Denne fejlmeddelelse blev mange NemID-brugere mødt af i går.

Derfor kunne du ikke logge på med NemID torsdag: Danske hjemmesider ramt af kæmpe globalt nedbrud

Danske hjemmesider og internetjeneter - her i blandt NemID - har været ramt af et globalt nedbrud.

Den amerikanske certifikatudbyder Globalsign blev torsdag aften ramt af et nedbrud, der gennem det seneste døgn har skabt store problemer for en lang række hjemmesider og internettjenester over hele verden.

Problemerne har også ramt danske hjemmesider. Her i blandt sider der anvender Nets NemID-løsning. 

Ifølge Nets betyder problemer hos Globalsign, at især brugere af NemID's medarbejdersignatur har haft problemer med at logge på med NemID i tidsrummet mellem klokken 15 og 23 torsdag. 

"Globalsign har haft en række problemer med virksomhedens certifikater, og det har påvirket mange hjemmesider over hele verden, der bruger Globalsigns løsning. Det har derfor også ramt NemID," siger Ulrik Marschall, der er presserådgiver hos Nets.

Han forklarer, at den NemID-løsning som de fleste almindelige borgere anvender, kun har været påvirket i begrænset omfang.

Læs også: Nordea lukker 10 år gammelt sikkerhedshul i netbanken: Derfor har det taget så lang tid

Problemer kan fortsætte i dagevis
Ifølge Ulrik Marschall er det først og fremmest de kunder, der anvender NemIDs medarbejdersignatur som nøglefil, der har været ramt.

Globalsign udbedrede ifølge Ulrik Marschall løsningen ved 23-tiden i går og login med NemID skulle derfor fungere problemfrit nu.

Globalsign oplyser dog på sin hjemmeside, at virksomhedens kunder vil kunne være påvirket af problemet helt frem til starten af næste uge.

Læs også:
Kan vi stole på Microsoft- og Google-certificater efter hackerangreb?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.