apple kræver, at Spotfy bruger Apples eget betalingssystem, når kunderne skal faktureres.

Det indebærer at Apple skal have en andel på op til 30 procent af abonnementsprisen.

"Det bør rejse alvorlige bekymringer i forhold både USA's og EU's konkurrencelov," skriver Horacio Gutierrez i et brev, som Recode har fået indsigt i.

Apples politik er dog på ingen måde ny, og har længe været til gene for forretningsmodeller, der baserer sig på abonnementsmodeller.

Ifølge Apples regler skal apps bruge Apples betalingssystem, hvis de ønsker at gøre det muligt at tegne et abonnement direkte i appen. Derfor kræver mange apps i dag at brugerne tegner deres abonnement via deres hjemmeside og ikke i appen.

Spotify sender regningen videre  
Spotify har længe tilbudt sine kunder, at de både kan tegne abonnement i appen og via Spotifys hjemmeside.

Vælger brugerne at tegne abonnement via appen er prisen dog 30 procent højere.

I sidste måneder offentliggjorde Apple en række ny regler til virksomhedens App Store, der betyder, at abonnementstjenester kan få lov at beholde en større del af indtjeningen ved abonnementer, der løber i længere tid end 12 måneder. 

Læs også:
Godt nyt til app-udviklerne: Apple åbner for helt nye muligheder i App Store 

Stor Spotify-nyhed på vej: Snart kan du også streame tv-programmer


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.