Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Intel om kommende Cannonlake-processorer: Vil både være stærkere og bruge mindre strøm - men kommer først til serverne

Intel har løftet lidt af sløret omkring sin kommende ottendegeneration af processorer, og i første omgang satser Intel på et andet marked end privat-brugerne.

Intels kommende ottendegeneration-processorer med navnet Cannonlake bliver 15 procent hurtigere end de nuværende Kaby Lake-processorer målt via SysMark-programmet.

Det fortæller Intel ved sit årlige investor day-møde.

Intel har ikke givet mere specifikke data, men de kommende Cannonlake-processorer vil være de første Intel-processorer, der er baseret på 10nm-teknologi.

Intels chef for Intel Client, Internet of Things og System Architecture Group, Venkata Renduchintala, fortæller, at skiftet til 10-nm arkitektur også betyder en voldsom reducering i strømforbruget.

Fordelingen mellem bedre ydeevne samt mindre strømforbrug er vigtig.

De seneste processor-serier fra Intel har enten budt på højere ydeevne med højere clock-hastigheder eller flere kerner, men det fører også til et større strømforbrug.

De første Cannonlake-processorer udkommer ifølge Intel i anden halvdel af 2017, og for første gang i lang tid er Intel presset på PC-fronten.

AMD er på vej med sin serie af Ryzen-processorer, der estimeres til at være 40 procent bedre end AMd's nuværende processorer.

Læs også: Her er fem ting, du skal vide om Ryzen - AMD's nye kæmpesatsning som skal udfordre Intel

Satser hvor pengene er

Intel satser størst på markedet for processorer med den højeste ydeevne.

Markedet for gamer-computere er eksploderet sammen med den vilde vækst inden for eSport, og virtual reality forventes at få en stor vækst i løbet af de næste år - og det kræver kraftfuld hardware.

Men derudover ser markedet for PC-processorer skuffende ud med stadig dalende salgstal.

Derfor satser Intel også i første omgang på Cannonlake til datacentre.

Ifølge Intel er markedet for CPU'er til datacentre dobbelt så meget værd som markedet for processorer til pc'er.

Intels interesse i det vækstende data-centermarked er naturlig: Der er brug for flere server-processorer, og Intels Xeon-chips koster op til 9.000 dollar stykket. En almindelig Core i-processor koster et sted mellem 300 dollar og 1.200 dollar. 

Derfor vil Intel også lancere data center-chips i første omgang, og først derefter producere de mere forbruger- og prosumer-orienterede chips.

Læs også: Intel lægger serier sammen: Hurtige og langsomme processorer kommer til at hedde det samme (her er tricket til stadig at se forskel)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.