Tryg har til huse i den københavnske forstad Ballerup i et hovedkvarter, der er opbygget som et campus bestående af adskillige bygninger.

Tryg åbner hovedkvarteret for it-iværksættere: Derfor er it så vigtigt for Tryg

En positiv samfundsudvikling betyder, at forsikringsselskaberne må omstille sig og finde på nye digitale løsninger og koncepter.

Det afspejler sig måske ikke altid i nyhedsdækningen. Men ikke desto mindre lever vi i en verden, der på mange områder bliver mere og mere sikker. 

Eksempelvis bliver vores biler involveret i færre ulykker og vores huse stadig mere sikre.

Det er ubestrideligt en positiv udvikling. Men for verdens forsikringsselskaber er det også en udvikling, der giver grund til bekymring for fremtiden.

Det fortæller Michael Juhler-Nøttrup, der er innovationschef hos det danske forsikringsselskab Tryg.

"På den korte bane kan det være positivt for vores lønsomhed, hvis udviklingen betyder, at vi skal udbetale færre penge til skadesramte kunder. Men på den lange bane vil en faldende risiko betyde, at der vil opstå et pres på priserne i forsikringsbranchen," siger han.

Læs også: Nyt koncept vinder frem: Dansk forsikringsgigant åbner døren for 300 iværksættere

Usædvanligt tiltag
Det er netop udsigten til nye tider i forsikringsbranchen, der har fået Tryg til at tage et nyt og udsædvanligt initiativ.

Det sker, når virksomheden den 1. oktober slår dørene op for The Camp, der er et såkaldt co-working-space for tech-iværksætter, som får til huse i en bygning i virksomheden hovedkvarter.

Det er planen, at iværksætterne skal bidrage med nye perspektiver og ekstra kreativitet til forsikringsgiganten, der i 1731 blev stiftet under navnet Kjøbenhavns Brandforsikring. 

I dag har Tryg til huse i den københavnske forstad Ballerup i et hovedkvarter, der er opbygget som et campus bestående af adskillige bygninger, der er spredt udover et større grønt område. 

Her har The Camp fået tildelt en selvstændig bygning, som i øjeblikket er under ombygning, men som kommer til at indeholde 300 kontorpladser. 

"Det har været vigtig for os at sige, at vi går hele vejen med The Camp. Det skal ikke bare være et halvhjertet forsøg, og det er derfor, at vi har valgt at inddrage en hel bygning og indrette den på ny," siger Michael Juhler-Nøttrup. 

Læs også: Internationalt it-koncept kommer til Danmark: Skal blive kuvøse for morgendagens it-stjerner

Det nye co-working-space drives sammen med den danske virksomhed Rainmaking Loft, og ifølge Michael Juhler-Nøttrup er det planen, at virksomhederne i The Camp skal være med til at forberede forsikringsvirksomheden på en fremtid, hvor nye forretningsmodeller kan udfordre Trygs kerneforretning. 

"The Camp skal være et attraktivt co-working-space i sig selv, men det vi for alvor er interesseret i er dialogen og samarbejdet med de virksomheder, der flytter ind. Vi har en ambition om, at vi skal lave pilotprojekter og partnersamarbejder med dem," siger han

Derfor vil The Camp gerne tiltrække virksomheder, der på den ene side er tech-drevne og på den anden side udvikler produkter og service indenfor områder og brancher, hvor Tryg ser en mulig synergi. Deleøkonomi kræver nye forsikringsløsninger
En af tidens store trends er den til tider omstridte "nye deleøkonomi", der drives frem af virksomheder som eksempelvis Airbnb, GoMore og Uber. 

Virksomhederne bygger på et princip om, at vi kan bruge ny teknologi til at frigøre eksisterende ressourcer. Eksempelvis ved, at vi kan leje vores bolig ud via Airbnb, mens vi selv er bortrejste. 

Deleøkonomien udgør dog også en udfordring for forsikringsselskaberne, der skal forberede sig på en ny tid, hvor vi ikke nødvendigvis selv ejer alle de ressourcer, som vi anvender. 

Det kan skabe et behov for helt nye forsikringsprodukter, og derfor er Michael Juhler-Nøttrup begejstret over, at en af de første virksomheder, der flytter ind i The Camp bliver den danske virksomhed Wuxus. 

Det er en deleøkonomisk transport-virksomhed, hvor brugerne via Wuxus' platformsteknologi kan hjælpe hinanden med at fragte pakker fra a til b. 

Udover at Wuxus får en plads i The Camp kommer virksomheden også til at indgå et samarbejde med Tryg, hvor de i fællesskab skal udvikle nye forsikringskoncepter, der skal omfatte forsendelserne. 

"Der vokser i øjeblikket et væld af deletjenester frem, og det skaber nye virksomhedstyper og ejerformer, der ikke passer ikke ind i de traditionelle forsikringskasser, som vi normalt arbejder med. Finder vi ikke selv en løsning på denne udfordring, så risikerer vi, at der dukker nye forsikringsvirksomheder op, som specialiserer sig i området," siger han.

Interesse for big data og internet of things
Michael Juhler-Nøttrup ser ligeledes fordele ved eksempelvis at få virksomheder, der beskæftiger med big data samt sundhedsgadgets- og internet-of-things-området ind i The Camp. 

Denne type virksomheder kan ikke blot være med til at sikre, at vi lever et mere sikkert liv. De kan også være motoren bag en ny bølge, der betyder, at vores forsikringer bliver langt mere personaliserede, end de er i dag. 

"Jeg forestiller mig, at vi fremtiden vil se, at forsikringsselskaber i langt højere grad skræddersyer forsikringsaftaler til folk, der eksempelvis er villige til at dele deres sundhedsdata eller data om deres hjem med forsikringsselskaberne," siger Michael Juhler-Nøttrup og tilføjer: 

"Men der er naturligvis en række etiske spørgsmål, der skal afklares, før vi når så langt," siger han.

Læs også:

21-årige Daniel bor på et værelse i San Francisco med to venner og drømmer om succes: "En del investorer har allerede taget kontakt"

På tur med Thorborg i en Uber-bil gennem København: Vi mødte fire høj-aktuelle it-iværksættereComputerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.