Efter eksplosions-mobning af Samsung: Nu bliver Youtube-brugere straffet

Samsung er i flere måneder blevet mobbet på nettet på grund af de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner, men nu har selskabet fået nok og spiller med de juridiske muskler. Den reaktion kan gøre det meget, meget værre for Samsung.

De seneste måneder har været noget af en prøvelse for sydkoreanske Samsung ovenpå lanceringen af selskabets toptelefon Galaxy Note 7.

Fra topanmeldelser af flagskibstelefonen til tilbagekaldelse efter flere eksplosioner og rapporter om, at Galaxy Note 7 kunne bryde i brand.

Det har været en dyr affære for Samsung, som du kan læse mere om her: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Og det kan blive meget værre. For drillerierne på internettet har siden de første eksplosioner kørt i et par måneder.

Blandt andet er bomber i modificerede udgaver af det populære Grand Theft Auto V-computerspil blevet erstattet med eksploderende Galaxy Note 7-smartphones på videositet Youtube.Du kan se et eksempel på en Youtube-video med eksploderende Galaxy Note 7-telefoner her. 

Men nu forlyder det, at Samsung forsøger at få blokeret videoerne som følge af klager om brud på selskabets ophavsret, skriver BBC, som dog ikke har fået en forklaring fra det sydkoreanske selskab trods flere forsøg.

Risikerer en Barbra Streisand
En youtube-bruger ved navn DoctorGTA forklarer til BBC, at han har fået lagt begrænsninger på sin Youtube-konto i tre måneder som følge af Samsungs klage.

"Hvis jeg oploader en modreaktion med teksten "Sagsøg mig", så spekulerer jeg på, hvad Samsung vil gøre. Vil du sagsøge mig, barnet som har kræft og bare tjener penge på Youtube ved at spille computerspil? Dette her stinker virkeligt, for jeg har arbejdet hårdt på denne kanal," siger DoctorGTA til BBC.

Flere har påpeget, at Samsung ved at håndtere sagen med sine juridiske muskler risikerer at opnå en såkaldt Barbra Streisand-effekt opkaldt efter den amerikanske skuespiller ved samme navn.

Hun forsøgte i 2003 at få fjernet billeder af sit hus i Malibu fra en serie på 12.000 billeder til dokumentation af californiske kystændringer. Barbra Streisand henviste til, at hus-billedet krænkede privatlivets fred, hvorefter interessen for Malibu-huset steg voldsomt på internettet.

Obama driller også
Udover Youtube-videoer er der utallige memer på nettet, hvor de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner blandt andet bruges som jokes i forbindelse med eksplosioner i Batman-film og i Star Wars-sagaen til at få sprænge dødsstjernen i luften.

Selv USA's præsident Barack Obama har for nyligt stukket til Samsung, da han under en tale på Miami Dade College skulle tale om amerikanske sundhedslov og sine problemer med at få lovgivningen gennemført. Her brugte han unavngivne teknologiselskaber som eksempel.

"Når et af disse selskaber kommer med en ny smartphone, og det har nogle enkelte fejl, hvad gør de så? De fikser fejlene, de opgraderer. Med mindre der går ild i telefonen og de bare må trække den fra markedet. Men du går ikke tilbage til at bruge drejeskive-telefon," lød det fra USA's præsident ifølge Techcrunch

Læs også: 
Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.