Efter eksplosions-mobning af Samsung: Nu bliver Youtube-brugere straffet

Samsung er i flere måneder blevet mobbet på nettet på grund af de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner, men nu har selskabet fået nok og spiller med de juridiske muskler. Den reaktion kan gøre det meget, meget værre for Samsung.

De seneste måneder har været noget af en prøvelse for sydkoreanske Samsung ovenpå lanceringen af selskabets toptelefon Galaxy Note 7.

Fra topanmeldelser af flagskibstelefonen til tilbagekaldelse efter flere eksplosioner og rapporter om, at Galaxy Note 7 kunne bryde i brand.

Det har været en dyr affære for Samsung, som du kan læse mere om her: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe

Og det kan blive meget værre. For drillerierne på internettet har siden de første eksplosioner kørt i et par måneder.

Blandt andet er bomber i modificerede udgaver af det populære Grand Theft Auto V-computerspil blevet erstattet med eksploderende Galaxy Note 7-smartphones på videositet Youtube.Du kan se et eksempel på en Youtube-video med eksploderende Galaxy Note 7-telefoner her. 

Men nu forlyder det, at Samsung forsøger at få blokeret videoerne som følge af klager om brud på selskabets ophavsret, skriver BBC, som dog ikke har fået en forklaring fra det sydkoreanske selskab trods flere forsøg.

Risikerer en Barbra Streisand
En youtube-bruger ved navn DoctorGTA forklarer til BBC, at han har fået lagt begrænsninger på sin Youtube-konto i tre måneder som følge af Samsungs klage.

"Hvis jeg oploader en modreaktion med teksten "Sagsøg mig", så spekulerer jeg på, hvad Samsung vil gøre. Vil du sagsøge mig, barnet som har kræft og bare tjener penge på Youtube ved at spille computerspil? Dette her stinker virkeligt, for jeg har arbejdet hårdt på denne kanal," siger DoctorGTA til BBC.

Flere har påpeget, at Samsung ved at håndtere sagen med sine juridiske muskler risikerer at opnå en såkaldt Barbra Streisand-effekt opkaldt efter den amerikanske skuespiller ved samme navn.

Hun forsøgte i 2003 at få fjernet billeder af sit hus i Malibu fra en serie på 12.000 billeder til dokumentation af californiske kystændringer. Barbra Streisand henviste til, at hus-billedet krænkede privatlivets fred, hvorefter interessen for Malibu-huset steg voldsomt på internettet.

Obama driller også
Udover Youtube-videoer er der utallige memer på nettet, hvor de eksploderende Galaxy Note 7-telefoner blandt andet bruges som jokes i forbindelse med eksplosioner i Batman-film og i Star Wars-sagaen til at få sprænge dødsstjernen i luften.

Selv USA's præsident Barack Obama har for nyligt stukket til Samsung, da han under en tale på Miami Dade College skulle tale om amerikanske sundhedslov og sine problemer med at få lovgivningen gennemført. Her brugte han unavngivne teknologiselskaber som eksempel.

"Når et af disse selskaber kommer med en ny smartphone, og det har nogle enkelte fejl, hvad gør de så? De fikser fejlene, de opgraderer. Med mindre der går ild i telefonen og de bare må trække den fra markedet. Men du går ikke tilbage til at bruge drejeskive-telefon," lød det fra USA's præsident ifølge Techcrunch

Læs også: 
Ni vilde facts om Samsung - har sin egen by og er blandt verdens største skibsbygger-selskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.