Artikel top billede

Hvorfor vil I kun ansætte erfarne it-folk? Fremtidens vindere bliver dem, der bidrager til at uddanne egne it-specialister

Klumme: I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Hos Flexfone vokser alle med opgaverne.

Vi bidrager med uddannelse af fremtidens it-specialister, der udvikler kommunikationsløsninger til erhvervslivet.

I vores fem-årige levetid har vi haft seks elever, hvoraf den ene er færdig med sin uddannelse og fastansat. Lige nu har vi fire datateknikstuderende i praktik, og én, der læser til multimedie integrator i Århus.

Vi ser det som en styrke at have elever, der lærer at bruge de programmeringssprog, vi arbejder med. Og samtidig får de en bredere videnbase fra erhvervsskolen.

Eleverne er en vigtig del af vores organisation, hvor de lærer at samarbejde med erfarne medarbejdere fra både vores kommunikations-, kundeservice- og salgsafdeling. Det skaber en dynamik, der løfter vores produkt.

Mange fordele

I mine øjne hyrer alt for mange virksomheder kun erfarne medarbejdere med flere års erfaring, som kan bidrage fra dag ét. De glemmer dog de mange fordele, der er ved at have elever, som er videbegærlige, påvirkelige, ivrige, idérige og motiverede.

Vi har som it-virksomheder pligt til at bidrage til at uddanne fremtidens it-medarbejdere for samfundets skyld. Men vi gør det da også for vores egen skyld.

Når vi har lært eleverne at kende, og vi kan se, at de er vokset med opgaverne og kan indgå i et samarbejde med deres kollegaer, så ender vi altid med at fastansætte dem.

Vi skal ansætte flere it-studerende de næste mange år, fordi organisationen er gearet til det, og fordi det giver virksomheden alle kortene på hånden, når vi løbende skal bruge nye medarbejdere - uden at skulle ud og headhunte i konkurrence med andre it-virksomheder, der måske er desperate efter arbejdskraft, fordi de ikke selv bidrager til at uddanne deres fremtidige arbejdsstyrke.

Derfor er min opfordring til de virksomheder, som lurepasser: Kom ind i kampen og sørg for, at vi får flere veluddannede it-specialister nu og i fremtiden.

Det er en god idé for eleven, for jer som virksomhed og for Danmark, så vi kan blive ved med at være et vindersamfund - også i fremtiden.

Læs også:

Aarhusianske Systematic mangler op mod 70 mand efter stor indgang af ordrer

Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt

Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere