Artikel top billede

Til næste år kan selvkørende Teslaer køre tværs over USA - se videoen her

Tesla satser stort på selvkørende biler og smider nu avanceret teknologi i alle nye biler

Alle nye Tesla-biler bliver nu udstyret med ny selvkørende teknologi, der betyder, at bilerne er forberedt til at blive fuldstændig selvkørende.

Det annoncerede den californiske bilproducent Tesla i nat.

I et blogindlæg på Teslas hjemmeside bliver det oplyst, at den nye teknologi består af otte 360 graders-kameraer, der kan se 250 meter frem samt 12 ultrasoniske sensorer, der kan opfange både hårde og bløde objekter i nærheden af bilen.

Derudover bliver bilerne også udstyret med en ny fremadrettet radar, der er i stand til at se gennem alt fra regn og tåge til støv.

Ifølge Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk vil alle Tesla-biler, der er bygget fra og med dags dato være udstyret med teknologien. Det gælder således både Model S og Model X samt den kommende Model 3.

Kræver flere data

Tesla understreger dog, at bilerne ikke vil være selvkørende fra det øjeblik, de bliver leveret.

Ifølge Tesla er det nødvendigt for virksomheden at indsamle langt flere kørselsdata, før bilerne er klar til at blive selvkørende.

Den californiske el-bilproducent har en tradition for drypvis at lancere nye funktioner med software-updates, og det vil også være tilfældet med bilerne, der er udstyret med den nye teknologi.

"Som altid betyder vores trådløse softwareopdateringer, at vores kunderne altid vil være på forkant med den nyeste teknologi, og vi vil fortsætte med at gøre hver eneste Tesla - inklusiv de ældre biler - endnu bedre med tiden," lyder det fra Tesla.

Fuldt selvkørende til næste år

Elon Musk lover ifølge tech-mediet The Verge desuden, at han senest ved udgangen af næste år vil demonstrere, at det er muligt at køre fra Los Angeles til New York udelukkende ved brug af selvkørende teknologi. En tur på knap 4.500 kilometer.

De selvkørende biler står dog overfor en række juridiske udfordringer, hvor Tesla og andre producenter, der arbejder med selvkørende teknologi skal dokumentere, at teknologien er mere sikker end menneskelige chauffører.

Der blev senest sat fokus på sikkerheden for selvkørende biler tidligere på året, da en bil udstyret med Teslas autopilot var involveret i en dødsulykke i USA.

Herhjemme forbereder regeringen dog et forslag, der skal tillade forsøg med selvkørende biler. Et forslag som det ventes, at trafikminister Hans Christian Schmidt vil fremsætte i næste måned.

Se video her

Se en video med en selvkørende Tesla her: 

Læs også:
Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere