Artikel top billede

Intel om kommende Cannonlake-processorer: Vil både være stærkere og bruge mindre strøm - men kommer først til serverne

Intel har løftet lidt af sløret omkring sin kommende ottendegeneration af processorer, og i første omgang satser Intel på et andet marked end privat-brugerne.

Intels kommende ottendegeneration-processorer med navnet Cannonlake bliver 15 procent hurtigere end de nuværende Kaby Lake-processorer målt via SysMark-programmet.

Det fortæller Intel ved sit årlige investor day-møde.

Intel har ikke givet mere specifikke data, men de kommende Cannonlake-processorer vil være de første Intel-processorer, der er baseret på 10nm-teknologi.

Intels chef for Intel Client, Internet of Things og System Architecture Group, Venkata Renduchintala, fortæller, at skiftet til 10-nm arkitektur også betyder en voldsom reducering i strømforbruget.

Fordelingen mellem bedre ydeevne samt mindre strømforbrug er vigtig.

De seneste processor-serier fra Intel har enten budt på højere ydeevne med højere clock-hastigheder eller flere kerner, men det fører også til et større strømforbrug.

De første Cannonlake-processorer udkommer ifølge Intel i anden halvdel af 2017, og for første gang i lang tid er Intel presset på PC-fronten.

AMD er på vej med sin serie af Ryzen-processorer, der estimeres til at være 40 procent bedre end AMd's nuværende processorer.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel

Satser hvor pengene er

Intel satser størst på markedet for processorer med den højeste ydeevne.

Markedet for gamer-computere er eksploderet sammen med den vilde vækst inden for eSport, og virtual reality forventes at få en stor vækst i løbet af de næste år - og det kræver kraftfuld hardware.

Men derudover ser markedet for PC-processorer skuffende ud med stadig dalende salgstal.

Derfor satser Intel også i første omgang på Cannonlake til datacentre.

Ifølge Intel er markedet for CPU'er til datacentre dobbelt så meget værd som markedet for processorer til pc'er.

Intels interesse i det vækstende data-centermarked er naturlig: Der er brug for flere server-processorer, og Intels Xeon-chips koster op til 9.000 dollar stykket. En almindelig Core i-processor koster et sted mellem 300 dollar og 1.200 dollar. 

Derfor vil Intel også lancere data center-chips i første omgang, og først derefter producere de mere forbruger- og prosumer-orienterede chips.

Læs også: Intel lægger serier sammen: Hurtige og langsomme processorer kommer til at hedde det samme (her er tricket til stadig at se forskel)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere