Nordkorea er på listen over lande, der ikke må sælges amerikanske varer i.

Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Smartphoneproducenten ZTE har solgt telefoner til to lande, som er på liste over forbudte nationer at sælge varer i. Det koster nu selskabet dyrt.

Den kinesiske mobilproducent ZTE er i de seneste år blevet et af de mest sælgende smartphone-selskaber i verden, men selskabet har også solgt lidt for mange telefoner de forkerte steder.

For nu er ZTE blevet grebet i at sælge telefoner til Iran og Nordkorea.

Dette salg er ulovligt, da op mod 30 procent af indmaden til en værdi af 18 milliarder kroner i de kinesiske telefoner kommer fra USA, hvor der er handelsembargo mod netop Iran og Nordkorea.

Derfor er ZTE blevet straffet med en bøde på 6,3 milliarder kroner for sit smartphone-salg til Iran og Nordkorea, hvilket det kinesiske selskab har indvilliget i at betale.

Det skriver det australske nyhedssite Itnews.com.

Ja, vi har begået fejl
Amerikanernes undersøgelse af ZTE-salget har stået på i fem år, og det har vist, at ZTE har solgt flere telefoner til Iran, mens også 283 forsendelser til Nordkorea er fremhævet i anklagen.

"ZTE har ikke bare overtrådt eksportkontrol, som holder følsom, amerikansk teknologi ude af fjendtlige regimer som Iran, selskabet har også løjet om dets ulovlige handlinger," forklarer USA's nyudnævnte justitsminister Jeff Sessions i en meddelelse ovenpå handelsopklaringen.

Den kinesiske smartphone-producent har erkendt sig skyldig i både salget og den efterfølgende løgnehistorie om, at selskabet da ikke har solgt telefoner i de forbudte lande set med amerikanske briller.

"ZTE erkender de fejl, der er blevet begået, og vi tager ansvar for fejlene, mens vi fremadrettet ser frem til en positiv ændring i selskabet," lyder det ifølge Itnews.com fra ZTE's administrerende direktør Zhao Xianming ovenpå sagen.

Læs også:
Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.