Hacker bag dødsliste med 1.300 navngivne personer sendt 20 år i fængsel

Et hackerangreb målrettet personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær endte med en offentliggjort ISIS-dødsliste. Hackeren bag det hele er nu fanget og sat bag tremmer i 20 år.

Den 20-årige Ardit Ferizi med online-identiteten "Th3Dir3ctorY" kan se frem til to årtier på vand og brød.

For han skulle i juni 2015 have tjent terrororganisationen ISIS ved at hacke sig ind i et unavngivet amerikansk selskab, hvorefter han downloadede personlige informationer fra titusindvis af dets kunder.

Herefter siede Ardit Ferizi alle kunder med en .mil og en .gov-mailadresse fra, så han til sidst kunne sende terrororganisationen ISIS en liste med mere end 1.300 personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær.

Det skriver The Register.

Udsender dødstrussel  
Da ISIS først havde listen med de 1.300 personer med forbindelse til amerikanske myndigheder og militærenheder, blev navnene lagt ud på nettet med følgende advarsel:

"Vi er inde i jeres e-mails og jeres computersystemer, hvor vi overvåger og optager alle jeres bevægelser. Vi har jeres navne og adresser," lyder det i første del, som fortsætter:

"Vi er inde i jeres mails og jeres sociale medie-konti. Vi henter fortrolige data og sender dem videre til soldaterne i kalifatet, som snart med Allahs tilladelse vil ramme jer på halsen i jeres egne lande," lød følgebeskeden til offentliggørelsen af de godt 1.300 navngivne personer på dødslisten ifølge The Register.

Startede med propaganda
Den nu 20-årige Ardit Ferizi blev første gang involveret i arbejdet for ISIS i foråret 2015, hvor han blandt andet er webmaster på et propoganda-site og siden forsvarer organisationen på det sociale medie Twitter.

Blandt andet skulle han have forklaret en anden Twitter-bruger, at ISIS ikke dræber en eneste person uden grund.

Med sin igangværende uddannelse inden for datalogi har han været fiks på fingrene ved et tastatur. Derfor kunne han også sidste sommer komme ind i det unavngivne amerikanske selskab, hvor han fik adgang til selskabets database med administrationsrettigheder.

Efter en international arrestordre blev udsendt på den unge mand, blev han snuppet sidste år i Malaysia. Herefter blev han fængslet, indtil han i juni erkendte sin forbrydelse, og i sidste uge blev strafudmålingen sat til 20 år.

Læs også:
Programmør anholdt fem år efter stort Linux-hack: Er han manden, der lagde Linux ned i en måned?


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.