Artikel top billede

Skat satser stort på ny DevOps-afdeling - klar til opgør med traditionelle it-udbud

Skat søger netop nu en kontorchef til en helt ny DevOps-afdeling, der i første omgang skal bruge 20-25 medarbejdere. Det er samtidig begyndelsen på en ny it-strategi, der gør op med de traditionelle it-udbud hos Skat.

DevOps er et hot emne i mange danske it-organisationer i disse år, og nu er Skat på vej til at oprette en helt ny DevOps-afdeling.

Det fremgår af et aktuelt jobopslag hos it-jobbank, hvor der søges en kontorchef til Skats nye DevOps-funktion.

"Til at begynde med planlægger vi, at der skal være omkring 20-25 medarbejdere fast i denne her DevOps-funktion," oplyser Martin Wood, der er fungerende underdirektør i Skats drifts- og udviklingscenter til Computerworld.

"Det er både tool-specialister, cloud-arkitekter, cloud-driftsfolk, infrastruktur-folk, udviklere, Scrum masters, service-designere og den slags," fortæller Martin Wood.

Læs også: Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOps

Skat indleder jobopslaget med at skrive, at "Skat er i gang med at opbygge en intern it-udviklingsorganisation for at hjemtage en række forretningskritiske systemer."

"En central komponent i organisationen bliver en DevOps-funktion, der kommer til at arbejde på tværs i hele organisationen," forklares det videre.

Martin Wood oplyser da også til Computerworld, at DevOps-afdelingen meget vel kan blive større end de 20-25 medarbejdere på sigt.

"Det er den hårde kerne, men i takt med, at vi tager projekter ind, vil vi lave nogle større teams. Meningen med vores DevOps-kontor er, at de (medarbejderne, red.) skal kunne tage ud og supportere udviklingsprojekterne," forklarer Martin Wood.

"Det vil på sigt vokse, og i takt med at vi udvikler og vedligeholder systemer, kan vi meget vel starte et DevOps-kontor nummer to, tre og fire."

Derfor er DevOps interessant for SKAT

Hvad er det, der er interessant ved DevOps for Skat?

"For det første er det et alternativ til det udbuds- og outsourcings-paradigme, som vi har haft både på godt og ondt. Vi har haft masser af succeshistorier, men også nogle historier, hvor tingene har taget for lang tid for vores forretning."

"Så der er helt sikkert et hastighedselement i det. At kunne lave en prototype og få det testet og vurderet hurtigt. Det er fail fast eller videre til næste iteration af udviklingen," forklarer Martin Wood.

Læs også: Skat indfører helt ny it-organisation - og udpeger konstitueret it-topboss

"Det kan godt være, at vi så lægger det ud til en leverandør, når vi har udviklet på det."

"Men hvor vi før har kørt udbud på alt fra applikationer til serverdrift og infrastruktur, vil vi gerne have fat i nogle mindre udviklingshuse, som kan lave nogle specifikke opgaver for os, og så bliver det på vores infrastruktur og i vores cloud."

"På den måde bliver det meget nemmere for os at tage det hjem bagefter og drifte det selv. Så hastighed og fleksibilitet er de to ting, der er vigtige for os," siger Martin Wood til Computerworld.

Omfattende it-ændringer hos SKAT

SKAT beskriver i jobopslaget også den nye tilgang til drift og udvikling af it-løsninger:

"Vi nytænker eksisterende løsninger og udvikler nye til gavn for borgere og virksomheder i Danmark. Det er et ambitiøst projekt og en ny vej for offentligt it, og vi har brug for den rigtige person til at stå i spidsen for etableringen af funktionen," lyder det blandt andet.

"Vores ambition er at skabe maksimal brugeroplevet værdi ved at få nye løsninger i produktion, så hurtigt som behovet opstår og i en høj kvalitet som afspejler kundernes behov og dagligdag. Det forudsætter både tværfagligt og organisatorisk samarbejde og integrering af de nyeste teknologier og tools på området."

Den nye kontorchef i DevOps-afdelingen skal som sin første opgave "rekruttere de rigtige kompetencer og stå i spidsen for valg af teknologi til kodehåndtering, deployment, automatisering, mm."

Læs hele jobopslaget her.

Læs også:

Skat indfører helt ny it-organisation - og udpeger konstitueret it-topboss

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOps

Danske erfaringer med devops: 140 procent mere software med 44 procent færre fejl


Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu