Artikel top billede

Foto: Lars Sundström (Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Teleauktion til en milliard kroner overstået: Disse teleselskaber løber med 1800 Mhz-frekvenserne

Energistyrelsen kan i dag løfte sløret for, hvem der vinder auktionen om 1800 Mhz-frekvenserne, som vil give virksomheder og borgere på landet bedre mobildækning. Se vinderne her.

Energistyrelsen har torsdag afgjort den statslige teleauktion på 1800 Mhz-frekvenserne til godt en milliard kroner.

Det bliver alle de store telespillere på det danske marked, som vinder frekvenser i auktionen, hvilket vil sige TDC, Hi3G (bedre kendt som "3") og TT-netværket bestående af Telenor og Telia.

Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Sådan fordeles frekvenserne

På Energistyrelsens hjemmeside bliver det oplyst, hvordan frekvenserne bliver fordelt, og hvor meget teleselskaberne har betalt for disse.

Her oplyses det, at TDC blev tildelt en frekvensmængde på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

Hi3G Denmark kan se frem til at bygge netværk på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

TT-Netværket bestående af Telia og Telenor erhvervede den største klump med 2x25 MHz til 425.239.229 kr.

Krav om dækning i yderområder

1800 Mhz-frekvenserne bruges blandt andet til 4G og udmærker sig ved, at de kan række langt ud i det ganske land, hvilket mere konkret vil i Danmarks i dag dårligst dækkede yderområder.

Kravene i auktionen har da blandt andet også været, at vinderne forpligter sig til at dække 245 områder med 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse får bedre mobildækning.

Samtidig får disse indtil nu oversete områder også adgang til mobile bredbåndsforbindelser, der sikrer dem en download-hastighed på mindst 30 megabit i sekundet og upload på minimum 3 megabit i sekundet.

De tre selskaber skal hver opfylde en tredjedele af dækningskravet, lyder det fra Energistyrelsen.

En glad minister

I regeringen er der glæde over, at ordentlig mobiltelefoni nu også er på vej til de tyndt befolkede områder i Danmark.

"Jeg er meget tilfreds med, at teleselskaberne har påtaget sig at dække bedre i landdistrikterne, så vi kan få koblet flere dele af Danmark på de digitale motorveje," lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt på Energistyrelsens hjemmeside.

"God mobil- og bredbåndsdækning er afgørende for at kunne fungere som familie, drive virksomhed og i det hele taget fungere i dagens Danmark, og med denne frekvensauktion har vi især fokuseret på de dele af Danmark, hvor det kniber med forbindelsen," fortsætter han.

Lars Christian Lilleholt pointerer samtidigt, at der i de kommende frekvensauktioner ligeledes vil blive stillet krav til mobildækningen i blandt andet de dårligst dækkede områder.

Læs også:
Her er regeringens køreplan for de kommende mobilauktioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere