Seks smarte gadgets til foråret: Disse gadgets skal du have med ud i det fri

Foråret er så småt på vej med fuglekvidder og bedre vejr, og derfor har vi samlet en lille liste med gadgets, der - måske - kan gøre din tur i det fri bedre.

Fuglene synger, og folk med høfeber begynder så småt at snøfte - begge dele tydelige tegn på forårets ankomst.

Med forår kommer bedre vejr, og med bedre vejr kommer vandre-, cykel-, og campingture.

Uanset om du rejser over sundet til vores nordiske broderlande eller holder ferie i det danske, lunefulde forårsvejr, har du her en liste over seks gadgets til turen i naturen.

Ildsted oplader din smartphone
Selvom du cykler op igennem Norges fjelde og nyder den vilde natur, har de fleste stadig brug for en smartphone, og med mindre du rejser af sted med seks-syv powerbanks, vil du før eller siden løbe tør for strøm.

Biolite Campstove er et smart mobilt ildsted, der ud over at give varme til både dig og snobrød også oplader din smartphone eller elektriske lampe.

Pris: 1.300 kroner.

Du kan også læse vores stortest af powerbanks her: Stortest: 17 fede powerbanks, som holder liv i udstyret

Hør både musik og trafik
Musik under cykel og løbeture kan være motiverende, men samtidig også potentielt farligt, når du ikke kan høre trafikken.

En god løsning er de såkaldte Bone Conducting høretelefoner, som overfører lyden fra headset via dine tindinger og ikke dit indre øre.

Lydkvaliteten er langt fra lige så god og indlevende som ved et mere konventionelt headset, men omvendt kan du høre alle lyde omkring dig, både trafik, vejr og fugle.

Et godt bud på et Bone Conducting-headset er Aftershokz Trekz Titanium.

Pris: 1.000 kroner.

Læs vores anmeldelse af Aftershokz Trekz Titanium her: Test af Aftershokz Trek Titanium: Sådan lyder musik spillet gennem dit kranium

Smart camping-lampe
Lamper til telt- eller campingturen kræver batterier, men små soldrevne lamper er et fint alternativ. Luci 2.0 er en lille rund lampe, der giver et hyggeligt lys omkring sig.

Lampen lades op via solpaneler, kan foldes sammen og let hænge på tasken eller cyklen for at lade op igennem dagen og være klar til aftenens mørke.

Pris: 140 kroner.

Lyd til turen
Nogle flygter til naturen for at slippe for byens larm og støj, men lidt musik ved træbænken om aftenen skader ikke.

Der findes et hav af trådløse bluetooth-højttalere, der både er vand- og støvafvisende eller endda vandtætte, og en af de mest anbefalelsesværdige er Ultimate Ears Boom 2.

Den har samme størrelse som en halvliters dåseøl og passer perfekt i en flaskeholder på en cykel. Har du mere end en, kan du forbinde højttalerne sammen for at spille stereo.

Pris: 1.000 kroner.

Ultimate Ears har også en mindre, også vandtæt højttaler kaldet UE Roll 2 til godt 800 kroner. Læs vores anmeldelse af UE's første Roll her: Test: Lille, vandtæt bluetooth-højtaler er perfekt til køkkenet, poolen, stranden og badeværelset

Se - og optag - i det fjerne
Hvis du skal på elg-safari eller på dansk ulvejagt, skal kikkerten være i orden.

ATN Binox-HD 4 er en kikkert med 16x zoom, nat-visir, GPS-tagging, billedstabilisering som bruges til det indbyggede HD-kamera. Så bliver det vist ikke vildere.

Pris: 5.000 kroner.

Optag hele turen
Hvad end du cykler, vandrer, kajakker eller er på fisketur, kan et lille actionkamera gemme dine oplevelser for evigt. Det mest kendte mærke er GoPro, hvoraf det nyeste hedder GoPro Hero5 Black og kan filme i 4K-opløsning.


Der findes dog også mange andre actionkameraer på markedet, men den nye GoPro bliver af mange kaldt et af de bedste af slagsen. Du betaler dog også en høj pris for det.

Pris: 3.300 kroner.

Du kan læse vores test af GoPro Hero 4 her: Test: Fede små GoPro 4-kameraer kan komme med overalt

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.