Artikel top billede

Skifter grafisk identitet: Mozilla skal nu hedde 'moz://a'

Selskabet bag Firefox-browseren, Mozilla, skal fremover skrives på en anden og mere futuristisk måde, oplyser selskabet.

Browser- og internetselskabet Mozilla skal ikke længere hedde Mozilla, men skifter grafisk navn til det grafisk url-inspirerede 'moz://a'.

Skiftet fra den mere klassiske skrive-måde til den nye url-inspirerede skal markere, at Mozilla for alvor har lagt i kedlerne til en revitalisering i de kommende år.

Det sker, efter Firefox-browseren over de senere år løbende har tabt markedsandele til ikke mindst Googles Chrome.

Det kan du læse mere om her: Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Ifølge Mozilla markerer det nye logo 'begyndelsen på en ufiltreret, umedieret oplevelse af internettets omfattende indhold,' som selskabet skriver.

Selskabet er blandt andet på vej med en ny browser-engine med navnet Quantum, der indeholder en række komponenter fra renderings-motoren Servo, som for nogle år siden afløste Gecko-motoren.

"Project Quantum sigter mod at udvikle den næste generation af motorer, som vil leve op til de krav, som fremtidens web vil stille ved at drage fuld fordel af al den processerings-kraft, der findes i moderne enheder," har det tidligere lydt fra Mozilla.

Mozilla - eller moz://a - er også vej med nye tiltag på UI/UX-siden. Det sker under navnet Tofino.

Den kommende Quantum-drevne Firefox vil blive leveret til Windows, macOS, Linux og Android - men altså ikke iOS, da Apple forlanger, at alle anvender Safari på iOS-drevne enheder.

Det nye logo er i øvrigt blevet udvalgt via en offentlig proces, hvor brugere har kommenteret og er kommet med ændringsforslag gennem flere måneder.

Mozilla betegner det nye logo som 'åben og demokratisk,' for alle kan skrive det.

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Hvilken browser bruger mindst strøm? Vi har testet Chrome, Firefox, Edge og Opera

Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere