Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Apple lapper hel stribe af sårbarheder på din iPhone og Mac

It-selskaberne Apple og Cisco er ude med en sikkerhedslapper til en hel række softwareprodukter, som du bør sikkerhedsopdatere med det samme.

Så har it-selskabet Apple fundet lappegrejer frem i forskellig størrelse for at stoppe en række sikkerhedshuller i selskabets software i at sprede sig.

It-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group melder om, at Apple lapper sårbarheder i mobilstyresystemet iOS, ur-systemet watchOS, tvOS, i browseren Safari og MacOS Sierra.

Flere af sårbarhederne betragtes som alvorlige, da lyssky eksistenser kan udnytte sikkerhedshullerne til at afvikle ekstern kode på din maskine.

"Der er særligt fokus på opdateringen til iOS, som vedrører flere iDevices fra iPhones til iPads," lyder det i en nyhedsmail fra sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

"Opdateringen bringer iOS op på version 10.1 og er tilgængelig for iPhone 5 og nyere, iPad 4 og nyere samt iPod Touch sjette generation og nyere," fortsætter sikkerhedsselskabet.

Du kan klikke her for at komme ind til Apples opdateringscenter.

Læs også: Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Kritisk sårbarhed hos Cisco

Udover Apple er der også dugfriske sikkerhedslapper til Ciscos mødesoftware WebEx Meetings Player.

Sårbarheden i WebEx betegnes som kritisk, og hvis der ikke opdateres, kan du risikere, at der afvikles kode med efterfølgende kompromittering på dine systemer.

Du skal være opmærksom på, at sårbarheden udløses, hvis en udefrakommende bruger kan lokke en anden bruger til at åbne særligt udformede filer, der er blevet delt via WebEx.

"Virksomheder og brugere, som anvender Cisco WebEx til blandt andet konference- og online møder, bør opdatere med det samme," lyder opfordringen fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

Du finder Ciscos kritiske sikkerhedsopdatering her

Læs også:
Dansk webshop ramt af link-bombe: Pludselig var der tusindvis af uheldige links, der skadede Google-rangeringen

Hårdnakkede rygter: Den næste store Windows 10-opdatering kommer til marts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere