Artikel top billede

Hvorfor vil I kun ansætte erfarne it-folk? Fremtidens vindere bliver dem, der bidrager til at uddanne egne it-specialister

Klumme: I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Hos Flexfone vokser alle med opgaverne.

Vi bidrager med uddannelse af fremtidens it-specialister, der udvikler kommunikationsløsninger til erhvervslivet.

I vores fem-årige levetid har vi haft seks elever, hvoraf den ene er færdig med sin uddannelse og fastansat. Lige nu har vi fire datateknikstuderende i praktik, og én, der læser til multimedie integrator i Århus.

Vi ser det som en styrke at have elever, der lærer at bruge de programmeringssprog, vi arbejder med. Og samtidig får de en bredere videnbase fra erhvervsskolen.

Eleverne er en vigtig del af vores organisation, hvor de lærer at samarbejde med erfarne medarbejdere fra både vores kommunikations-, kundeservice- og salgsafdeling. Det skaber en dynamik, der løfter vores produkt.

Mange fordele

I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer dog de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Vi har som it-virksomheder pligt til at bidrage til at uddanne fremtidens it-medarbejdere for samfundets skyld. Men vi gør det da også for vores egen skyld.

Når vi har lært eleverne at kende, og vi kan se, at de er vokset med opgaverne og kan indgå i et samarbejde med deres kollegaer, så ender vi altid med at fastansætte dem.

Vi skal ansætte flere it-studerende de næste mange år, fordi organisationen er gearet til det, og fordi det giver virksomheden alle kortene på hånden, når vi løbende skal bruge nye medarbejdere - uden at skulle ud og headhunte i konkurrence med andre it-virksomheder, der måske er desperate efter arbejdskraft, fordi de ikke selv bidrager til at uddanne deres fremtidige arbejdsstyrke.

Derfor er min opfordring til de virksomheder, som lurepasser: Kom ind i kampen og sørg for, at vi får flere veluddannede it-specialister nu og i fremtiden.

Det er en god idé for eleven, for jer som virksomhed og for Danmark, så vi kan blive ved med at være et vindersamfund - også i fremtiden.

Læs også:

Aarhusianske Systematic mangler op mod 70 mand efter stor indgang af ordrer

Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt

Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.