Artikel top billede

Denne fejlmeddelelse blev mange NemID-brugere mødt af i går.

Derfor kunne du ikke logge på med NemID torsdag: Danske hjemmesider ramt af kæmpe globalt nedbrud

Danske hjemmesider og internetjeneter - her i blandt NemID - har været ramt af et globalt nedbrud.

Den amerikanske certifikatudbyder Globalsign blev torsdag aften ramt af et nedbrud, der gennem det seneste døgn har skabt store problemer for en lang række hjemmesider og internettjenester over hele verden.

Problemerne har også ramt danske hjemmesider. Her i blandt sider der anvender Nets NemID-løsning. 

Ifølge Nets betyder problemer hos Globalsign, at især brugere af NemID's medarbejdersignatur har haft problemer med at logge på med NemID i tidsrummet mellem klokken 15 og 23 torsdag. 

"Globalsign har haft en række problemer med virksomhedens certifikater, og det har påvirket mange hjemmesider over hele verden, der bruger Globalsigns løsning. Det har derfor også ramt NemID," siger Ulrik Marschall, der er presserådgiver hos Nets.

Han forklarer, at den NemID-løsning som de fleste almindelige borgere anvender, kun har været påvirket i begrænset omfang.

Problemer kan fortsætte i dagevis

Ifølge Ulrik Marschall er det først og fremmest de kunder, der anvender NemIDs medarbejdersignatur som nøglefil, der har været ramt.

Globalsign udbedrede ifølge Ulrik Marschall løsningen ved 23-tiden i går og login med NemID skulle derfor fungere problemfrit nu.

Globalsign oplyser dog på sin hjemmeside, at virksomhedens kunder vil kunne være påvirket af problemet helt frem til starten af næste uge.

Læs også:
Kan vi stole på Microsoft- og Google-certificater efter hackerangreb?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere