Artikel top billede

Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT
Udgivet 7. november 2016 kl. 09.03

Da jeg lige var startet i virksomhedens test-laboratorium, fik jeg med det samme et it-projekt med en teknologi, som jeg personligt følte meget stærkt for.

Jeg gik i gang med opgaven med masser af energi, fordi jeg som ny medarbejder virkelig ville have, at det blev en succes hele vejen til mållinjen.

Efter ni måneder kunne vi se, at det aldrig ville lykkes at få projektet gennemført, og jeg måtte trække stikket og aflyse det hele.

Vi var selvfølgelig ret skuffede over det, og vi måtte erkende, at det ikke var den rette teknologi for hverken os eller kunden. 

Beslutningen om at lukke projektet blev taget på intuition og rationelle argumenter, og alligevel er første fejl meget skræmmende. Man skal jo fortælle medarbejderne, at deres indsats i ni måneder ikke kan bruges til noget, og man skal ud til kunden og teknologipartneren og gøre det samme.

Men så længe argumenterne er på plads, og man trækker stikket til et projekt, så er der jo bare at fortælle alle sandheden og komme videre.

At vi har udrustet vores IFS Labs med license to fail betyder, at vi kan starte flere eksperimentelle og kreative projekter og dermed øge chancen for flere innovative og unikke løsninger.

Konklusionen er derfor, at du må mislykkes engang imellem for at skabe den store succes."

Bas de Vos, direktør for IFS Labs.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it