Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

ATP forlanger mere end 100 millioner kroner i erstatning fra KMD

ATP indleder voldgiftsag mod KMD efter fyringen af selskabet. ATP kræver et stort tre-cifret millionbeløb betalt tilbage af KMD.

Danmarks største pensionsselskab, ATP, trækker KMD i retten med krav om tilbagebetaling af et meget stort beløb.

Det sker efter, at ATP tirsdag fyrede KMD som leverandør af it-systemet Social Pension.

KMD vandt ordren i foråret 2015 foran selskaber som EG, CSC og Netcompany, men projektet har været præget af store forsinkelser og problemer.

"Vi indleder nu en voldgiftssag, og her vil vores krav lyde på et større, trecifret million-beløb, som er det tab, som kommunerne - og dermed skatteyderne - i sidste ender risikerer at skulle betale," lyder det fra bestyrelsesformand i Udbetaling Danmark, Frank Jensen.

Tidligere krævet en halv milliard

ATP krævede for få måneder siden mindst en halv milliard kroner i tilbagebetaling fra KMD som kompensation for forsinkelserne på mindst 15 måneder.

Dengang fremlagde ATP angiveligt to modeller for KMD, nemlig en blød (tilbagebetaling af en halv milliard kroner) og en hård model (ophævelse af kontrakten samt krav om tilbagebetaling af en milliard kroner).

Også kommunerne har truet med bål og brand over store forsinkelser og problemer, men de er angiveligt blevet formildet med et helt nyt forlig, hvorunder KMD har indvilget i at tilbagebetale 100 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: KMD betaler 100 millioner kroner i bod til Kombit i stort forlig efter måneders voldsom kritik

KMD blev i januar også sat på porten i Region Syddanmark, der ophævede en kontrakt til 100 millioner kroner på levering af stort løn- og vagtplanssystem.

Det skete, fordi regionen ikke ville acceptere afleveringen af systemet, som regionen mente ikke levere op til kravene i udbuddet.

Det kan du læse mere om her. Region ophæver kæmpekontrakt med KMD.

Også a-kassen FTF-A har fornylig ophæøvet en stor kontrakt med KMD på grund af utilfredshed.

Det kan du læse mere om her: Stor a-kasse fyrer KMD flere år inde i stort projekt: Skifter til Netcompany.

KMD landede i selskabet seneste, lukkede regnskabsår - 2015  - et overskud på 513,4 millioner kroner på en omsætning på 5,1 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere