Foto: Dan Jensen

Apple lapper hel stribe af sårbarheder på din iPhone og Mac

It-selskaberne Apple og Cisco er ude med en sikkerhedslapper til en hel række softwareprodukter, som du bør sikkerhedsopdatere med det samme.

Så har it-selskabet Apple fundet lappegrejer frem i forskellig størrelse for at stoppe en række sikkerhedshuller i selskabets software i at sprede sig.

It-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group melder om, at Apple lapper sårbarheder i mobilstyresystemet iOS, ur-systemet watchOS, tvOS, i browseren Safari og MacOS Sierra.

Flere af sårbarhederne betragtes som alvorlige, da lyssky eksistenser kan udnytte sikkerhedshullerne til at afvikle ekstern kode på din maskine.

"Der er særligt fokus på opdateringen til iOS, som vedrører flere iDevices fra iPhones til iPads," lyder det i en nyhedsmail fra sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

"Opdateringen bringer iOS op på version 10.1 og er tilgængelig for iPhone 5 og nyere, iPad 4 og nyere samt iPod Touch sjette generation og nyere," fortsætter sikkerhedsselskabet.

Du kan klikke her for at komme ind til Apples opdateringscenter.

Læs også: Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Kritisk sårbarhed hos Cisco
Udover Apple er der også dugfriske sikkerhedslapper til Ciscos mødesoftware WebEx Meetings Player.

Sårbarheden i WebEx betegnes som kritisk, og hvis der ikke opdateres, kan du risikere, at der afvikles kode med efterfølgende kompromittering på dine systemer.

Du skal være opmærksom på, at sårbarheden udløses, hvis en udefrakommende bruger kan lokke en anden bruger til at åbne særligt udformede filer, der er blevet delt via WebEx.

"Virksomheder og brugere, som anvender Cisco WebEx til blandt andet konference- og online møder, bør opdatere med det samme," lyder opfordringen fra it-sikkerhedsselskabet CSIS Security Group.

Du finder Ciscos kritiske sikkerhedsopdatering her

Læs også:
Dansk webshop ramt af link-bombe: Pludselig var der tusindvis af uheldige links, der skadede Google-rangeringen

Hårdnakkede rygter: Den næste store Windows 10-opdatering kommer til marts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.