Artikel top billede

Nordkorea er på listen over lande, der ikke må sælges amerikanske varer i.

Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Smartphoneproducenten ZTE har solgt telefoner til to lande, som er på liste over forbudte nationer at sælge varer i. Det koster nu selskabet dyrt.

Den kinesiske mobilproducent ZTE er i de seneste år blevet et af de mest sælgende smartphone-selskaber i verden, men selskabet har også solgt lidt for mange telefoner de forkerte steder.

For nu er ZTE blevet grebet i at sælge telefoner til Iran og Nordkorea.

Dette salg er ulovligt, da op mod 30 procent af indmaden til en værdi af 18 milliarder kroner i de kinesiske telefoner kommer fra USA, hvor der er handelsembargo mod netop Iran og Nordkorea.

Derfor er ZTE blevet straffet med en bøde på 6,3 milliarder kroner for sit smartphone-salg til Iran og Nordkorea, hvilket det kinesiske selskab har indvilliget i at betale.

Det skriver det australske nyhedssite Itnews.com.

Ja, vi har begået fejl

Amerikanernes undersøgelse af ZTE-salget har stået på i fem år, og det har vist, at ZTE har solgt flere telefoner til Iran, mens også 283 forsendelser til Nordkorea er fremhævet i anklagen.

"ZTE har ikke bare overtrådt eksportkontrol, som holder følsom, amerikansk teknologi ude af fjendtlige regimer som Iran, selskabet har også løjet om dets ulovlige handlinger," forklarer USA's nyudnævnte justitsminister Jeff Sessions i en meddelelse ovenpå handelsopklaringen.

Den kinesiske smartphone-producent har erkendt sig skyldig i både salget og den efterfølgende løgnehistorie om, at selskabet da ikke har solgt telefoner i de forbudte lande set med amerikanske briller.

"ZTE erkender de fejl, der er blevet begået, og vi tager ansvar for fejlene, mens vi fremadrettet ser frem til en positiv ændring i selskabet," lyder det ifølge Itnews.com fra ZTE's administrerende direktør Zhao Xianming ovenpå sagen.

Læs også:
Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere