Artikel top billede

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Næsten en million routere blev sendt til tælling under stort malware-angreb i sidste uge, og mange millioner routere er nu i farezonen. Danmark ser dog ud til at klare frisag, oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et stort malware-angreb i sidste uge næsten en million routere i sort hos Deutsche Telekom.

Det har siden vist sig, at millioner af routere verden over er sårbare over for den Mirai-malware, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint har vurderet, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben - det er den port, de it-kriminelle angriber.

Heldigvis ser ikke ikke ud til, at danske routere er i farezonen.

Derfor rammes Danmark ikke

Det skriver Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i en opdatering om Mirai-angrebet:

"CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark," lyder det.

"Problemet var forårsaget af et cyberangreb mod de DSL-routere som står hos Deutsche Telecoms kunder. Angrebet udnyttede en specifik sårbarhed, som optræder i visse typer af disse routere.

"Selvom der efter angrebet i Tyskland er set forsøg på lignende angreb i Danmark, så er der på nuværende tidspunkt intet som tyder på, at disse angreb har haft nogen effekt," skriver Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Dette skyldes med stor sandsynlighed, at de DSL-routere som leveres af internetudbyderne i Danmark ikke indeholder den pågældende sårbarhed," oplyses det.

Læs også: Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

De it-kriminelle, der står bag angrebet mod routerne, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

Læs også:

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere