Anmeldelse: Steep er en hyldest til vintersportens ekstremdiscipliner

Ubisoft har givet sig i kast med alpernes skråninger og snedækkede bjergsider. Spænd skistøvlerne, pak snowboardudstyret og gør klar til ekstremsport i knæhøjt pulver-sne.

Mange husker nok SSX som værende en milepæl i snowboard-genren. Vilde baner, unikke karakterer og nærmest utænkeligt vanvittige tricks var centrum i en spilserie, der bragte snowboard kultur helt ind i hjerterne på selv de mest sne-forskrækkede spillere. 

Det er den gyldne standard som alle andre snowboard-spil bliver målt efter, og selvom der var en følelse af over-the-top arkadestyring, så leverede tredje spil i serien, SSX 3, en nærmest åben verden, i form af flere bjerge der kunne bankes ned ad fra top til bund. Noget som Steep også giver spilleren lov til - denne gang bare i mere realistiske omgivelser i Alperne. 

Steep er lidt som en roligere version af SSX 3, med det ment, at selvom tempoet stadig er højt, og du sagtens kan få et sus i maven (især i førstepersonsperspektiv, som kaldes for GoPro vision), så er vi stadig langt fra SSX tempo. Og det er nok også meget godt, for Steep vil vise snesportens elegante, smukke side. 

Det er der ingen tvivl om, at Ubisoft Annecy har formået at gøre. Grafisk er vi i aller højeste skuffe, når man ellers kigger på genrens nærmeste konkurrenter. Snespor er detaljerige, med tyngde og lækre effekter, og genskin fra solens skær er blændende flot. Bjergsiderne er ligeledes smukke, og man får virkelig fornemmelsen af, hvor hammer stejlt der egentlig er.

Med rig mulighed for tilpasning af din karakter, så er der også godt med udstyr til at sætte dit eget præg på tingene. Dertil er der også diverse kostumer, som f.eks Yeti, Giraf og noget der minder om Puff den Magiske Drage. 

Steep er nemlig udadtil en mere "seriøs" udgivelse i vintersportens tegn, med et umiddelbart realistisk udtryk, der dækker over nogle mere arkade-prægede tendenser som ekstra vilde tricks, og et lettere simplificeret brug af din faldskærmsdragt ('squirrel suit'). 

Læs også: Anmeldelse: FIFA 17 vil være kongen af den virtuelle grønsvære

Det er en god blanding mellem det seriøse og mere fjollede, og det virker for Steep, som udover de flotte bjerge og smukke omgivelser, ikke byder på en kampagnedel, men mere opfordrer til udforskning af områderne lige fra start.

Dette sker gennem konkurrencer, fri leg, basejumping fra luftballoner og generel fjollen rundt på off pisten. Det er måske også her, at nogle spillere finder prisen på Steep som værende lidt for.. Steep. 

Det er nemlig et spil til fuld pris, og det kan man godt diskutere om det har fortjent. Indholdsmæssigt mangler Steep ikke det store, i forhold til hvad det gerne vil levere. Spillets opfordring til udforskning og bare tage det hele i eget tempo er fedt - for ikke at nævne forfriskende anderledes - men jeg har fanget mig selv i at tænke; der mangler noget.

En følelse af, at der skal være andre mål, end blot en given konkurrences tids-/pointmål, eller en level der skal nås, før der låses op for en fed jakke.

Det er svært at sætte en finger på lige præcis hvor, at man kunne fylde dette tomrum, men den følelse forsvinder heldigvis også, når man banker ned ad bjerget og finder det vildeste spot, der bare skal prøves igen og igen. Vintersportens ånd er gengivet så godt som nogensinde på virtuel vis. 

Steep er nemlig fantastisk underholdende, og er man til vintersport i form af ski, snowboard, paragliding og basejumping, så er Steep perfekt til at stille den sult.

Især med venner i onlinedelen skinner spillet, når man som gruppe finder et spot der bare skal have hele armen, eller når der bare skal køres på rolig vis ned ad bjergsiden. 

SSX er givetvis stadig den gyldne standard for snowboardgenren, men Steep er den moderne efterfølger, der formår at tilføje et sprøjt realisme i en genre der alt for længe har levet på overdådige tricks og nærmest pjattet indhold. I korte træk, så Steep helt sin egen. 

Der er bugs der forekommer, styringen kan være træg og frustrerende til tider, og indholdsmæssigt er der tyndt med kampagne for de spillere, der ikke 'bare' vil udforske og sætte delmål for sig selv. Køb Steep hvis du er vild med idéen om vintersport, bjergkultur, udforskning og sne  

Læs også: Anmeldelse: Battlefield 1 er en hæsblæsende skildring af 1. Verdenskrig


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.