Artikel top billede

Denne fejlmeddelelse blev mange NemID-brugere mødt af i går.

Derfor kunne du ikke logge på med NemID torsdag: Danske hjemmesider ramt af kæmpe globalt nedbrud

Danske hjemmesider og internetjeneter - her i blandt NemID - har været ramt af et globalt nedbrud.

Den amerikanske certifikatudbyder Globalsign blev torsdag aften ramt af et nedbrud, der gennem det seneste døgn har skabt store problemer for en lang række hjemmesider og internettjenester over hele verden.

Problemerne har også ramt danske hjemmesider. Her i blandt sider der anvender Nets NemID-løsning. 

Ifølge Nets betyder problemer hos Globalsign, at især brugere af NemID's medarbejdersignatur har haft problemer med at logge på med NemID i tidsrummet mellem klokken 15 og 23 torsdag. 

"Globalsign har haft en række problemer med virksomhedens certifikater, og det har påvirket mange hjemmesider over hele verden, der bruger Globalsigns løsning. Det har derfor også ramt NemID," siger Ulrik Marschall, der er presserådgiver hos Nets.

Han forklarer, at den NemID-løsning som de fleste almindelige borgere anvender, kun har været påvirket i begrænset omfang.

Problemer kan fortsætte i dagevis

Ifølge Ulrik Marschall er det først og fremmest de kunder, der anvender NemIDs medarbejdersignatur som nøglefil, der har været ramt.

Globalsign udbedrede ifølge Ulrik Marschall løsningen ved 23-tiden i går og login med NemID skulle derfor fungere problemfrit nu.

Globalsign oplyser dog på sin hjemmeside, at virksomhedens kunder vil kunne være påvirket af problemet helt frem til starten af næste uge.

Læs også:
Kan vi stole på Microsoft- og Google-certificater efter hackerangreb?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere