Artikel top billede

Hvorfor vil I kun ansætte erfarne it-folk? Fremtidens vindere bliver dem, der bidrager til at uddanne egne it-specialister

Klumme: I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Hos Flexfone vokser alle med opgaverne.

Vi bidrager med uddannelse af fremtidens it-specialister, der udvikler kommunikationsløsninger til erhvervslivet.

I vores fem-årige levetid har vi haft seks elever, hvoraf den ene er færdig med sin uddannelse og fastansat. Lige nu har vi fire datateknikstuderende i praktik, og én, der læser til multimedie integrator i Århus.

Vi ser det som en styrke at have elever, der lærer at bruge de programmeringssprog, vi arbejder med. Og samtidig får de en bredere videnbase fra erhvervsskolen.

Eleverne er en vigtig del af vores organisation, hvor de lærer at samarbejde med erfarne medarbejdere fra både vores kommunikations-, kundeservice- og salgsafdeling. Det skaber en dynamik, der løfter vores produkt.

Mange fordele

I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer dog de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Vi har som it-virksomheder pligt til at bidrage til at uddanne fremtidens it-medarbejdere for samfundets skyld. Men vi gør det da også for vores egen skyld.

Når vi har lært eleverne at kende, og vi kan se, at de er vokset med opgaverne og kan indgå i et samarbejde med deres kollegaer, så ender vi altid med at fastansætte dem.

Vi skal ansætte flere it-studerende de næste mange år, fordi organisationen er gearet til det, og fordi det giver virksomheden alle kortene på hånden, når vi løbende skal bruge nye medarbejdere - uden at skulle ud og headhunte i konkurrence med andre it-virksomheder, der måske er desperate efter arbejdskraft, fordi de ikke selv bidrager til at uddanne deres fremtidige arbejdsstyrke.

Derfor er min opfordring til de virksomheder, som lurepasser: Kom ind i kampen og sørg for, at vi får flere veluddannede it-specialister nu og i fremtiden.

Det er en god idé for eleven, for jer som virksomhed og for Danmark, så vi kan blive ved med at være et vindersamfund - også i fremtiden.

Læs også:

Aarhusianske Systematic mangler op mod 70 mand efter stor indgang af ordrer

Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt

Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere