Artikel top billede

Foto: Lars Sundström

Teleauktion til en milliard kroner overstået: Disse teleselskaber løber med 1800 Mhz-frekvenserne

Energistyrelsen kan i dag løfte sløret for, hvem der vinder auktionen om 1800 Mhz-frekvenserne, som vil give virksomheder og borgere på landet bedre mobildækning. Se vinderne her.

Energistyrelsen har torsdag afgjort den statslige teleauktion på 1800 Mhz-frekvenserne til godt en milliard kroner.

Det bliver alle de store telespillere på det danske marked, som vinder frekvenser i auktionen, hvilket vil sige TDC, Hi3G (bedre kendt som "3") og TT-netværket bestående af Telenor og Telia.

Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Sådan fordeles frekvenserne

På Energistyrelsens hjemmeside bliver det oplyst, hvordan frekvenserne bliver fordelt, og hvor meget teleselskaberne har betalt for disse.

Her oplyses det, at TDC blev tildelt en frekvensmængde på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

Hi3G Denmark kan se frem til at bygge netværk på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

TT-Netværket bestående af Telia og Telenor erhvervede den største klump med 2x25 MHz til 425.239.229 kr.

Krav om dækning i yderområder

1800 Mhz-frekvenserne bruges blandt andet til 4G og udmærker sig ved, at de kan række langt ud i det ganske land, hvilket mere konkret vil i Danmarks i dag dårligst dækkede yderområder.

Kravene i auktionen har da blandt andet også været, at vinderne forpligter sig til at dække 245 områder med 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse får bedre mobildækning.

Samtidig får disse indtil nu oversete områder også adgang til mobile bredbåndsforbindelser, der sikrer dem en download-hastighed på mindst 30 megabit i sekundet og upload på minimum 3 megabit i sekundet.

De tre selskaber skal hver opfylde en tredjedele af dækningskravet, lyder det fra Energistyrelsen.

En glad minister

I regeringen er der glæde over, at ordentlig mobiltelefoni nu også er på vej til de tyndt befolkede områder i Danmark.

"Jeg er meget tilfreds med, at teleselskaberne har påtaget sig at dække bedre i landdistrikterne, så vi kan få koblet flere dele af Danmark på de digitale motorveje," lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt på Energistyrelsens hjemmeside.

"God mobil- og bredbåndsdækning er afgørende for at kunne fungere som familie, drive virksomhed og i det hele taget fungere i dagens Danmark, og med denne frekvensauktion har vi især fokuseret på de dele af Danmark, hvor det kniber med forbindelsen," fortsætter han.

Lars Christian Lilleholt pointerer samtidigt, at der i de kommende frekvensauktioner ligeledes vil blive stillet krav til mobildækningen i blandt andet de dårligst dækkede områder.

Læs også:
Her er regeringens køreplan for de kommende mobilauktioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.