Artikel top billede

Denne fejlmeddelelse blev mange NemID-brugere mødt af i går.

Derfor kunne du ikke logge på med NemID torsdag: Danske hjemmesider ramt af kæmpe globalt nedbrud

Danske hjemmesider og internetjeneter - her i blandt NemID - har været ramt af et globalt nedbrud.

Den amerikanske certifikatudbyder Globalsign blev torsdag aften ramt af et nedbrud, der gennem det seneste døgn har skabt store problemer for en lang række hjemmesider og internettjenester over hele verden.

Problemerne har også ramt danske hjemmesider. Her i blandt sider der anvender Nets NemID-løsning. 

Ifølge Nets betyder problemer hos Globalsign, at især brugere af NemID's medarbejdersignatur har haft problemer med at logge på med NemID i tidsrummet mellem klokken 15 og 23 torsdag. 

"Globalsign har haft en række problemer med virksomhedens certifikater, og det har påvirket mange hjemmesider over hele verden, der bruger Globalsigns løsning. Det har derfor også ramt NemID," siger Ulrik Marschall, der er presserådgiver hos Nets.

Han forklarer, at den NemID-løsning som de fleste almindelige borgere anvender, kun har været påvirket i begrænset omfang.

Problemer kan fortsætte i dagevis

Ifølge Ulrik Marschall er det først og fremmest de kunder, der anvender NemIDs medarbejdersignatur som nøglefil, der har været ramt.

Globalsign udbedrede ifølge Ulrik Marschall løsningen ved 23-tiden i går og login med NemID skulle derfor fungere problemfrit nu.

Globalsign oplyser dog på sin hjemmeside, at virksomhedens kunder vil kunne være påvirket af problemet helt frem til starten af næste uge.

Læs også:
Kan vi stole på Microsoft- og Google-certificater efter hackerangreb?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere