Artikel top billede

Japan på trapperne med vild computer: 10 gange hurtigere - med uændret energiforbrug

Allerede til næste år vil Japan løfte sløret for ny computer, der bliver det vildeste, verden nogensinde har set.

Japanske National Institute of Advanced Industrial Science and Technology er i fuld gang med at bygge en supercomputer, der til lanceringen til næste år vil blive det vildeste, som verden nogensinde har set.

Det er planen, at den nye computer skal stå færdig mod slutningen af 2017.

Planen er, at udstyre den med en regnekraft på gigantiske 130 petaflops, hvilket vil blive en markant forøgelse i forhold til verdens nuværende stærkeste computer, den kinesiske Sunway TaihuLight på 93 petaflops.

En petaflop svarer til en million milliard beregninger per sekund.

Lavt energiforbrug

Hertil kommer, at supercomputeren skal være energieffektiv med et energiforbrug på blot tre megawatt.

Det er et ambitiøst mål i forhold til andre supercomputere. Eksempelvis forbruger den japanske supercomputer Oakforest-PACS netop tre megawatt på at levere 13,6 petaflops - altså en 10.-del af den performance, som den kommende supercomputer skal kunne levere.

Den kinesiske TaihuLight har et energiforbrug på 15 megawatt.

Den japanske supercomputer skal være vandkølet med samme teknologi, som franskmændene i Atos planlægger at bruge i deres kommende supercomputer, hvor målet er en regnekraft på en exaflop (en milliard milliard flops).

Det er i øvrigt japanernes mål at optimere den kommende supercomputer til machine learning og deep learning - og altså ikke matematiske beregninger, hvilket ellers er det typiske valg for supercomputere.

Det betyder, at den japanske computer vil blive udviklet specielt med henblik på at understøtte kunstig intelligens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere