Artikel top billede

Skifter grafisk identitet: Mozilla skal nu hedde 'moz://a'

Selskabet bag Firefox-browseren, Mozilla, skal fremover skrives på en anden og mere futuristisk måde, oplyser selskabet.

Browser- og internetselskabet Mozilla skal ikke længere hedde Mozilla, men skifter grafisk navn til det grafisk url-inspirerede 'moz://a'.

Skiftet fra den mere klassiske skrive-måde til den nye url-inspirerede skal markere, at Mozilla for alvor har lagt i kedlerne til en revitalisering i de kommende år.

Det sker, efter Firefox-browseren over de senere år løbende har tabt markedsandele til ikke mindst Googles Chrome.

Det kan du læse mere om her: Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Ifølge Mozilla markerer det nye logo 'begyndelsen på en ufiltreret, umedieret oplevelse af internettets omfattende indhold,' som selskabet skriver.

Selskabet er blandt andet på vej med en ny browser-engine med navnet Quantum, der indeholder en række komponenter fra renderings-motoren Servo, som for nogle år siden afløste Gecko-motoren.

"Project Quantum sigter mod at udvikle den næste generation af motorer, som vil leve op til de krav, som fremtidens web vil stille ved at drage fuld fordel af al den processerings-kraft, der findes i moderne enheder," har det tidligere lydt fra Mozilla.

Mozilla - eller moz://a - er også vej med nye tiltag på UI/UX-siden. Det sker under navnet Tofino.

Den kommende Quantum-drevne Firefox vil blive leveret til Windows, macOS, Linux og Android - men altså ikke iOS, da Apple forlanger, at alle anvender Safari på iOS-drevne enheder.

Det nye logo er i øvrigt blevet udvalgt via en offentlig proces, hvor brugere har kommenteret og er kommet med ændringsforslag gennem flere måneder.

Mozilla betegner det nye logo som 'åben og demokratisk,' for alle kan skrive det.

Læs også:

Browser-krigen 2016: Vælger du Chrome, Firefox, Safari, Edge - eller en helt anden browser?

Hvilken browser bruger mindst strøm? Vi har testet Chrome, Firefox, Edge og Opera

Chrome buldrer frem: Er nu verdens mest udbredte browser - Microsoft drøner tilbage

Hårdt pressede Opera forsøger sig med helt ny browser: Her er Opera Neon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.