Artikel top billede

Hacker bag dødsliste med 1.300 navngivne personer sendt 20 år i fængsel

Et hackerangreb målrettet personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær endte med en offentliggjort ISIS-dødsliste. Hackeren bag det hele er nu fanget og sat bag tremmer i 20 år.

Den 20-årige Ardit Ferizi med online-identiteten "Th3Dir3ctorY" kan se frem til to årtier på vand og brød.

For han skulle i juni 2015 have tjent terrororganisationen ISIS ved at hacke sig ind i et unavngivet amerikansk selskab, hvorefter han downloadede personlige informationer fra titusindvis af dets kunder.

Herefter siede Ardit Ferizi alle kunder med en .mil og en .gov-mailadresse fra, så han til sidst kunne sende terrororganisationen ISIS en liste med mere end 1.300 personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær.

Det skriver The Register.

Udsender dødstrussel  
Da ISIS først havde listen med de 1.300 personer med forbindelse til amerikanske myndigheder og militærenheder, blev navnene lagt ud på nettet med følgende advarsel:

"Vi er inde i jeres e-mails og jeres computersystemer, hvor vi overvåger og optager alle jeres bevægelser. Vi har jeres navne og adresser," lyder det i første del, som fortsætter:

"Vi er inde i jeres mails og jeres sociale medie-konti. Vi henter fortrolige data og sender dem videre til soldaterne i kalifatet, som snart med Allahs tilladelse vil ramme jer på halsen i jeres egne lande," lød følgebeskeden til offentliggørelsen af de godt 1.300 navngivne personer på dødslisten ifølge The Register.

Startede med propaganda

Den nu 20-årige Ardit Ferizi blev første gang involveret i arbejdet for ISIS i foråret 2015, hvor han blandt andet er webmaster på et propoganda-site og siden forsvarer organisationen på det sociale medie Twitter.

Blandt andet skulle han have forklaret en anden Twitter-bruger, at ISIS ikke dræber en eneste person uden grund.

Med sin igangværende uddannelse inden for datalogi har han været fiks på fingrene ved et tastatur. Derfor kunne han også sidste sommer komme ind i det unavngivne amerikanske selskab, hvor han fik adgang til selskabets database med administrationsrettigheder.

Efter en international arrestordre blev udsendt på den unge mand, blev han snuppet sidste år i Malaysia. Herefter blev han fængslet, indtil han i juni erkendte sin forbrydelse, og i sidste uge blev strafudmålingen sat til 20 år.

Læs også:
Programmør anholdt fem år efter stort Linux-hack: Er han manden, der lagde Linux ned i en måned?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere