Artikel top billede

Efter eksplosions-mobning af Samsung: Nu bliver Youtube-brugere straffet

Samsung er i flere måneder blevet mobbet på nettet på grund af de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner, men nu har selskabet fået nok og spiller med de juridiske muskler. Den reaktion kan gøre det meget, meget værre for Samsung.

De seneste måneder har været noget af en prøvelse for sydkoreanske Samsung ovenpå lanceringen af selskabets toptelefon Galaxy Note 7.

Fra topanmeldelser af flagskibstelefonen til tilbagekaldelse efter flere eksplosioner og rapporter om, at Galaxy Note 7 kunne bryde i brand.

Det har været en dyr affære for Samsung, som du kan læse mere om her: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Og det kan blive meget værre. For drillerierne på internettet har siden de første eksplosioner kørt i et par måneder.

Blandt andet er bomber i modificerede udgaver af det populære Grand Theft Auto V-computerspil blevet erstattet med eksploderende Galaxy Note 7-smartphones på videositet Youtube.

Du kan se et eksempel på en Youtube-video med eksploderende Galaxy Note 7-telefoner her. 

Men nu forlyder det, at Samsung forsøger at få blokeret videoerne som følge af klager om brud på selskabets ophavsret, skriver BBC, som dog ikke har fået en forklaring fra det sydkoreanske selskab trods flere forsøg.

Risikerer en Barbra Streisand

En youtube-bruger ved navn DoctorGTA forklarer til BBC, at han har fået lagt begrænsninger på sin Youtube-konto i tre måneder som følge af Samsungs klage.

"Hvis jeg oploader en modreaktion med teksten "Sagsøg mig", så spekulerer jeg på, hvad Samsung vil gøre. Vil du sagsøge mig, barnet som har kræft og bare tjener penge på Youtube ved at spille computerspil? Dette her stinker virkeligt, for jeg har arbejdet hårdt på denne kanal," siger DoctorGTA til BBC.

Flere har påpeget, at Samsung ved at håndtere sagen med sine juridiske muskler risikerer at opnå en såkaldt Barbra Streisand-effekt opkaldt efter den amerikanske skuespiller ved samme navn.

Hun forsøgte i 2003 at få fjernet billeder af sit hus i Malibu fra en serie på 12.000 billeder til dokumentation af californiske kystændringer. Barbra Streisand henviste til, at hus-billedet krænkede privatlivets fred, hvorefter interessen for Malibu-huset steg voldsomt på internettet.

Obama driller også

Udover Youtube-videoer er der utallige memer på nettet, hvor de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner blandt andet bruges som jokes i forbindelse med eksplosioner i Batman-film og i Star Wars-sagaen til at få sprænge dødsstjernen i luften.

Selv USA's præsident Barack Obama har for nyligt stukket til Samsung, da han under en tale på Miami Dade College skulle tale om amerikanske sundhedslov og sine problemer med at få lovgivningen gennemført. Her brugte han unavngivne teknologiselskaber som eksempel.

"Når et af disse selskaber kommer med en ny smartphone, og det har nogle enkelte fejl, hvad gør de så? De fikser fejlene, de opgraderer. Med mindre der går ild i telefonen og de bare må trække den fra markedet. Men du går ikke tilbage til at bruge drejeskive-telefon," lød det fra USA's præsident ifølge Techcrunch

Læs også: 
Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere