Artikel top billede

Skifter grafisk identitet: Mozilla skal nu hedde 'moz://a'

Selskabet bag Firefox-browseren, Mozilla, skal fremover skrives på en anden og mere futuristisk måde, oplyser selskabet.

Browser- og internetselskabet Mozilla skal ikke længere hedde Mozilla, men skifter grafisk navn til det grafisk url-inspirerede 'moz://a'.

Skiftet fra den mere klassiske skrive-måde til den nye url-inspirerede skal markere, at Mozilla for alvor har lagt i kedlerne til en revitalisering i de kommende år.

Det sker, efter Firefox-browseren over de senere år løbende har tabt markedsandele til ikke mindst Googles Chrome.

Det kan du læse mere om her: Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Ifølge Mozilla markerer det nye logo 'begyndelsen på en ufiltreret, umedieret oplevelse af internettets omfattende indhold,' som selskabet skriver.

Selskabet er blandt andet på vej med en ny browser-engine med navnet Quantum, der indeholder en række komponenter fra renderings-motoren Servo, som for nogle år siden afløste Gecko-motoren.

"Project Quantum sigter mod at udvikle den næste generation af motorer, som vil leve op til de krav, som fremtidens web vil stille ved at drage fuld fordel af al den processerings-kraft, der findes i moderne enheder," har det tidligere lydt fra Mozilla.

Mozilla - eller moz://a - er også vej med nye tiltag på UI/UX-siden. Det sker under navnet Tofino.

Den kommende Quantum-drevne Firefox vil blive leveret til Windows, macOS, Linux og Android - men altså ikke iOS, da Apple forlanger, at alle anvender Safari på iOS-drevne enheder.

Det nye logo er i øvrigt blevet udvalgt via en offentlig proces, hvor brugere har kommenteret og er kommet med ændringsforslag gennem flere måneder.

Mozilla betegner det nye logo som 'åben og demokratisk,' for alle kan skrive det.

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Hvilken browser bruger mindst strøm? Vi har testet Chrome, Firefox, Edge og Opera

Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere