Artikel top billede

Amazons drone er hurtig, men ikke så hurtig som 7-Elevens.

7-Eleven overhaler Amazon inden om med drone-levering: Tester leveringer med droner

Kioskkæden 7-Eleven har overhalet Amazon med at være først på kommercielle drone-produktleveringer af kaffe, mad og medicin. Kan danske 7-Eleven-kunder så også forvente flyvende franske hotdogs inden længe?

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er da et pølsehorn transporteret med drone.

Sådan kan amerikanere med bøjede hoveder op mod himlen tænke, efter kioskkæden 7-Eleven har indledt et fast samarbejde med den amerikanske droneleveringsvirksomhed Flirtey on Monday.

7-Eleven har i sidste måned i samarbejde med Flirtey on Monday fløjet især drikkevarer, varm mad og medicin ud til 77 af selskabets kunder med droner.

Det skriver tidsskriftet Phys.org.

Et skridt mod fremtiden

Hos Flirtey on Monday har man svært ved at få armene ned, efter selskabet betegner samarbejdet med 7-Eleven som de første kommercielle rutine-flyvninger med varer.

"Dette er et gigantisk skridt mod en fremtid, hvor alle kan få leveret vores dør-til-dør-leveringer med droner," fortæller selskabets direktør Matthew Sweeney ifølge Phys.org.

Det forklares, at leveringen til 7-Eleven-kunderne i gennemsnit har taget 10 minutter fra bestilling til levering, hvilket dermed slår Amazons første dronelevering i Storbritannien, som fandt sted for to uger siden.

Amazons dronesatsning kan du læse mere om her: Amazon leverer sin første pakke med drone 13 minutter efter bestillingen

Til sammenligning skete den allerførste 7-Eleven-dronelevering allerede tilbage i juli.

Hvad med danske 7-Eleven-droner?

I Danmark har 7-Eleven omkring 190 butikker, som oftest findes i landets større byer.

Computerworld har spurgt 7-Eleven i Danmark, der drives af Reitan Convenience, om den rutinemæssige dronelevering også kommer til vores breddegrader.

Men her skal håbet ikke være alt for højtflyvende i første omgang.

"Det er en spændende test i USA, som vi følger med stor interesse, men dog ikke noget vi har på tegnebrættet her i Danmark," forklarer Jesper Østergaard, som er administrerende direktør for Reitan Convenience Denmark, til Computerworld.

"Alle verdens 7-Eleven-lande lader sig inspirere af hinanden, og jeg vil da ikke udelukke, at det en dag kan komme på tale, at 7-Eleven også i Danmark er med til at omdefinere, hvad vi forstår ved convenience," runder han af.  

Læs også:
Sverige forbyder al fotografering fra droner - også danske regler er blevet strammet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere