Artikel top billede

Foto: René Strandbygaard/DSB (Foto: René Strandbygaard/DSB)

Banedanmark: Fejlramt database årsag til stort nedbrud i morgentrafikken

En fejlramt database er skyld i morgenens nedbrud på tog-informationstavler i hele landet, fortæller Banedanmark. Database-fejlen ramte siden et informationssystem, som gik ned.

Det var en database-fej, der var skyld i, at alle informationstavler på danske togstationer og de automatiske udkald til togafgange gik ned torsdag morgen.

Det oplyser Banedanmark til Computerworld.

Nedbruddet skete i forbindelse med en større natlig opdatering og ændringer af it-systemer hos Banedanmark, hvorefter en database ikke opførte sig som forventet.

"Databasen begynder at fejle, og det rammer andre systemer," forklarer Banedanmark.

På grund af database-fejlen fik Banedanmarks it-system, Togstatus, ikke de nødvendige oplysninger, hvilket bevirkede, at informationerne ikke røg videre ud til passagerne på de danske perroner.

I samme ombæring blev også app'en Rejseplanen ramt, men den er ligesom informationstavlerne oppe igen.

Styr på situationen

I skrivende stund er Banedanmarks teknikere stadig i gang med at fejlrette på den ramte database.

Banedanmark oplyser, at der er så meget styr på situationen, at passagerne nu igen får toginformationerne på perrontavlerne.

Flere steder i landet foregår højtalerudkald dog stadig manuelt.

Udover informationerne om togafgange har selve togtrafikken ifølge Banedanmark ikke været ramt af nedbruddet i de tidlige morgentimer.

Nedbruddet blev opdaget omkring klokken 05:00, og lidt i klokken 08:00 var informationerne igen tilgængelige for togpassagerne. 

Læs også:
Derfor gik Banedanmarks informationstavler i sort i hele landet: Software-opdatering gik galt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere