Efter eksplosions-mobning af Samsung: Nu bliver Youtube-brugere straffet

Samsung er i flere måneder blevet mobbet på nettet på grund af de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner, men nu har selskabet fået nok og spiller med de juridiske muskler. Den reaktion kan gøre det meget, meget værre for Samsung.

De seneste måneder har været noget af en prøvelse for sydkoreanske Samsung ovenpå lanceringen af selskabets toptelefon Galaxy Note 7.

Fra topanmeldelser af flagskibstelefonen til tilbagekaldelse efter flere eksplosioner og rapporter om, at Galaxy Note 7 kunne bryde i brand.

Det har været en dyr affære for Samsung, som du kan læse mere om her: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Og det kan blive meget værre. For drillerierne på internettet har siden de første eksplosioner kørt i et par måneder.

Blandt andet er bomber i modificerede udgaver af det populære Grand Theft Auto V-computerspil blevet erstattet med eksploderende Galaxy Note 7-smartphones på videositet Youtube.Du kan se et eksempel på en Youtube-video med eksploderende Galaxy Note 7-telefoner her. 

Men nu forlyder det, at Samsung forsøger at få blokeret videoerne som følge af klager om brud på selskabets ophavsret, skriver BBC, som dog ikke har fået en forklaring fra det sydkoreanske selskab trods flere forsøg.

Risikerer en Barbra Streisand
En youtube-bruger ved navn DoctorGTA forklarer til BBC, at han har fået lagt begrænsninger på sin Youtube-konto i tre måneder som følge af Samsungs klage.

"Hvis jeg oploader en modreaktion med teksten "Sagsøg mig", så spekulerer jeg på, hvad Samsung vil gøre. Vil du sagsøge mig, barnet som har kræft og bare tjener penge på Youtube ved at spille computerspil? Dette her stinker virkeligt, for jeg har arbejdet hårdt på denne kanal," siger DoctorGTA til BBC.

Flere har påpeget, at Samsung ved at håndtere sagen med sine juridiske muskler risikerer at opnå en såkaldt Barbra Streisand-effekt opkaldt efter den amerikanske skuespiller ved samme navn.

Hun forsøgte i 2003 at få fjernet billeder af sit hus i Malibu fra en serie på 12.000 billeder til dokumentation af californiske kystændringer. Barbra Streisand henviste til, at hus-billedet krænkede privatlivets fred, hvorefter interessen for Malibu-huset steg voldsomt på internettet.

Obama driller også
Udover Youtube-videoer er der utallige memer på nettet, hvor de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner blandt andet bruges som jokes i forbindelse med eksplosioner i Batman-film og i Star Wars-sagaen til at få sprænge dødsstjernen i luften.

Selv USA's præsident Barack Obama har for nyligt stukket til Samsung, da han under en tale på Miami Dade College skulle tale om amerikanske sundhedslov og sine problemer med at få lovgivningen gennemført. Her brugte han unavngivne teknologiselskaber som eksempel.

"Når et af disse selskaber kommer med en ny smartphone, og det har nogle enkelte fejl, hvad gør de så? De fikser fejlene, de opgraderer. Med mindre der går ild i telefonen og de bare må trække den fra markedet. Men du går ikke tilbage til at bruge drejeskive-telefon," lød det fra USA's præsident ifølge Techcrunch

Læs også: 
Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.