Artikel top billede

Foto: Dan Jensen

Apple lapper hel stribe af sårbarheder på din iPhone og Mac

It-selskaberne Apple og Cisco er ude med en sikkerhedslapper til en hel række softwareprodukter, som du bør sikkerhedsopdatere med det samme.

Så har it-selskabet Apple fundet lappegrejer frem i forskellig størrelse for at stoppe en række sikkerhedshuller i selskabets software i at sprede sig.

It-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group melder om, at Apple lapper sårbarheder i mobilstyresystemet iOS, ur-systemet watchOS, tvOS, i browseren Safari og MacOS Sierra.

Flere af sårbarhederne betragtes som alvorlige, da lyssky eksistenser kan udnytte sikkerhedshullerne til at afvikle ekstern kode på din maskine.

"Der er særligt fokus på opdateringen til iOS, som vedrører flere iDevices fra iPhones til iPads," lyder det i en nyhedsmail fra sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

"Opdateringen bringer iOS op på version 10.1 og er tilgængelig for iPhone 5 og nyere, iPad 4 og nyere samt iPod Touch sjette generation og nyere," fortsætter sikkerhedsselskabet.

Du kan klikke her for at komme ind til Apples opdateringscenter.

Læs også: Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Kritisk sårbarhed hos Cisco

Udover Apple er der også dugfriske sikkerhedslapper til Ciscos mødesoftware WebEx Meetings Player.

Sårbarheden i WebEx betegnes som kritisk, og hvis der ikke opdateres, kan du risikere, at der afvikles kode med efterfølgende kompromittering på dine systemer.

Du skal være opmærksom på, at sårbarheden udløses, hvis en udefrakommende bruger kan lokke en anden bruger til at åbne særligt udformede filer, der er blevet delt via WebEx.

"Virksomheder og brugere, som anvender Cisco WebEx til blandt andet konference- og online møder, bør opdatere med det samme," lyder opfordringen fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

Du finder Ciscos kritiske sikkerhedsopdatering her

Læs også:
Dansk webshop ramt af link-bombe: Pludselig var der tusindvis af uheldige links, der skadede Google-rangeringen

Hårdnakkede rygter: Den næste store Windows 10-opdatering kommer til marts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere