Tryg har til huse i den københavnske forstad Ballerup i et hovedkvarter, der er opbygget som et campus bestående af adskillige bygninger.

Tryg åbner hovedkvarteret for it-iværksættere: Derfor er it så vigtigt for Tryg

En positiv samfundsudvikling betyder, at forsikringsselskaberne må omstille sig og finde på nye digitale løsninger og koncepter.

Det afspejler sig måske ikke altid i nyhedsdækningen. Men ikke desto mindre lever vi i en verden, der på mange områder bliver mere og mere sikker. 

Eksempelvis bliver vores biler involveret i færre ulykker og vores huse stadig mere sikre.

Det er ubestrideligt en positiv udvikling. Men for verdens forsikringsselskaber er det også en udvikling, der giver grund til bekymring for fremtiden.

Det fortæller Michael Juhler-Nøttrup, der er innovationschef hos det danske forsikringsselskab Tryg.

"På den korte bane kan det være positivt for vores lønsomhed, hvis udviklingen betyder, at vi skal udbetale færre penge til skadesramte kunder. Men på den lange bane vil en faldende risiko betyde, at der vil opstå et pres på priserne i forsikringsbranchen," siger han.

Læs også: Nyt koncept vinder frem: Dansk forsikringsgigant åbner døren for 300 iværksættere

Usædvanligt tiltag
Det er netop udsigten til nye tider i forsikringsbranchen, der har fået Tryg til at tage et nyt og udsædvanligt initiativ.

Det sker, når virksomheden den 1. oktober slår dørene op for The Camp, der er et såkaldt co-working-space for tech-iværksætter, som får til huse i en bygning i virksomheden hovedkvarter.

Det er planen, at iværksætterne skal bidrage med nye perspektiver og ekstra kreativitet til forsikringsgiganten, der i 1731 blev stiftet under navnet Kjøbenhavns Brandforsikring. 

I dag har Tryg til huse i den københavnske forstad Ballerup i et hovedkvarter, der er opbygget som et campus bestående af adskillige bygninger, der er spredt udover et større grønt område. 

Her har The Camp fået tildelt en selvstændig bygning, som i øjeblikket er under ombygning, men som kommer til at indeholde 300 kontorpladser. 

"Det har været vigtig for os at sige, at vi går hele vejen med The Camp. Det skal ikke bare være et halvhjertet forsøg, og det er derfor, at vi har valgt at inddrage en hel bygning og indrette den på ny," siger Michael Juhler-Nøttrup. 

Læs også: Internationalt it-koncept kommer til Danmark: Skal blive kuvøse for morgendagens it-stjerner

Det nye co-working-space drives sammen med den danske virksomhed Rainmaking Loft, og ifølge Michael Juhler-Nøttrup er det planen, at virksomhederne i The Camp skal være med til at forberede forsikringsvirksomheden på en fremtid, hvor nye forretningsmodeller kan udfordre Trygs kerneforretning. 

"The Camp skal være et attraktivt co-working-space i sig selv, men det vi for alvor er interesseret i er dialogen og samarbejdet med de virksomheder, der flytter ind. Vi har en ambition om, at vi skal lave pilotprojekter og partnersamarbejder med dem," siger han

Derfor vil The Camp gerne tiltrække virksomheder, der på den ene side er tech-drevne og på den anden side udvikler produkter og service indenfor områder og brancher, hvor Tryg ser en mulig synergi. Deleøkonomi kræver nye forsikringsløsninger
En af tidens store trends er den til tider omstridte "nye deleøkonomi", der drives frem af virksomheder som eksempelvis Airbnb, GoMore og Uber. 

Virksomhederne bygger på et princip om, at vi kan bruge ny teknologi til at frigøre eksisterende ressourcer. Eksempelvis ved, at vi kan leje vores bolig ud via Airbnb, mens vi selv er bortrejste. 

Deleøkonomien udgør dog også en udfordring for forsikringsselskaberne, der skal forberede sig på en ny tid, hvor vi ikke nødvendigvis selv ejer alle de ressourcer, som vi anvender. 

Det kan skabe et behov for helt nye forsikringsprodukter, og derfor er Michael Juhler-Nøttrup begejstret over, at en af de første virksomheder, der flytter ind i The Camp bliver den danske virksomhed Wuxus. 

Det er en deleøkonomisk transport-virksomhed, hvor brugerne via Wuxus' platformsteknologi kan hjælpe hinanden med at fragte pakker fra a til b. 

Udover at Wuxus får en plads i The Camp kommer virksomheden også til at indgå et samarbejde med Tryg, hvor de i fællesskab skal udvikle nye forsikringskoncepter, der skal omfatte forsendelserne. 

"Der vokser i øjeblikket et væld af deletjenester frem, og det skaber nye virksomhedstyper og ejerformer, der ikke passer ikke ind i de traditionelle forsikringskasser, som vi normalt arbejder med. Finder vi ikke selv en løsning på denne udfordring, så risikerer vi, at der dukker nye forsikringsvirksomheder op, som specialiserer sig i området," siger han.

Interesse for big data og internet of things
Michael Juhler-Nøttrup ser ligeledes fordele ved eksempelvis at få virksomheder, der beskæftiger med big data samt sundhedsgadgets- og internet-of-things-området ind i The Camp. 

Denne type virksomheder kan ikke blot være med til at sikre, at vi lever et mere sikkert liv. De kan også være motoren bag en ny bølge, der betyder, at vores forsikringer bliver langt mere personaliserede, end de er i dag. 

"Jeg forestiller mig, at vi fremtiden vil se, at forsikringsselskaber i langt højere grad skræddersyer forsikringsaftaler til folk, der eksempelvis er villige til at dele deres sundhedsdata eller data om deres hjem med forsikringsselskaberne," siger Michael Juhler-Nøttrup og tilføjer: 

"Men der er naturligvis en række etiske spørgsmål, der skal afklares, før vi når så langt," siger han.

Læs også:

21-årige Daniel bor på et værelse i San Francisco med to venner og drømmer om succes: "En del investorer har allerede taget kontakt"

På tur med Thorborg i en Uber-bil gennem København: Vi mødte fire høj-aktuelle it-iværksættere


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Test: iPhone SE er årets mobilnyhed fra Apple – og det siger ikke så lidt om hvad mobilverdenen har udviklet sig til
Apples helt store topsællert er ikke længere selskabets fineste og dyreste. I stedet bliver det sandsynligvis deres billigste og enkleste – og det passer sikkert selskabet fint.
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.