Artikel top billede

Test af Logitech K780: Ét tastatur til at styre alle dine enheder

Logitechs K780-tastatur er et tæt på genialt keyboard til multitaskere, der gerne vil bruge sit tastatur til både computer, tablet og smartphone

Logitech K780's fulde navn er K780 Multi-Device Wireless Keyboard. 

Et navn der så smukt beskriver præcist, hvad tastaturet kan: Det er et enkelt tastatur, der trådløst forbinder til alle dine enheder, hvad end det er en Mac, en Windows-computer, en Android-telefon eller en iPad. 

Du kan forbinde tastaturet med tre enheder på én gang - i vores tilfælde en Macbook, en iPhone og en Samsung S6 Edge Plus-telefon. 

F1-, F2- og F3-knapperne skifter tastaturets fokus fra den ene enhed til den anden, hvilket sjældent tager mere end et sekund.  

Det går hurtigt, og fungerer perfekt hver gang.

Tastaturet har både F-taster og numpad, og specifikke taster med OS-specifikke funktioner (Alt, Ctrl, Home, Cmd og så videre) ændrer sig på sekunder alt efter, hvilken enhed du har tilsluttet tastaturet. 

Når du har sluttet den til en Windows-Computer, fungerer en knap som "start-knappen", men ved at trykke på F1 og forbinder tastaturet til en Macbook, er knappen nu en Alt-knap, som på andre Mac-orienterede tastaturer. 

Plads til dine enheder

Tastaturets taster er lidt uvant runde, men har en god højde, og tastaturet har et minimalistisk udseende i få farver.  

Ikke alle vil kunne lide at skrive på det, men afstanden mellem hver tast er god, og selvom det krævede lidt tilvænning, skriver vi nu lige så hurtigt på tastaturet, som på ethvert andet. 

Tasterne er næsten lydløse - mellemrumtasten giver dog stadig et tilfredsstillende "klik" - hvilket er ideelt til et åbent kontorlandskab. 

Bag de runde taster sidder en rille dækket af blød gummi. Her er det meningen, at du kan isætte dine andre mobile enheder, så du har overblik over dem og ikke behøver trække dem op ad lommen. 

Og det er derfor, at du skal købe tastaturet. Det er ikke det bedste tastatur at skrive på, men du slipper for at skrive på telefonskærmen, hvilket sjældent er en rar oplevelse, hvis du skal skrive længere beskeder eller svare på mails med mere end "OK". 

Det giver et fedt workflow at hoppe fra telefon til computer med samme tastatur. Under testperioden har vi kun sjældent haft mailklienten åben på computeren, for så snart der tikkede en mail ind på smartphonen, trykkede vi F2 for at skifte til telefonen, og svarede på mailen derfra. hvorefter vi trykkede F1 for at komme tilbage til computeren.

Vores eneste to minusser er tastaturets størrelse og placering af de tre forbindelsesknapper. Tidligere versioner af Logitechs Multi Device-tastaturer havde et lille hjul til at skifte mellem de forbundne enheder. Det betød, at du ikke ved en fejl kom til at skifte fra en enhed til en anden - for det sker. 

Der er desuden heller ikke lys i tasterne. Det er ikke et egentligt minus, men for nogle vil det være et krav. 

Dertil kommer vægten. Det er et tungt tastatur på godt 900 gram, der hører til på dit skrivebord, men alligevel har vi lyst til at tage det med os på farten. Fandtes der en mindre, lettere model med samme indbyggede rille til smartphones, var det et sikkert hit.

Læs også: Test af det nye Logitech: Dette produkt er lidt af en darling


Loading ikon