Artikel top billede

Nordkorea er på listen over lande, der ikke må sælges amerikanske varer i.

Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Smartphoneproducenten ZTE har solgt telefoner til to lande, som er på liste over forbudte nationer at sælge varer i. Det koster nu selskabet dyrt.

Den kinesiske mobilproducent ZTE er i de seneste år blevet et af de mest sælgende smartphone-selskaber i verden, men selskabet har også solgt lidt for mange telefoner de forkerte steder.

For nu er ZTE blevet grebet i at sælge telefoner til Iran og Nordkorea.

Dette salg er ulovligt, da op mod 30 procent af indmaden til en værdi af 18 milliarder kroner i de kinesiske telefoner kommer fra USA, hvor der er handelsembargo mod netop Iran og Nordkorea.

Derfor er ZTE blevet straffet med en bøde på 6,3 milliarder kroner for sit smartphone-salg til Iran og Nordkorea, hvilket det kinesiske selskab har indvilliget i at betale.

Det skriver det australske nyhedssite Itnews.com.

Ja, vi har begået fejl

Amerikanernes undersøgelse af ZTE-salget har stået på i fem år, og det har vist, at ZTE har solgt flere telefoner til Iran, mens også 283 forsendelser til Nordkorea er fremhævet i anklagen.

"ZTE har ikke bare overtrådt eksportkontrol, som holder følsom, amerikansk teknologi ude af fjendtlige regimer som Iran, selskabet har også løjet om dets ulovlige handlinger," forklarer USA's nyudnævnte justitsminister Jeff Sessions i en meddelelse ovenpå handelsopklaringen.

Den kinesiske smartphone-producent har erkendt sig skyldig i både salget og den efterfølgende løgnehistorie om, at selskabet da ikke har solgt telefoner i de forbudte lande set med amerikanske briller.

"ZTE erkender de fejl, der er blevet begået, og vi tager ansvar for fejlene, mens vi fremadrettet ser frem til en positiv ændring i selskabet," lyder det ifølge Itnews.com fra ZTE's administrerende direktør Zhao Xianming ovenpå sagen.

Læs også:
Producent af Android-overvågningssoftware: Vi har begået en fejl

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere