Denne fejlmeddelelse blev mange NemID-brugere mødt af i går.

Derfor kunne du ikke logge på med NemID torsdag: Danske hjemmesider ramt af kæmpe globalt nedbrud

Danske hjemmesider og internetjeneter - her i blandt NemID - har været ramt af et globalt nedbrud.

Den amerikanske certifikatudbyder Globalsign blev torsdag aften ramt af et nedbrud, der gennem det seneste døgn har skabt store problemer for en lang række hjemmesider og internettjenester over hele verden.

Problemerne har også ramt danske hjemmesider. Her i blandt sider der anvender Nets NemID-løsning. 

Ifølge Nets betyder problemer hos Globalsign, at især brugere af NemID's medarbejdersignatur har haft problemer med at logge på med NemID i tidsrummet mellem klokken 15 og 23 torsdag. 

"Globalsign har haft en række problemer med virksomhedens certifikater, og det har påvirket mange hjemmesider over hele verden, der bruger Globalsigns løsning. Det har derfor også ramt NemID," siger Ulrik Marschall, der er presserådgiver hos Nets.

Han forklarer, at den NemID-løsning som de fleste almindelige borgere anvender, kun har været påvirket i begrænset omfang.

Læs også: Nordea lukker 10 år gammelt sikkerhedshul i netbanken: Derfor har det taget så lang tid

Problemer kan fortsætte i dagevis
Ifølge Ulrik Marschall er det først og fremmest de kunder, der anvender NemIDs medarbejdersignatur som nøglefil, der har været ramt.

Globalsign udbedrede ifølge Ulrik Marschall løsningen ved 23-tiden i går og login med NemID skulle derfor fungere problemfrit nu.

Globalsign oplyser dog på sin hjemmeside, at virksomhedens kunder vil kunne være påvirket af problemet helt frem til starten af næste uge.

Læs også:
Kan vi stole på Microsoft- og Google-certificater efter hackerangreb?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.