Artikel top billede

Først forærede Microsoft Windows 10 væk: Nu kommer der flere reklamer i Windows 10

Flere reklamer er blevet spottet i beta-versionen af den kommende Creators Update til Windows 10.

"Man skal ikke skue given hest i munden," lyder et gammelt ordsprog om, at man ikke skal stille spørgsmål til gratis gaver.

Men mange har alligevel stillet spørgsmål til Microsofts tilbud om en gratis opgradering til Windows 10: Hvordan skal Microsoft så tjene penge?

En af måderne er Microsofts egne tjenester, som selskabet nu begynder at reklamere for direkte i Windows 10.

Ikke i Skype, Edge eller andre af Microsoft egne apps og programmer, men direkte i Windows 10's File Explorer, der kernen i Windows 10..

Den seneste reklame er placeret over dine mapper i File Explorers startside og reklamerer for lagerplads i Microsofts sky, OneDrive og Office 365.

Det skriver blandt andet The Verge via brugere på Reddit, der tester de nye beta-versioner af den kommende Windows 10 Creators Update.

Reklamen er ikke til at tage fejl af. Den viser brugeren et tilbud på 6.99 dollars om måneden for et Office 365-abonnement samt 1 TB lagerplads.

På sin vis et godt tilbud, men man kan som Windows 10-bruger godt spørge sig selv, om den slags reklamer er en god ide?

Læs her, hvordan du slipper for de fleste reklamer i Windows 10: Sådan slipper du for reklamer fra Microsoft i Windows 10

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at Microsoft er taget i at udsende reklamer i Windows 10.

Reklamer for spillet Tomb Raider, der kan købes i Microsofts app-butik, blev vist på folks login-skærm, der vises "anbefalede apps" i startmenuen og i proces-baren.

Microsoft selv forklarer til mediet The Verge, at reklamen for OneDrive skal ses som et "tip", så "Windows 10-brugere nemt kan få informationer om lagerplads i skyen."

Læs også: Her er alle de skjulte afgifter i 'gratis' Windows 10

Ligeledes fortæller Microsoft, at du nemt kan slå reklamerne fra.

Med Windows 10 som et gratis system, ligger store dele af Microsofts profit i abonnementstjenester som Office 365 og OneDrive.

Derfor giver det også mening, at Microsoft forsøger at lokke så mange som muligt til at vælge cloud-tjenesten, omend det er et brud på normen om, at et styresystem som helhed er reklamefrit.

Har du set reklamer i Windows 10 og hvilke?

Læs også: Gør Windows 10 privat: Sådan stopper du Microsoft i at snage i dit privatliv




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere