Artikel top billede

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Næsten en million routere blev sendt til tælling under stort malware-angreb i sidste uge, og mange millioner routere er nu i farezonen. Danmark ser dog ud til at klare frisag, oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et stort malware-angreb i sidste uge næsten en million routere i sort hos Deutsche Telekom.

Det har siden vist sig, at millioner af routere verden over er sårbare over for den Mirai-malware, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint har vurderet, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben - det er den port, de it-kriminelle angriber.

Heldigvis ser ikke ikke ud til, at danske routere er i farezonen.

Derfor rammes Danmark ikke

Det skriver Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i en opdatering om Mirai-angrebet:

"CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark," lyder det.

"Problemet var forårsaget af et cyberangreb mod de DSL-routere som står hos Deutsche Telecoms kunder. Angrebet udnyttede en specifik sårbarhed, som optræder i visse typer af disse routere.

"Selvom der efter angrebet i Tyskland er set forsøg på lignende angreb i Danmark, så er der på nuværende tidspunkt intet som tyder på, at disse angreb har haft nogen effekt," skriver Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Dette skyldes med stor sandsynlighed, at de DSL-routere som leveres af internetudbyderne i Danmark ikke indeholder den pågældende sårbarhed," oplyses det.

Læs også: Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

De it-kriminelle, der står bag angrebet mod routerne, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

Læs også:

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere