Artikel top billede

Hacker bag dødsliste med 1.300 navngivne personer sendt 20 år i fængsel

Et hackerangreb målrettet personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær endte med en offentliggjort ISIS-dødsliste. Hackeren bag det hele er nu fanget og sat bag tremmer i 20 år.

Den 20-årige Ardit Ferizi med online-identiteten "Th3Dir3ctorY" kan se frem til to årtier på vand og brød.

For han skulle i juni 2015 have tjent terrororganisationen ISIS ved at hacke sig ind i et unavngivet amerikansk selskab, hvorefter han downloadede personlige informationer fra titusindvis af dets kunder.

Herefter siede Ardit Ferizi alle kunder med en .mil og en .gov-mailadresse fra, så han til sidst kunne sende terrororganisationen ISIS en liste med mere end 1.300 personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær.

Det skriver The Register.

Udsender dødstrussel  
Da ISIS først havde listen med de 1.300 personer med forbindelse til amerikanske myndigheder og militærenheder, blev navnene lagt ud på nettet med følgende advarsel:

"Vi er inde i jeres e-mails og jeres computersystemer, hvor vi overvåger og optager alle jeres bevægelser. Vi har jeres navne og adresser," lyder det i første del, som fortsætter:

"Vi er inde i jeres mails og jeres sociale medie-konti. Vi henter fortrolige data og sender dem videre til soldaterne i kalifatet, som snart med Allahs tilladelse vil ramme jer på halsen i jeres egne lande," lød følgebeskeden til offentliggørelsen af de godt 1.300 navngivne personer på dødslisten ifølge The Register.

Startede med propaganda

Den nu 20-årige Ardit Ferizi blev første gang involveret i arbejdet for ISIS i foråret 2015, hvor han blandt andet er webmaster på et propoganda-site og siden forsvarer organisationen på det sociale medie Twitter.

Blandt andet skulle han have forklaret en anden Twitter-bruger, at ISIS ikke dræber en eneste person uden grund.

Med sin igangværende uddannelse inden for datalogi har han været fiks på fingrene ved et tastatur. Derfor kunne han også sidste sommer komme ind i det unavngivne amerikanske selskab, hvor han fik adgang til selskabets database med administrationsrettigheder.

Efter en international arrestordre blev udsendt på den unge mand, blev han snuppet sidste år i Malaysia. Herefter blev han fængslet, indtil han i juni erkendte sin forbrydelse, og i sidste uge blev strafudmålingen sat til 20 år.

Læs også:
Programmør anholdt fem år efter stort Linux-hack: Er han manden, der lagde Linux ned i en måned?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere