4G-sendemast fra TDC.
Foto: Uffe Weng.

Ny måling af 4G-netværk: Sådan står det til med 4G i Danmark

4G-netværk i 78 lande er blevet testet i ny stor undersøgelse, hvor også Danmark indgår. Se resultaterne her.

Danmark klarer sig middelmådigt, når det kommer til, hvor ofte, der er forbindelse til 4G-nettet.

Til gengæld er hastigheden på 4G i Danmark ganske fornuftig.

Og samlet set er Danmark blandt de førende 4G-lande i verden.

Det er konklusionen i en ny opgørelse fra OpenSignal, der løbende tracker 4G-situationen i en lang række lande.

Det sker ved hjælp af data fra OpenSignal-appen, som flere hundrede tusinde mobilbrugere har installeret.

Datagrundlaget bag den nye 4G-undersøgelse er 17 milliarder test fra over 500.000 brugere i perioden 1. juli til 30. september. 78 lande indgår i undersøgelsen.

"Mens 4G stadig er på forskellige niveauer rundt omkring i verden, er det blevet en dominerende kraft. I mange lande er 4G-forbindelserne langt mere fremherskende end 3G eller 2G-forbindelser," skriver OpenSignal blandt andet i rapporten.

Læs også: Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

Og der er flere positive tendenser i udbredelsen af 4G, lyder det fra OpenSignal:

"4G-hastighederne er kun øget, efterhånden som flere operatører tilføjer kapacitet til deres netværk og gør brug af de nyeste LTE-Advanced-teknologier."

"Mange steder er det mobile bredbånd blevet ægte bredbånd med gennemsnitlige 4G-hastigheder på over 30 Mbps."

Sådan klarer Danmark sig
OpenSignal måler grundlæggende på to vigtige parametre, når det kommer til 4G: Hastighed og tilgængelighed.

Det sidste er et udtryk for, hvor ofte brugerne i landet - altså dem med OpenSignal-appen - har adgang til 4G-nettet.

I forhold til 4G-tilgængeligheden ligger Sydkorea, Japan og Litauen i front, mens Danmark kommer ind på en ikke vildt prangende 26. plads med en tilgængelighed på lige over 71 procent.

Til sammenligning er Norge nummer syv med 82 procent i 4G-tilgængelighed, mens Sverige som nummer ni ligger på over 81 procent.

Sydkorea topper listen med en fornem 4G-tilgængelighed på hele 95,71 procent - altså ganske langt foran et land som Danmark.

Godt med med 4G-hastigheden
Noget bedre går det Danmark, når OpenSignal kigger på 4G-hastighederne.

Her ligger Danmark på plads nummer 11 med 31,20 Mbps i gennemsnitlig downloadhastighed på 4G-nettet.

Vi klarer os dermed også bedre end både Norge og Sverige, mens der er så til gengæld langt op til Singapore, der topper listen med en gennemsnitlig 4G-hastighed på 45,86 Mbps.

Danmark er nummer seks samlet set
Det er vigtigt at bemærke, at både hastighed og tilgængelighed er afgørende, når man skal vurdere kvaliteten af 4G-nettet.

Kombinerer man de to parametre, kan danske teleselskaber godt ranke rykken.

Når OpenSignal medtager både hastighed og tilgængelighed og tildeler landene en overordnet karakter, klarer Danmark sig nemlig ganske glimrende.

Her placeres Danmark i det globale førerfeltet med en sjetteplads.

Læs også:

Vil du have den hurtigste LTE-hastighed? Det skal du kigge efter, når du køber en ny smartphone

LTE-netværkene buldrer afsted - men de fleste smartphones kan slet ikke udnytte turbo-hastighederne

Voldsomt data-boom presser mobilnetværket: WiFi og ulicenseret LTE kan blive redningen
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Flere dybdegående Computerworld artikler

3 Morgen-briefing: Ny data science-uddannelse på Syddansk Universitet / Fire danske forskningsartikler optaget på ledende AI-konferencer / Dansk softwareselskab vil fordoble væksten i flere år / Twitter mister brugere men hæver omsætningen

Ny data science-uddannelse på Syddansk Universitet. Tre milliarder online transaktioner på to år og tre måneder. Fire danske forskningsartikler optaget på ledende AI-konferencer. Dansk softwareselskab vil fordoble væksten i flere år. Twitter mister brugere men hæver omsætningen.

GlobalConnect køber den danske Cisco-partner Netteam: Flere opkøb på vej
Morgen-briefing: Apple betaler kassen hver måned til Amazon / Huawei: Vi har 40 underskrevne 5G-kontrakter / Netflix afviser at dræbe sexlysten
Ugen i tech: Førerløs bus er klar til at trille i København / OnePlus 7 Pro bliver en realitet: Får ’banebrydende skærm’ / Apples kommende 6K skærm får lovende teknologi ombord
"Jeg kigger instinktivt efter blod, for jeg er sikker på, at jeg er blevet skudt. Jeg ved, at jeg er ved at dø"
8 Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
1 Apple og Qualcomm indgår forlig i kæmpestrid: Apple føjer sig og indvilger i at betale - nu er vejen banet for 5G-iPhone
Morgen-briefing: MobilePay kan blive valgkampens hemmelige våben / Omada-stifter fylder 50 år / Dansk fin-tech virksomhed retter sigtekornet med det norske marked / Kapitalfond køber op i Simcorp


Premium
EG-direktør præsenterer første regnskab som ren software-forretning: "Vi har overgået vores egne forventninger - det har hjulpet til, at vi blev solgt for 3,7 milliarder"
Interview: EG har for første gang aflagt regnskab udelukkende for software-forretningen. Det sker efter, at serviceforretningen blev solgt fra i februar 2019. Selskabet leverer over egne forventninger "på alle væsentlige parametre," forklarer topchef Mikkel Bardram.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kan din virksomhed klare kontinuerlige updates på Dynamics 365?
Som del af deres ”Evergreen” strategi, udgiver Microsoft pr. 1. april 2019 månedlige opdateringer på deres Dynamics 365, og holder jeres ERP-platform opdateret. Denne approach eliminerer inkonsistente releases og massive opgraderinger, som – historisk set – har vist sig at være tidskrævende og dyre at implementere. På negativsiden, så er din organisation nødt til at studere og forberede hver eneste opdatering på forhånd. Hvis ikke I gør det, så er i ude af stand til at forudse, hvis det har indvirkning på jeres processer, applikationer og tilpasninger. Læs mere i dette white paper og minimér risici fremadrettet.