Foto: Lars Sundström

Teleauktion til en milliard kroner overstået: Disse teleselskaber løber med 1800 Mhz-frekvenserne

Energistyrelsen kan i dag løfte sløret for, hvem der vinder auktionen om 1800 Mhz-frekvenserne, som vil give virksomheder og borgere på landet bedre mobildækning. Se vinderne her.

Energistyrelsen har torsdag afgjort den statslige teleauktion på 1800 Mhz-frekvenserne til godt en milliard kroner.

Det bliver alle de store telespillere på det danske marked, som vinder frekvenser i auktionen, hvilket vil sige TDC, Hi3G (bedre kendt som "3") og TT-netværket bestående af Telenor og Telia.

Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Sådan fordeles frekvenserne
På Energistyrelsens hjemmeside bliver det oplyst, hvordan frekvenserne bliver fordelt, og hvor meget teleselskaberne har betalt for disse.

Her oplyses det, at TDC blev tildelt en frekvensmængde på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

Hi3G Denmark kan se frem til at bygge netværk på 2x20 MHz til 300.159.486 kr.

TT-Netværket bestående af Telia og Telenor erhvervede den største klump med 2x25 MHz til 425.239.229 kr.

Krav om dækning i yderområder
1800 Mhz-frekvenserne bruges blandt andet til 4G og udmærker sig ved, at de kan række langt ud i det ganske land, hvilket mere konkret vil i Danmarks i dag dårligst dækkede yderområder.

Kravene i auktionen har da blandt andet også været, at vinderne forpligter sig til at dække 245 områder med 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse får bedre mobildækning.

Samtidig får disse indtil nu oversete områder også adgang til mobile bredbåndsforbindelser, der sikrer dem en download-hastighed på mindst 30 megabit i sekundet og upload på minimum 3 megabit i sekundet.

De tre selskaber skal hver opfylde en tredjedele af dækningskravet, lyder det fra Energistyrelsen.

En glad minister
I regeringen er der glæde over, at ordentlig mobiltelefoni nu også er på vej til de tyndt befolkede områder i Danmark.

"Jeg er meget tilfreds med, at teleselskaberne har påtaget sig at dække bedre i landdistrikterne, så vi kan få koblet flere dele af Danmark på de digitale motorveje," lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt på Energistyrelsens hjemmeside.

"God mobil- og bredbåndsdækning er afgørende for at kunne fungere som familie, drive virksomhed og i det hele taget fungere i dagens Danmark, og med denne frekvensauktion har vi især fokuseret på de dele af Danmark, hvor det kniber med forbindelsen," fortsætter han.

Lars Christian Lilleholt pointerer samtidigt, at der i de kommende frekvensauktioner ligeledes vil blive stillet krav til mobildækningen i blandt andet de dårligst dækkede områder.

Læs også:
Her er regeringens køreplan for de kommende mobilauktioner


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.